تاریخ: ۱۸ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۹
بازدید: ۲۲۵
کد خبر: ۲۶۶۱۱۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

معاون عملیات بورس کالای ایران: تصمیمات وزارت صنعت بازگشت به عقب است

معاون عملیات بورس کالای ایران: تصمیمات وزارت صنعت بازگشت به عقب است
‌می‌متالز - معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران با اشاره به اینکه تصمیمات اخیر وزارت صنعت در قبال بورس کالا به نوعی بازگشت به عقب است، گفت: این تصمیمات پیش بینی پذیری تولید و صنایع را برای سهامداران سخت و بازار سرمایه را با مشکل مواجه می‌کند.

به گزارش می‌متالز، سید جواد جهرمی صبح امروز در جریان نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا و ابهامات پیرامون آن گفت: به دنبال عرضه خودرو در بورس در سال گذشته و همچنین بعد از تجربه عرضه سیمان در بورس کالا متوجه شدیم که می‌توانیم از ظرفیت بالای بورس کالا برای رونق و بهبود اقتصاد بهره بیشتری ببریم.

معاون عملیات و نظارت بر بازار‌های بورس کالای ایران افزود: بورس کالا تشکیل شده تا انواع رانت‌ها و عملیات غیر شفاف در اقتصاد حذف شود، قیمت گذاری دستوری از بین برود و داد و ستد‌ها بر اساس عرضه و تقاضا انجام شود که رویکرد بورس کالا طی سال‌های گذشته نیز بر مبنای همین موارد بوده است.

وی اضافه کرد: وقتی معاملات وانت کارا در بورس کالا انجام شد، وزارت صنعت اعلام کرد که این اقدام غیرقانونی است و تهدید به این شدیم که به دستگاه‌های مختلف نظارتی معرفی خواهیم شد. این درحالیست که بورس کالا از وزارت صنعت طی نامه‌ای خواست که مستندات قانونی خود را مبنی بر غیرقانونی بودن عرضه خودرو در بورس اعلام کند که این اتفاق نیفتاد.

جهرمی تصریح کرد: بر این اساس با توجه به حواشی به وجود آمده موضوع عرضه خودرو در بورس به شورای عالی بورس ارجاع شده تا تصمیم گیری نهایی در این زمینه صورت گیرد.

این مقام مسوول در بازار در بورس کالا گفت: بر اساس اصل ۴۴ اگر دولت کالایی را به هر دلیلی به قیمت پایین‌تر از هزینه تمام شده عرضه کند باید مابه التفاوت آن از محله‌های مختلف از جمله مالیات جبران شود؛ بنابراین فعالان بازار سرمایه باید در این خصوص مطالبه گری‌های لازم را از دولت داشته باشند.

وی همچنین در مورد عرضه سیمان آن در بورس کالا گفت: یا باید سازوکار بورس کالا را بپذیریم یا اینکه آن را رد کنیم. زمانی که معاملات سیمان سال گذشته در بورس کالا آغاز شد حجم و ارزش معاملات کم بود، اما رفته رفته حجم و ارزش سیمان در بورس کالا افزایش پیدا کرد تا جایی که بعد از دو ماه همه شرکت‌های سیمانی اقدام به عرضه محصولات خود در بورس کردند؛ بنابراین اگر مکانیزم بورس را بپذیریم باید ساز و کار عرضه و تقاضا مشخص کننده قیمت باشد. این در حالی است که مقابله با بورس کالا به نوعی تایید قیمت گذاری دستوری است.

جهرمی افزود: برخلاف منویات ریاست جمهوری که تصمیمات نباید یک شبه و بدون اطلاع کارشناسان باشد، وزارت صنعت بر خلاف این رویه رفتار کرده و این موضوع اثر خود را طی چند هفته گذشته بر بازار سیمان گذاشته است.

معاون عملیات و نظارت بر بازار بورس کالای ایران تاکید کرد: دستاورد یک ساله عرضه سیمان در بورس کالا آشنایی خریداران با بورس بوده است؛ به طوری که از عدد ۵۰ خریدار در هفته در سال گذشته، امسال به سه هزار خریدار سیمان از طریق بورس در هفته رسیده ایم. ضمن اینکه کاهش مطالبات مشکوک الوصول شکل‌گیری بازار گواهی سپرده سیمان هم از دستاورد‌های عرضه سیمان در بورس کالا است.

وی همچنین در خصوص تصمیمات اخیر وزارت صنعت در مقابله با بورس کالا گفت: اقدامات و تصمیمات اخیر وزارت صنعت به نوعی بازگشت به عقب است و اثر این مولفه نیز بر بازار سرمایه، عدم پیش بینی پذیری دادوستد‌ها و تولید شرکت‌ها برای سهامداران و معامله گران است و این موضوع بازار سرمایه را با مشکل مواجه می‌کند.
این مقام مسوول تصریح کرد: مکاتبه خودروسازان و قطعه سازان با شورای امنیت ملی برای حل مشکلات خود به این معناست که وزارت صنعت قادر به حل مشکلات صنعت خودرو نیست. ضمن اینکه گزارش‌های خلاف واقع هم به تصمیم گیران و سیاستگذاران در این وزارتخانه داده می‌شود که این موضوع برخی از تصمیمات آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده