به گزارش میمتالز، رستم قاسمی ظهر امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی ۳۷۰ کیلومتر احداث راه روستایی با اعتبار بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال و آیین افتتاح پروژههای سازمان راهداری و حمل ونقل جادهای کردستان با اعتبار ۳ هزار میلیارد ریال همزمان با سفر ریاست محترم جمهور به استان اظهار داشت: در این سفر ۶۰۰ میلیارد تومان برای توسعه راههای استان کردستان اختصاص خواهد یافت.
قاسمی با اشاره به اهمیت تسریع در تکمیل پروژههای نیمهتمام افزود: برای تسریع در اتمام راه آهن همدان-سنندج نیز ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مردم کردستان همواره از روزهای اول انقلاب تاکنون همراه و مدافع نظام بوده و شایسته والاترین خدمات هستند، تصریح کرد: این استان باید روز به روز توسعه یابد که در همین راستا امسال از سوی دولت بودجه خاصی در نظر گرفته شده و امیدواریم تا پایان فصل کاری حدود ۳۷۰ کیلومتر راه روستایی در کردستان توسعه و فراهم شود.
وی بیان کرد: یکی از دغدغههایمان رساندن شاخصه جادههای حمل و نقلی استان کردستان به میزان شاخصه اصلی کشود است، چرا که نسبت به شاخصههای کشور عقب ماندگی دارد، که با این مصوبه و اختصاص این میزان اعتبارات، این اتفاق خواهد افتاد.
قاسمی با بیان اینکه در زمینه توسعه مرزی هم با استانداران استانهای مرزی کشور وارد مذاکره شدهایم، گفت: باید به منظور رفع نیازها خصوصاً در استانهای مرزی اعتبارات بیشتری را بگذاریم.
وی با تأکید بر اینکه مسوولان استانی باید تلاش کنند که شیکترین و مدرنترین پایانههای منطقه را داشته باشیم، عنوان کرد: انتظار میرود هرچه زودتر بحث معارض مرز باشماق برطرف شود تا ما شاهد توسعه روزافزون این مرز رسمی باشیم.
وزیر راه و شهرسازی بر سرعت بخشی به انجام پروژهها تأکید کرد و بیان داشت: در سطح کشور، در زمینه کیفیت جادهای مشکلات خاصی داریم و میطلبد که دستگاههای نظارهگر وارد عمل شوند. متأسفانه فصل کاری در کردستان کم است، اما این تلاش باید صورت گیرد تا هرچه سریعتر ۳۷۰ کیلومتر احداث راه روستایی که در این سفر مشخص شده است، به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه نمیتوان سرعت برخی از پروژههای کاری را افزایش داد، ادامه داد: باید بخشی از بندرها ساخته شود تا برای دیگر بخشها اقدام کنیم، اما در پروژههای راه روستایی، راهسازی و راه آهن با تقسیمبندی پیمانکاران میتوان زمان را بسیار محدود کرد.
وزیر راه و شهرسازی اذعان کرد: در بخش کیفیت نیز مجموعه کشور در ساخت جادهها وضعیت خوبی ندارد، بنابراین این امر باید مورد توجه قرار گیرد و دستگاه نظارت حضور داشته باشد تا پیمانکاران کیفیت ساخت را افزایش دهند.
وی کیفیت ساختمان سازی در ایران را با توجه به طرح نهضت ملی مسکن، مطلوب خواند و گفت: تغییراتی هم در کیفیت و هم در شهرسازی ایجاد شده است که میتواند نقص مسکن مهر را نیز به لحاظ کیفیتی جبران کند، اما در زمینه جادهها همچنان به وضع مورد انتظار آن نرسیدهایم.
قاسمی با بیان اینکه توافقات خوبی در حوزه ترانزیت در سالجاری و پایان سال گذشته انجام دادهایم، خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود ۸ میلیون تن ترانزیت را در کشور به ثبت رساندیم، همه اینها در حالی است که روابط ما با ترکمنستان قطع بود، امروز، اما با سفرهایی که انجام شد، روابط بسیار خوب است.
وی خاطرنشان کرد: توافقاتی در خصوص ساخت پلهای روی رودخانه آستاراچای در حال انجام است و توافق اخیری نیز صورت گرفته که در جلفا و در منطقه خداآفرین است که به زودی کلنگ آن زده خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در روسیه بالغ بر ۱۰ میلیون تن قرارداد ترانزیتی بسته شده است، عنوان کرد: مقرر شده قطارها و خودروهای روسیه و ایران به طور مستقیم وارد دو کشور شوند و در هفته جاری اولین قطار روسیه به سمت بندر شهید رجایی بندرعباس حرکت میکند.
وی با بیان اینکه ۱۰ میلیون تن با قراردادهای دیگری که با کشورهای دیگر بسته شده و ۲۰ میلیون تن قرارداد ترانزیت از ایران را رقم زده است، بیان کرد: این عمل منابع بسیار بزرگی ایجاد میکند و برای کشور هم به لحاظ سیاسی، اجتماعی و امنیتی به عنوان یک جایگاه خاص ژئوپلیتیکی تأثیرگذار است.
وزیر راه و شهرسازی از برنامهریزی برای تحول در حوزه ترانزیت کشور پس از تصویب در میان مقامات عالی کشور درچند روز آینده خبر داد و ابراز داشت: این تحول، تحولی است که در ۳۰ سال گذشته به آن دست نیافتهایم. این طرح، تحول در حوزه هواپیمایی، حمل و نقل ریلی و ... را به دنبال دارد تا بتوانیم از ظرفیتهای کریدورهای کشور بهره گیریم.
وی به دیدار با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: گزارشی به حضرت آقا ارائه داده شد و ایشان فرمودند این طرحها خوب است، اما باید عملیاتی شود، این امر تاکید معظمله است، بنابراین باید انجام پروژهها سرعت گیرد.
قاسمی به وضعیت مسکن در کشور پرداخت و گفت: در زمینه مسکن نهضت ملی سعی شده مشکلات مسکن مهر برطرف شود.
رستم قاسمی همچنین در بازدید از پروژه راهآهن همدان-سنندج با بیان اینکه امیدواریم این سفر مایه خیر و برکت برای استان باشد، اظهار داشت: کردستان به لحاظ ژئوپلیتیکی در منطقه بسیار مهمی از کشور قرار گرفته و در حوزه ترانزیت کشور عراق و دیگر همسایهها، بسیار تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در این استان طرحهای عظیمی آغاز شده است، افزود: بر اساس گزارشات ارائه شده اکثر پروژههای استان آغاز شده و در قسمتهای مختلف پیشرفتهای نسبتاً خوبی دارد.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: حدود ۳۰۰ کیلومتر از کریدور شمال به جنوب که از آذربایجان غربی آغاز و در بندر امام خمینی (ره) به اتمام میرسد، در کردستان بوده و این پروژه تقریباً در اکثر بخشها فعال است.
وی با اشاره به اینکه اکثر پروژهها پیمانکار داشته یا در حال قرارداد با پیمانکاران هستند، گفت: برای تکمیل کمربندی مریوان با سرمایهگذار توافق شده و عملیات اجرایی آن نیز آغاز میشود.
قاسمی با ذکر اینکه در حوزه راه تقریباً در استان فعال و استان تبدیل به یک کارگاه راهسازی شده است، اظهار کرد: در حوزه روستایی، استان کردستان از شاخصه برنامه کشور یک عقبماندگی جدی داشت، که با اعتبار اختصاص یافته از سوی رئیس جمهور، قطعاً به شاخصهای اصلی کشور خواهیم رسید.
وی عنوان کرد: انتظار میرود در استانی همچون کردستان که به دلیل شرایط اقلیمی خاص و صعبالعبور بودن منطقه، هر چه زودتر اقدامات مرتبط با عملیات اجرایی راههای روستایی به اتمام برسد.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: امروز حدود ۹۰ کیلومتر اقدامی که در سال گذشته در همین دولت انجام شده بود و عملیات اجرایی ۳۷۰ کیلومتر احداث راه روستایی نیز آغاز و در این سفر یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسریع در انجام این اقدامات اختصاص یافته است.
وی به آخرین وضعیت راهآهن همدان-سنندج در بازدید امروز خود اشاره کرد و افزود: زیرسازی این پروژه بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل کل پروژه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفتهایم.
وزیر راه و شهرسازی به آخرین وضعیت فرودگاه سقز نیز اشاره و اعلام کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیز برای این پروژه نیمه تمام در نظر گرفته شده که ۱۰۰ میلیارد از محل شرکت فرودگاههای کشور و ۱۰۰ میلیارد از اعتبارات استانی پیشبینی شده که عملیات اجرایی آن به زودی آغاز میشود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به وضعیت مسکن استان اشاره کرد و افزود: امروز پنج هزار و ۴۰۰ واحد آغاز شده و هشت هزار واحد جدید نیز در حال آغاز است.
قاسمی یکی از مشکلات استان کردستان را تأمین زمین خواند و اظهار کرد: در استانهای دیگر سهم آغاز شدهها بیش از کردستان است، اما در این استان به لحاظ کوهستانی بودن و وجود زمینهای کشاورزی، امکان تغییر کاربری وجود ندارد و تأمین زمین با مشکل مواجه شده است.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با اقداماتی که با ارتش و سازمان اوقاف انجام شده، تامین زمین احداث مسکن ملی در حال بررسی است که اگر این اقداماتی که در کمیسیون ماده ۵ شورای برنامه ریزی استان در دست اقدام است به نتیجه برسد، زمین ۲۰ هزار واحد تأمین و به زودی عملیات اجرایی آن نیز آغاز میشود.
منبع: خبرگزاری تسنیم