به گزارش میمتالز، در ماه گذشته اقتصاددانان این کشور انتظار داشتند که تعداد مشاغل ایجاد شده در آمریکا به ۲۶۸ هزار شغل برسد، اما گزارشها نشان میدهد که در ماه گذشته و در بحبوحه اشباع بازار کار، تعداد مشاغل ایجاد شده به ۳۷۲ هزار شغل رسید که فراتر از حد تصور آنان بود. اما با این حال نرخ بیکاری در آمریکا همچنان روی عدد ۶/ ۳ درصد باقی مانده است. با توجه به آماری که وزارت کار اعلام کرد، تحلیلگران انتظار دارند که فدرال رزرو هم به افزایش نرخهای بهره ادامه دهد و قیمت داراییها را با نوسانات بیشتری در سال جاری همراه کند.
در دو سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا، بازار کار آمریکا و سایر کشورهای جهان با افت شدیدی همراه بود و نرخ بیکاری در ایالاتمتحده و همچنین سایر کشورها افزایش یافت و بازار کار را با بحران مواجه کرد. برای افرادی که شغل و درآمد ثابت ندارند ممکن است این بحران سبب شود تا پس اندازشان به پایان برسد. برخی از افراد در اوایل شیوع کووید-۱۹ بازار کار را ترک کردند و برخی از آنها با تکیه بر پساندازهای شخصی یا حمایت اعضای خانواده و گاهی دولت، توانستند از پس مخارج غذا و دارو و مسکن بر بیایند. در ماه گذشته در آمریکا، ۳۷۲ هزار شغل ایجاد شده است که این رقم بهبود وضعیت کار را نشان میدهد. نرخ بیکاری نیز برای چهارمین ماه ثابت مانده است.
گزارشها حاکی از آن است که کارفرمایان در ماه ژوئن کارگران بیشتری استخدام کرده اند. به نظر میرسد افزایش مشاغل جدید، بازار اوراق قرضه و شاخص s&p ۵۰۰ را نیز تقویت کرده است. عدد شاخص s&p ۵۰۰ در حال حاضر ۳۹۰۵ دلار است. S&p ۵۰۰ نسبت به بالاترین قیمت ماه گذشته خود حدود ۶ درصد افت داشته، زیرا رقم آن ۴۱۵۷ دلار بود. این شاخص نسبت به روزهای گذشته رشد ۵ درصدی را تجربه کرده و نمودارها رشد ۷ درصدی رقم این شاخص نسبت به ماه گذشته را نشان میدهد. اما بازار سهام بلافاصله به این گزارشها واکنش نشان داد و حدود ۱/ ۰ درصد ریزش داشت. به دنبال این گزارش، بازدهی اوراق خزانهداری افزایش یافت و بازده ۱۰ ساله آن به ۱/ ۳ درصد رسید. تحلیلگران نیز پیشبینی کرده اند که نرخ بهره با توجه به دیدگاه سیاستی فدرال رزرو، حدود ۵/ ۳ تا ۷/ ۳ درصد خواهد بود و این نشان میدهد که سیاستگذاران فدرال رزرو هم انتظار این روند افزایشی را نداشتهاند. معاملهگران نیز انتظار دارند که نرخ بهره روند افزایشی خود را ادامه دهد. دستمزدها نسبت به سال گذشته ۶/ ۵ درصد رشد داشته است. بر اساس نظر کارشناسان، بسیاری از مدیران کسبوکارها به خواستههای کارگران خود توجه بیشتری میکنند که سبب بهبود در کار و زندگی آنان شده است. گروهی از تحلیلگران معتقدند که با توجه به دادههای آماری روزهای گذشته در مورد بازار کار و تقویت آن، بازار سهام همچنان به روند نزولی خود بهدلیل سیاستهای انقباضی ادامه داده و کاهش نقدینگی و رشد اقتصادی ادامه دار باشد.
منبع: دنیای اقتصاد