به گزارش میمتالز، شعار سال جاری یعنی «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» میتواند تعامل هرچه بیشتر بین بخش معدن و شرکتهای دانش بنیان را به همراه داشته باشد، اما لازمه تحقق آن حمایت از شرکتهای دانش بنیانی است.
در بخش معدن و صنایع معدنی، شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر با افزایش همکاریهای خود، گامی بزرگ در رفع نیاز این بخش در حوزههایی همچون تامین قطعات و بومیسازی تکنولوژی برداشته اند، اما در صورتی که حمایت ویژهای از این مجموعهها صورت نگیرد نمیتوان چندان به ادامه مسیر امیدوار بود.
حمیدرضا احمدیان، عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران و فعال در حوزه دانش بنیان اظهار کرد: امروز یکی از مشکلات شرکتهای دانش بنیان عدم حمایت دولت است. به عنوان مثال در پروژههایی که طرف مقابل دولت است، ما در دریافت هزینهها با مشکلات جدی مواجه هستیم و گاهی معوقات سالانه داریم. این موضوع میتواند بر فعالیت مجموعههای دانش بنیانی اثر گذار باشد.
وی افزود: با توجه به توانمندیهای موجود در این مجموعهها، حمایت دولت میتواند به رفع بسیاری از نیازها کمک کند. اما در شرایطی که مشکل کمبود نقدینگی میتواند بسیاری از پروژهها را متوقف کند، دانش بنیانها برای دریافت هزینههای خود از دولت با مشکل همراه هستند.
این فعال حوزه دانش بنیان تاکید کرد: محصول تولیدی شرکت وی، امتیازات بسیاری به همراه دارد که دولت میتواند از آن استفاده کند، اما عدم حمایت کافی میتواند فعالیتها را با مشکل همراه کند. شرکتهای دانش بنیان بخشی از نیاز کشور را تامین میکنند در نتیجه انتظار دارند که دولت از آنها حمایت جدی داشته باشد.
عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران خاطرنشان کرد: توانمندی شرکتهای دانشبنیان شاید در حوزه صنایع معدنی بسیار چشمگیر و قابل لمس است، که با حمایت بیشتر میتوان شاهد اتفاقات مهمتر و گاها صادرات تکنولوژی و قطعات به دیگر کشورها بود که ارز آوری هم برای کشور به همراه دارد.
منبع: پایگاه خبری ایراسین