تاریخ: ۲۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۵۹
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۲۶۷۱۲۴

جزئیات واردات گوشی در سه ماه اول سال

جزئیات واردات گوشی در سه ماه اول سال
‌می‌متالز - معاون گمرک ایران از کاهش واردات گوشی تلفن همراه در سه ماه اول امسال خبر داد.

به گزارش می‌متالز، بازار موبایل ایران تو آشفته‌ترین حالت خودش در چند سال اخیر قرار داره، چون نرخ گمرک و ارز تخصیصی به بازار موبایل تغییر کرده و همین آشفتگی باعث شده قیمت گوشی در ایران افزایش یابد.

براساس گفته‌های مسولین و کارشناسان واردات گوشی باعث خارج شدن ارز از کشور می‌شود در حالی که در اصل، یه بخش زیادی از واردات گوشی، ارز رو به کشور وارد می‌کند. به دلیل اینکه کشور با مشکلات تحریمی دست و پنجه نرم می‌کند، مقدار زیادی از پول‌های بلوکه شده که قابلیت وارد شدن به کشور رو ندارند صرف واردات گوشی می‌شود.

گفتنی است، اگر قیمت گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار افزایش پیدا کند قیمت سایر گوشی‌ها هم به نسبت افزایش پیدا میکند و نمیشه جلوی گرون شدن آن را گرفت. برای مثال قیمت آیفون ۱۳ افزایش پیدا کرد قیمت گوشی A ۵۲ s هم ۱ میلیون تومان افزایش پیدا کرد. نکته دیگه هم اینکه واردات گوشی یک کالای ضروری به حساب می‌آید و در صورت تخصیص ندادن ارز باز هم وارد می‌شود، اما با نوسان قیمت دلار گران‌تر و افزایش قیمت آن بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهترین و منطقی‌ترین کار اینکه تا زمان ثبات قیمت دلار، ارز دلار نیمایی را به واردات موبایل اختصاص دهند.

فرود عسگری معاون امور گمرکی گمرک ایران جزئیات واردات گوشی در سه ماه اول سال جاری را اعلام کرده و اظهار داشت: میزان واردات گوشی در سه ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشت ۲۶.۶ از نظر تعداد و ۱۱.۶۴ ارزش کاهش داشته است.

بر اساس این گزارش، مجموع گوشی وارداتی در دوره مورد بررسی سه میلیون و ۳۳ هزار و ۹۰۰ دستگاه به ارزش ۷۲۷ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۳۴۵ دلار بوده است، در حالی که در سه ماه اول سال گذشته چهار میلیون و ۱۳۵ هزار و ۱۴۹ هزار دستگاه به ارزش ۸۲۳ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۵۵۴ دستگاه وارد شده بود.

اما از مجموع واردات سال جاری، ۱۵۰ میلیون و ۳۱۹ هزار دستگاه به ارزش ۱۸۰ میلیون و ۴۶۲ هزار دلار به گوشی بالای ۶۰۰ دلار است، بر این اساس سهم گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار حدود ۴.۹ درصد از تعداد و ۲۴.۷ درصد از نظر ارزش واردات گوشی بوده است.

این گزارش نشان می‌دهد که سهم گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار به نسبت گذشته کاهش داشته است؛ به طوری‌که معمولا بالای شش درصد تعداد و بیش از ۳۰ درصد ارزش واردات گوشی در دوره‌های مختلف برای این قبیل گوشی‌ها بوده است.

به عنوان مثال در سال گذشته در مجموع ۴.۲ میلیارد دلار به تعداد ۱۷.۷ میلیون دستگاه گوشی از مبادی رسمی وارد ایران شده است که سهم گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار، ۱.۱ میلیون دستگاه با ارزرش بیش از ۱.۳ میلیارد دلار بوده است که ۳۲.۲ درصد ارزش و ۶.۲ درصد از کل سهم داشته است.

همچنین در پنج ماه اول سال گذشته، سهم گوشی‌های بالای ۳۰۰ یورو به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه می‌رسید که ۹ درصد تعداد و ۳۶ درصد ارزرش واردات گوشی را در اختیار داشت.

در همین رابطه باید اشاره کرد به حواشی گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار در سال جاری که بار‌ها بحث ممنوعیت واردات آن‌ها مطرح شده، ولی وزارت صمت تاکنون آن را به صراحت تائید نکرده است، این در حالی است که آمار اعلامی گمرک می‌تواند تائید کننده اظهارات اخیر عالیان سخنگوی انجمن واردکنندگان موبایل باشد که گفته بود از ۲۴ اردیبهشت، برای واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار، تامین ارز نشده است.

وی گفته که احتمالا در چند روز آینده تکلیف تخصیص ارز به واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار مشخص خواهد شد.

منبع: نبض بازار

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت