تاریخ: ۰۸ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۰۶
بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۲۶۴۵۶۰
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

۲ سیگنال جدید برای قیمت خودرو/ قیمت خودرو تغییر مسیر می‌دهد؟

۲ سیگنال جدید برای قیمت خودرو/ قیمت خودرو تغییر مسیر می‌دهد؟
‌می‌متالز - روند قیمت برخی از خودرو‌ها در بازار افزایشی است و برخی دیگر اندکی کاهش قیمت داشته‌اند. اما در مجموع جو حاکم بر بازار خودرو، رکودی است. وعده واردات خودرو بازار را سردرگم کرده و مردم منتظر واردات و کاهش قیمت هستند. اما کاهش قیمت خودرو امکان‌پذیر است؟

به گزارش می‌متالز، انتظار بازار برخاسته از وعده‌ای است که وزیر اقتصاد سال گذشته اعلام کرد. فاطمی امین سه وعده درباره بازار خودرو داده بود؛ یک واردات خودرو، دو افزایش ۱٫۵ برابری تولید خودرو و سوم، کاهش ۱۵ درصدی قیمت خودرو در سال ۱۴۰۱٫.

اما نه تنها وعده‌ها محقق نشده که بازار خودرو دچار سرگیجه شده و قیمت‌ها روند صعودی دارد. اما سرنوشت بازار چه می‌شود؟

بازار خودرو منتظر واردات است؟

تحلیل‌ها می‌گوید بازار خودرو در دو صورت آرام می‌گیرد؛ یکی تعیین تکلیف شدن وضعیت واردات و دیگری افزایش تولید و عرضه خودرو به بازار. اما این دو فاکتور چه وضعیتی دارند؟

عماد جعفری، کارشناس بازار خودرو می‌گوید جو حاکم بر بازار کاملا رکودی است. خودرویی معامله نمی‌شود و همه منتظرند تکلیف واردات مشخص شود. اینکه دولت قرار است چه خودرویی با چه تعرفه‌ای و با چه قیمتی وارد کند. اما چهار ماه از شروع سال گذشته و هنوز دستورالعمل واردات خودرو هم به نتیجه نرسیده است.

او گفته: شنیده‌ام که تعدادی خودروی خارجی خریداری شده و در حال حاضر منتظر تعیین تعرفه و در نهایت ورود این خودرو‌ها به بازار کشور توسط گمرک هستند. این خبر بر رکود بازار تاثیر دارد.

بر این اساس هنوز تکلیف واردات خودرو مشخص نیست. وزیر صمت وعده واردات خودروی زیر ۱۰ هزار دلار را داده. این در حالی است که در دنیا تعداد خودرو‌های بسیار کمی با این قیمت تولید می‌شود. از طرف دیگر واردات خودروی دست دوم هم منتفی است.

بر این اساس مولفه اول می‌گوید فعلا وضعیت بازار همچنان رکودی است مگر اینکه وضعیت واردات خودرو مشخص شود.

کاهش تولید، قیمت را افزایش می‌دهد؟

فاکتور دوم، افزایش تولید خودرو و افزایش عرضه به بازار است. وزیر صمت سال گذشته وعده داده بود که تیراژ خودرو‌های داخلی را ۱٫۵برابر افزایش می‌دهد. اما آمار منتشر شده از عملکرد دو خودروساز دولتی نشان می‌دهد تولید این دو شرکت در فصل بهار نه تنها بیشتر نشده که دو درصد هم کاهش داشته است.

برخی از کارشناسان این کاهش را سیگنالی می‌دانند برای اینکه احتمالا میزان عرضه خودرو باز هم کمتر می‌شود و نتیجه آن افزایش مجدد قیمت خودرو در بازار است.

اما سعید مدنی، مدیرعامل اسبق سایپا می‌گوید: اگرچه تولید کاهشی بود، اما نسبت به سال گذشته خودرو‌های ناقص کمتری تولید شد. در نتیجه میزان عرضه خودرو به بازار نسبت به سال گذشته نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایشی بوده است.

اما او بر کمبود عرضه در بازار خودرو تاکید می‌کند و می‌گوید: در بازار همچنان تعادل بین تقاضا و عرضه برقرار نیست و با کمبود خودرو مواجه هستیم. اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار نیز باعث بوجود آمدن تقاضای کاذب در بازار می‌شود. این فرایند بر قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود و نوسان قیمتی را افزایش می‌دهد.

مسیر قیمت خودرو در بازار

فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو می‌گوید: در حال حاضر بازار در شرایط رکود کامل است و خرید و فروشی صورت نمی‌گیرد. به نظر می‌رسد این جو همچنان بر بازار خودرو حاکم باشد و در دو هفته آینده بازار به شکل کنونی به فعالیت ادامه دهد و قیمت خودرو تغییر چندانی نداشته باشد.

سوالی که وجود دارد این است که آیا مذاکرات برجامی می‌تواند بر قیمت خودرو اثر بگذارد؟ بابک صدرایی، دیگر کارشناس صنعت خودرو در این باره به تجارت‌نیوز گفت: در یک ماه گذشته بازار خودرو تحت تاثیر تغییرات قیمت دلار و اخبار منفی مذاکرات هسته‌ای بود و روند پر نوسانی داشت. اما بازار همچنان در رکود است و فقط عده‌ای برای حفظ ارزش پول خود خودرو می‌خرند.

سعید مومنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودروی تهران هم گفت: خودرو در بازار کشور در طول دو هفته گذشته، دچار تغییر قیمتی زیادی نشده است. حتی با توجه به اینکه شاهد نوسان نرخ ارز بودیم، اما نوسانات کمی در قیمت خودرو مشاهده شد. او گفته بازار خودرو فعلا بلاتکلیف است و علت بلاتکلیفی، دست نگه داشتن خریداران برای به نتیجه رسیدن بحث واردات خودرو و تاثیر آن بر بازار است.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده