به گزارش میمتالز، ابراهیم کریمی کیا مدیرکل مدیریت اطلاعات و برنامه ریزی و دبیر کمیته فعالان اقتصادی مجاز گمرک در جلسه کارگروه گمرک مجمع کارآفرینان ایران، با اشاره به ارائه تسهیلات مختلف به تولیدکنندگان، گفت: عمده این تسهیلات برای فعالان اقتصادی مجاز شامل استفاده از انبارهای اختصاصی، ترخیص نسیه، بهره گیری از مسیر سبز گمرکی، استفاده از ضمانت نامههای بانکی، استفاده از تسهیلات ماده ۵۷ آییننامه اجرایی قانون امور گمرکی، استفاده از تضمین بیمهای برای صادرات، استفاده کامل از تسهیلات بسته حمایت از تولید و صادرات، انجام فرآیند استرداد، استفاده از تسهیلات ماده ۴۲ قانون امور گمرکی میباشد.
دبیر کمیته فعالان اقتصادی مجاز گمرک با اشاره با اینکه تاکنون ۵۳۷ شرکت دانش بنیان، تولیدی و بازرگانی به عنوان فعالان اقتصادی مجاز از این تسهیلات گمرک استفاده میکنند، در خصوص چگونگی عضویت شرکتها در فعالان اقتصادی مجاز گفت: متقاضیان استفاده از این تسهیلات میتوانند با مراجعه به پورتال گمرک در سامانه فعالان اقتصادی مجاز ثبت نام کنند و پس آن با بررسی شرایط و شاخصه شرکتها در کمیته تخصصی گمرک و تایید ضوابط و معیارها آنان قادرند از تسهیلات ۱۸ گانه گمرک بهرهمند شوند.
وی در ادامه در خصوص موضوع کارشناسان مجازی تشریح کرد: تعداد کارشناسان مجازی در گمرک دو برابر شده است. همچنین برای اینکه عملکرد کارشناسان مجازی بهتر و دقیقتر بررسی شود اقدام به ایجاد واحدی تحت عنوان پایش و مانیتورینگ کارشناس مجازی در گمرک شده تا در راستای تسهیل فرآیندهای گمرکی گام برداریم.
مدیرکل مدیریت اطلاعات و برنامه ریزی گمرک گفت: در حال حاضر ۷۵ درصد کالاهای موجود در گمرک جزء کالاهای اساسی هستند و اتفاق مبارکی که اخیرا رقم خورده، نزدیک به ۴۰ درصد کالاهایی که در مسیر قرمز گمرک قرارداشتند را به ۱۰ درصد کاهش دادیم که این اقدامات سبب تسهیل ترخیص کالاهای موجود در گمرک شده است.
وی در خصوص سوالات برخی از شرکت کنندگان در این جلسه در خصوص مسیر آبی و مزایای آن افزود: مسیر آبی در گمرک به این معنا است که کالاها به صورت مستقیم وارد بنگاههای تولیدی شوند.
به گفته وی شرکتهایی که قصد ورود به مسیر آبی گمرک را دارند ابتدا باید جزو فعالان اقتصادی مجاز باشند و پس آن با بررسی و تایید شاخصههای آنان بتوانند از مزایای این مسیر بهرهمند شوند.
کریمی کیا در خصوص مشخصهها و شرایط مسیرهای سه گانه سبز، زرد و قرمز در گمرک گفت: در مسیر سبز کالا پس از اظهار بدون بررسی فیزیکی و اسنادی به درب خروج گمرک منتقل میشود. کالاهای مسیر زرد پس از بررسی اسنادی و کنترلهای درب خروج ترخیص میگردد. کالاهای مسیر قرمز علاوه بر کنترل فیزیکی، مورد بررسی کارشناسی و اسنادی کارشناس مجازی قرار میگیرد و پس از طی تشریفات درب خروج ترخیص میگردد.
کریمی کیا از تسهیلات جدید گمرک برای شرکتهای دانش بنیان خبر داد و افزود: طبق پیشنهاد گمرک و پیگیریهایی که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است، تسهیلات ویژهای به شرکتهای دانش بنیان اعطاء خواهد شد. با ارائه این تسهیلات به شرکتهای معرفی شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گامی در راستای تسهیل فعالیت این شرکتها برداشته خواهد شد. در همین راستا تفاهمنامهای میان گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد خواهد شد تا هرچه سریعتر در این زمینه اقدام شود.
در این جلسه شرکتها مواردی در خصوص نحوه ارزش گذاری کالاها در گمرک بیان کردند که مدیر کل برنامه ریزی و مدیریت اطلاعات توضیح داد: سابقه ترخیص این شرکتهای تولیدی مورد بررسی و به روزرسانی قرار میگیرد و ملاک عمل ترخیص، بر مبنای سابقه شرکتها میباشد.
کریمی کیا در پایان این جلسه گفت: قرار است در آیندهای نزدیک نشستیای با شرکتهای دانش بنیان، تولیدی، بازرگانی و فعالان تخصصی با حضور رئیس کل گمرک ایران برگزار شود تا فعالان اقتصادی بتوانند مباحث و پیشنهادهای خود را در این جلسه تخصصی مطرح کنند.
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه هر یک از اعضای مجمع کارآفرینان ایران به چالشها و مسائل گمرکی خود پرداختند و در ادامه ابراهیم کریمی کیا مدیرکل دفتر برنامه ریزی و مدیریت اطلاعات، به سوالات پیشرانهای تولید پاسخ دادند و با تقدیر از تلاشهای مجمع کارآفرینان ایران در خصوص برنامههای گمرک در راستای تسهیل و تسریع تشریفات گمرکی توضیحاتی را بیان کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم