به گزارش میمتالز، امیر حسین مدنی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در پنجمین گردهمایی طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت با طرح این سوال که چرا با وجود خدمات و ایجاد زیرساختهای متعددی که در روستاها و مناطق روستایی کشور انجام شده است، همچنان شاهد مناطق محروم و محرومیت در کشور هستیم، گفت: بر اساس آخرین آمار موجود ۶۵ درصد دهستانهای کشور هنوز محروم هستند، اما نمیتوان گفت که برای محرومیتزدایی کار نشده است.
وی اظهار داشت: زیرساختهای خوبی برای مناطق روستایی کشور ایجاد شده است، به طوری که ۹۶ درصد از روستاهایی کشور برق، ۸۵ درصد آب آشامدینی سالم و ۸۷ درصد گاز دارند؛ شاخصها در مقاوم سازی مسکنهای روستایی و طرحهای هادی مناسب و مشکلات راههای روستایی حل شده است.
مدنی گفت: با وجود اینکه چهره روستاهای کشور تغییر کرده، اما روستاهای کشور از جوانها خالی است و اقتصاد روستاهای کشور با مشکل مواجه است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور اظهار داشت: دلیل عدم حل این مشکلات در روستاهای کشور آن است که برای ارائه خدمات به روستایی کشور اولویت بندی انجام نشده است، همچنین به جای اینکه مردم این مناطق توانمند شوند از بیرون به این مناطق نگاه شده است.
وی اضافه کرد: دلیل تعطیلی نهاد انقلابی جهاد سازندگی نیز از نظر من همین نگاه و البته برخی اقدامات و نگاههای سیاسی بود.
مدنی با اشاره به اینکه برای توسعه اقتصاد روستا و توانمندسازی روستائیان به جای نان دادن باید ماهیگیری یاد داد، اظهار داشت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی سرانههای مصرف مواد غذایی در کشور افزایش یافته و تا چند برابر بالا رفته است و همه دستگاهها به مناطق روستایی و محروم کشور توجه و رسیدگی دارند، اما از معدود شبکههایی که اقدام به توانمند سازی مردم و اقتصاد روستایی فعالیت دارد، بنیاد برکت است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در حاشیه این مراسم نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دل روستاهای کشور باید نهضت اشتغالزایی اشتغالهای خرد و خانگی شکل گیرد که علاوه بر اینکه به تولید کشور کمک میکند، اشتغالزایی مناسبی دارد.
وی افزود: در روستاها برای کیفی کردن محصولات تولیدی باید تلاش شود که البته دولت در این زمینه از طریق ورود مجموعههای دانش بنیان به روستاها و مناطق محروم و واحدهای تولیدات روستایی برنامه دارد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: با ایجاد نهضت دانش بنیان شدن واحدهای اقتصادی روستایی، تولیدات آنها کیفیتر و بهرهوری بهتری ایجاد میشود. دولت برای همه این امور برنامه دارد و در اولین جلسه شورای عالی جهاد سازندگی در این زمینهها مصوبه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: برنامهریزی شده است که ۵۰۰ هزار شغل در مناطق روستایی و محروم کشور تا پایان سال جاری ایجاد شود که این اشتغالزاییها با احیا واحدهای اقتصادی و ایجاد مشغال خرد و خانگی، مشاغل کارگاهی و دانش بنیان انجام میشود.
مدنی گفت: با مشخص شدن اعضای شورای عالی جهاد سازندگی ظرف چند روز آینده اولین آن ظرف چند روز آینده برگزار میشود.
وی تصریح کرد: بر این اساس جهاد سازندگی به جای ایجاد سازمانی جدید، در قالب شورای عالی و با دبیرخانه ایجاد میشود تا بتواند امور ستادی مربوط را پیگیری کند.
مدنی تاکید کرد که همه دستگاههای مرتبط با فعالیتهای جهاد عضو شورای عالی جهاد سازندگی هستند.
منبع: خبرگزاری فارس