تاریخ: ۲۹ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۰۶
بازدید: ۲۱۶
کد خبر: ۲۶۸۰۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
پاسخ بورس به بازار جهانی

نقشه نیمروز بورس شنبه (29 دی)

می متالز - معاملات امروز بازار سهام تحت تاثیر رشد قیمت جهانی نفت با اقبال سرمایه‌گذاران به سهام شرکت‌های پالایشی رشد سریع شاخص کل را در پی داشت. هرچند ترمز این رشد سریع با افزایش فشار فروش کشیده شده‌است اما شاهد عبور شاخص کل از کانال 166 هزار واحد هستیم. از سوی دیگر معاملات پرحجم نمادهای خودرویی و بانکی برآیند منفی قیمت پایانی را تجربه می‌کنند و خریداران بیشتر تمایل به ورود در قیمت‌های منفی از خود نشان می‌دهند.
نقشه نیمروز بورس شنبه (29 دی)

به گزارش می متالز، شاخص کل در اولین روز هفته، پس از گذشت یک ساعت از شروع معاملات رشد بیش از 800 واحدی را تجربه کرد و با قدرت وارد کانال 166 هزار واحدی شد. این مهم با ثبت صف خرید در نمادهای پالایشی و شرکت‌های وابسته محقق شد که با افزایش سطح عرضه‌ها، علاوه بر برچیده شدن صفوف خرید کم حجم، به اصلاح تدریجی شاخص کل انجامید.

سیمانی‌ها بر مدار توجه

یکی دیگر از گروه‌هایی که شاهد افزایش سطح تقاضا در اکثر قریب به اتفاق نمادهای خود بودند، گروه سیمانی بود. انتشار گزارش عملکرد مناسب 9ماهه «سغرب» یکی از عوامل تشدید تقاضا در نمادهای این گروه است. از سوی دیگر با داغ شدن موج تمرکز بر دارایی‌های شرکت‌های بورسی و ارزش جایگزینی شرکت‌های بورسی، با توجه به شرایط مناسب شرکت‌های سیمانی در این خصوص، این موضوع نیز مزید بر علت تقاضا شده است. نکته‌ای که در مورد عملکرد سودسازی شرکت‌های سیمانی باید مورد توجه قرار گیرد، تمرکز سودآوری پاییز آنها بر عملکرد ماه ابتدایی پاییز است و روند این سودآوری نشان دهنده افت عملکرد در گذر زمان است. داده‌های تاریخی نیز نشان می‌دهد که شرکت‌های سیمانی در فصول سرد سال با توجه به کاهش تقاضای داخلی و مشکلات به وجود آمده در خصوص افت فشار گاز برای تولید، کمتر توانایی تکرار سودآوری نیمه نخست سال را دارند. البته در این خصوص شرکت‌هایی که مزیت صادراتی دارند و مشکلات صادرات کمتری را احساس می‌کنند، وضعیت بهتری در سمت فروش خواهند داشت اما ریسک کاهش تولید برای آنها نیز وجود خواهد داشت.

جلوه رشد قیمت نفت در بورس

قیمت جهانی نفت تحت تاثیر اخباری مبنی بر بهبود روند مذاکرات آمریکا و چین در هفته‌های اخیر گارد صعودی به خود گرفته‌است. هرچند روند رشد با توجه به ریسک‌های کلان و دورنمای مبهم اقتصاد جهانی در سال 2019 با احتیاط بیشتری طی می‌شود. براساس آمارهای رسمی منتشر شده‌، یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت نفت، جلوه نسبی تاثیر تحریم‌ها بر صادرات نفت ایران است که در کنار کاهش سطح تولید و عرضه نفت ونزوئلا و لیبی و تعهد کاهش عرضه از سوی عربستان و هماهنگی روسیه، سمت عرضه را تا حدود زیادی محدود کرده‌است. براین اساس قیمت نفت WTI به مرز 54 دلار و قیمت نفت برنت به مرز 63 دلار نزدیک شده‌است که رشد بیش از 3 درصدی را در روزهای تعطیلی پایان هفته گذشته  نشان می‌دهد. سهام شرکت‌های پالایشی نیز بر این اساس و با تمرکز بر فضای سنتی تاثیرپذیری مستقیم از نوسانات قیمت نفت رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه می‌کند. از آنجایی که فرصت قانونی شرکت‌ها برای انتشار گزارش‌های 9ماهه رو به پایان است، انتظار می‌رود غربال‌گری اصلی بر این مبنا و پس از انتشار صورت‌های مالی یاد شده تحقق پذیرد. همگرا شدن حاشیه سود شرکت‌های پالایشی در سال‌های اخیر، تمایل به سهام شرکت‌های بزرگتر را بیشتر کرده‌است.

«هرمز» در محاصره سهامداران عمده

شرکت فولاد هرمزگان در 6 ماه نخست سال با تکیه بر رویه جدید تسعیر نرخ ارز براساس استانداردهای بین‌المللی IFRS سود چشمگیری را شناسایی کرد. این شرکت اگرچه با مشکل فروش صادراتی دست و پنجه نرم ‌می‌کند و احتمال افت روند سودآوری در فصل پاییز وجود دارد اما با توجه به سهم بالای سهامداران عمده، شاهد رشد قیمت قابل توجه نماد در روزهایی بودیم که سایر سهام شرکت‌های هم‌گروه یا با افت قیمت همراه بودند یا درجا زدن قیمت را تجربه می‌کردند. سهم 96.15 درصدی فولاد مبارکه و افزایش مجدد سهم صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین‌شهر در این شرکت و نزدیک شدن به مرز 1.8 درصدی سهامداری، عامل اصلی بروز چنین رشدی به حساب می‌آید. کاهش شدید شناوری سهام این شرکت به نوعی فولاد هرمزگان را به حیاط خلوت سهامداران عمده تبدیل کرده‌است که از نوسان‌های شدید قیمتی جز در موارد تصمیم سهامدار عمده جلوگیری می‌کند.

عناوین برگزیده