تاریخ: ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۱۱
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۲۶۸۳۹۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در نشست خبری رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی با اصحاب رسانه مطرح شد

گام بلند سازمان صمت برای فعال‌سازی معادن آذربایجان‌شرقی

گام بلند سازمان صمت برای فعال‌سازی معادن آذربایجان‌شرقی
‌می‌متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که تبریز در روز ششم مرداد شاهد یک رویداد بزرگ در حوزه صنعت و معدن خواهد بود، گفت: همایش روز صنعت و معدن به منظور تجلیل از واحد‌های تولیدی و صنعتی نمونه استان و همچنین رونمایی از فرش جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در سالن خاوران تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش می‌متالز، صابر پرنیان در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: آذربایجان شرقی یکی از استان‌های تراز اول در حوزه‌های صنعت، معدن و تجارت کشور است.

وی ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز خبرنگار، نقش اصحاب رسانه را در توسعه اقتصادی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: یکی از سرمایه گذاری‌های شاخص صنعتی استان فاز توسعه پتروشیمی تبریز به ارزش ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان است که امیدواریم تمام پروژه‌های پتروشیمی امسال به بهره برداری برسد تا ظرفیت بزرگی را برای زنجیره‌های پایین دست پتروشیمی در استان ایجاد کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های بالای اقتصادی استان افزود: در ۹ ماه گذشته سهم ارزش افزوده بخش صنعت آذربایجان شرقی ۷.۲۱ درصد است که این موضوع نشان می‌دهد در بخش ارزش افزوده، صنعت استان جایگاه ویژه و ممتازی دارد.

پرنیان ادامه داد: از کیک اقتصادی کشور ۱۹.۹ درصد مربوط به تولیدات صنعتی است که سهم ارزش افزوده بخش صنعتی استان در تولید ناخالص ۳۳ درصد است.

رتبه چهارم آذربایجان‌شرقی از لحاظ تعداد واحد‌های صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری

وی افزود: ۴۰ درصد سهم اشتغال استان مربوط به بخش صنعت است که این موضوع نشاندهنده جایگاه ویژه بخش صنعت استان است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی تاکید کرد: آذربایجان شرقی از لحاظ تعداد واحد‌های صنعتی دارای پروانه بهره برداری در رتبه چهارم کشور قرار دارد و سهم استان در اشتغال صنعتی در کشور در جایگاه ششم است.

احیای ۱۰۰ واحد صنعتی راکد در ۹ ماهه گذشته

پرنیان با بیان این که چهار هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی در استان وجود دارد، گفت: صنعت استان ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد برای مثال در منطقه کجوار تعداد قابل توجهی واحد صنعتی وجود دارد که یا پروانه کسب ندارند و یا پروانه صنفی گرفته اند در این زمینه اگر بتوانیم مشکلات این واحد‌های صنعتی را حل کنیم این منطقه تبدیل به یک منطقه عظیم اقتصادی می‌شود.

وی افزود: در ۹ ماهه گذشته ۱۰۰ واحد صنعتی راکد در استان احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به عملکرد مناسب بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف صنعتی اشاره کرد و گفت: ۴۶۰ مصوبه در ۹ ماهه گذشته در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید تصویب شده که ۷۵ درصد این مصوبات به صورت کامل اجرا شده و در این زمینه پیگیر اجرای بقیه مصوبات نیز هستیم.

راه‌اندازی ۱۸۰ واحد صنعتی جدید با ارزش سرمایه‌گذاری دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان

پرنیان افزود: در ۹ ماهه گذشته ۱۸۰ واحد صنعتی جدید با ارزش سرمایه گذاری دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی مستقیم برای ۲۰۰ نفر راه اندازی شده است.

وی گفت: ۲۱۰ واحد صنعتی نیز با افزایش تولید محصولات و ارتقای خطوط تولید، واحد خود را توسعه داده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: در ۹ ماهه گذشته شش هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید با اشتغالزایی برای پنج هزار و ۲۰۰ نفر در حوزه صنعت اتفاق افتاده است.

به سراغ تک تک معادن غیرفعال خواهیم رفت

پرنیان با بیان این که برای توسعه اقتصادی استان به سراغ تک تک معادن غیرفعال خواهیم رفت، اظهار کرد: در حال حاضر در حوزه معدن نزدیک به ۳۰۰ معدن غیرفعال و دارای مشکل در استان وجود دارد که با تمام توان در این حوزه تحول بزرگی را ایجاد خواهیم کرد.

وی گفت: برای اولین بار در کشور شورای معادن استان، اختیارات خود را به شهرستان‌ها تفویض کرده و در هر شهرستان کمیته معادن پیگیر مشکلات فعالیت معادن است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که گام بلند و همه جانبه برای فعال سازی معادن در حال انجام است، تاکید کرد: معادنی که به افرادی سپرده شده و تا کنون راکد مانده و ظرفیت‌های سرمایه گذاری در این معادن مسدود شده است پیگیر فعال سازی و یا خلع ید این افراد خواهیم بود.

پرنیان گفت: امسال باید با فعال سازی معادن، تولید و جلوگیری از خام فروشی، ارزش افزوده قابل توجهی را برای بخش معدن ایجاد کنیم.

وی ضمن تقدیر و تشکر از دستور ریاست جمهوری به منظور تشکیل شرکت مس آذربایجان گفت: خوشبختانه در بخش مس اتفاقات خوبی در استان در حال وقوع است، کنسانتره مس ۱۵ سال بود که به خارج از استان می‌رفت و سود و مالیاتی عاید استان نمی‌شد، ولی در حال حاضر اداره امور مالیاتی و شرکت ملی مس ایران در حال انجام مقدماتی برای صدور فاکتور در این زمینه است که در صورت اجرای این موضوع رقم قابل توجهی وارد گردش مالی استان خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی تاکید کرد: مراحل اجرایی شرکت مس آذربایجان را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم.

هیچ کمبودی از لحاظ تامین کالا‌های اساسی در استان نداریم

پرنیان با اشاره به اهمیت بهره مندی از سامانه جامع هوشمند برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی گفت: در ۲۰ روز گذشته بیش از چهار هزار و ۵۰۰ قلم کالای مهم تولیدی استان وارد سامانه شده است به عبارتی از این به بعد موادی که وارد کشور می‌شود و یا محصولی که در کارخانه‌ها تولید می‌شود به صورت هوشمند نظارت می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر برای چهار هزار و ۵۰۰ قلم کالا شناسه صادر شده که با این فرایند، بازار به صورت هوشمند و شفاف نظارت خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که در حال حاضر هیچ کمبودی از لحاظ تامین کالا‌های اساسی در استان نداریم، افزود: در چهار ماه نخست امسال ۲۷ هزار و ۳۹۷ مورد بازرسی انجام شده که سه هزار و ۳۶۱ فقره پرونده تخلفاتی به ارزش ۱۷۳ میلیارد تومان به صورت الکترونیکی به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده