به گزارش میمتالز، کمک به توسعه صادرات و تغییر تراز تجاری به نفع جمهوری اسلامی ایران و فعالیت مشترک در سرمایه پذیری از سرمایه گذاران خارجی با محوریت امارات متحده عربی، مهمترین محورهای این توافق نامه است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی در این دیدار گفت:امضای توافق نامه و تفاهم نامههای مشترک با محوریت انتقال دانش از جمله فعالیتهای مفیدی است که میتواند به افزایش تراز تجاری ایران کمک کند.
حسین ملازاده افزود:این آغازی است برای همکاری با اتاق بازرگانی ایران و امارات، اما ما به این میزان اکتفا نخواهیم کرد و به دنبال اقدامات عملیاتی هستیم.
عرفان شاکری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز در این جلسه گفت:کشور امارات در حوزه شرکتهای دانش بنیان دارای ظرفیتهای بسیار بالایی است که با توجه به بهبود روابط دیپلماتیک میان ایران و امارات، یکی از مهمترین اولویتهای ما ایجاد ارتباط و تعامل میان شرکتهای بخش خصوصی ایران و امارات است.
وی افزود:انتقال دانش از جمله مفاهیمی است که بارها از سوی مقامات ایران از جمله رهبر انقلاب به آن اشاره و تاکید شده و بر همین اساس هدف گذاری ما آن است که بتوانیم دانش نخبگان ایرانی را به شرکتهای اماراتی منتقل کنیم تا ارزش افزوده آن به توانمند سازی داخلی کمک کند.
در این دیدار سعید مقیسه، نائب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران و امارات با بر شمردن توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان ایرانی و ظرفیت موجود برای توسعه فعالیت این شرکتها در امارات گفت: امارات در حوزه استارت آپها با طراحی ایجاد شرکتهای دانش بنیان در حال حاضر دارای ظرفیتهای مفیدی است که میتواند برای شرکتهای ایرانی مفید فایده باشد.
وی افزود:ایران میتواند پروژههای اقتصادی قابل توجهی را با امارات عملیاتی کند و به نظر میرسد زمینه برای سرمایه گذاریهای مشترک با طرف اماراتی وجود دارد.
مقیسه اضافه کرد: بستر مناسبی برای همکاری و حضور شرکتهای دانش بنیان اماراتی در ایران و توسعه صادرات محصولات دانش بنیان ایرانی فراهم است و این توافق و تفاهم نامه نیز در همین راستاست.
حمید بهنگار، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز در جلسه امضای این توافق نامه مشترک گفت:بر اساس آنچه دبیر ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی تاکید داشتند، قرار بر این است که طرفین به امضای توافق نامه اکتفا نکنند و به سرعت به دنبال اجرای عملیاتی و کشف ظرفیتهای تازه با موضوع این توافق نامه باشند.
بهنگار افزود:توافق شد تا از نظر تعداد شرکتها و رقم صادرات بین اتاق بازرگانی ایران و امارات و ستاد، هدف گذاری کنیم و برای تحقق آن تلاش مشترک داشته باشیم.
رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران و امارات افزود:سرمایه پذیری هم بحث بعدی بود که در این جلسه به آن پرداخته شد و بر اساس کارگروهی که شکل خواهد گرفت، هدف گذاریهایی در توافق نامه آمده است که کارگروه آن را تبدیل به خروجیهای کمی قابل اندازه گیری خواهد کرد.
در این دیدار، شبنم بهرامی، عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون گردشگری و توسعه پایدار اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز حضور داشت و به محورهایی با حوزه گردشگری و شرکتهای دانشی استارت آپی اشاره کرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم