به گزارش میمتالز، داریوش اسماعیلی افزود: هوشمندسازی، یعنی افراد و کارشناسان نتوانند ممیزی کنند، بطور مثال هم اکنون تعیین حقوق دولتی یک معدن میتواند از یک میلیارد تا ۱۰۰ میلیارد تومان بسته به نظر اشخاص، متفاوت باشد و همین موضوع منشاء فساد است برای همین هم، نسبت به پیاده سازی کامل سامانه کاداستر مقاومت وجود دارد.
وی ادامه دارد: در سیستم هوشمند، ما دستورالعملها را تدوین و بارگزاری میکنیم، معدن داران بر اساس ویژگیهای معدن و قوانین تعیین شده باید میزان برداشت خود را وارد کنند و حقوق دولتی بصورت نظامند و بدون دخل و تصرف اشخاص محاسبه میشود.
اسماعیلی گفت: سامانه کاداستر معدن در حال حاضر بسیار ناقص است و فرآیندهای مرتبط با معادن بصورت هوشمند در این سامانه قرار نگرفته است، هوشمند سازی در مزایدههای واگذاری معادن هم باعث شفافیت میشود و بسیاری از مشکلات فعلی در مسیر واگذاری معدن را مرتفع میکند.
وی گفت: در سند تحول معادن برای دولت سیزدهم، بنا شده که وزارت صمت سامانه کاداستر را هوشمند کند و بر اساس توافق سازمان برنامه و بودجه با وزارتخانه ها، ادامه پرداخت بودجه ها، منوط به اجرای طرحهای خدمات الکترونیک و هوشمندسازی باشد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما