به گزارش می متالز، غلامعلی سلیمانی با اشاره به رواج شایعاتی در برخی رسانهها و فضاهای مجازی مبنی بر اینکه از سال آینده باید به ازای هر فردی که از خودرو استفاده میکند، یک بیمه نامه مجزا بگیرد گفت: این شایعات به هیچ وجه درست نیست و بیمه مرکزی فقط به دنبال اجرای تکالیف قانونی خود در خصوص تشویق رانندگان کم خطر و تنبیه رانندگان پرخطر است.
بر اساس ماده ۱۸ تبصره یک قانون جبران خسارت بیمه شخص ثالث، بیمه مرکزی مکلف شده تا پایان برنامه ششم توسعه، با هدف کاهش رفتارهای پرخطر رانندگان بیمه نامههایی که برای خودروها صادر میکند با درنظر گرفتن ویژگیهای راننده و تشویق رانندگانی باشد که کم خطر و خوب رانندگی میکنند.
به گفته سلیمانی زمینههای اجرای این قانون آماده شده و اصلا بحث اینکه بخواهیم برای هر فرد، یک بیمه نامه صادر کنیم معنا ندارد چراکه در شیوه جدید، بیمه نامه برای مالک خودرو بر مبنای خودرو صادر میشود و اگر مالک خودرو علاقهمند باشد که فرزندان یا همسرش از خودروی او استفاده کنند طبیعی است که میتواند مراتب را به بیمه گر اعلام کند تا نام آنها نیز در همان بیمه نامه درج شود.
رئیس کل بیمه مرکزی همچنین تصریح کرد: در شیوه جدید صدور بیمه شخص ثالث، سابقه تخفیفات بیمهای راننده با فروش خودرو به مالک جدید منتقل نمیشود بلکه به نام وی باقی میماند و قابل انتقال به خودروی جدید است و در این شیوه، به رانندگان کم خطر تا ۷۰ درصد حق بیمه ثالث، تخفیف داده میشود.
در روش جدید، مبلغ بیمه نامه به ویژگیهایی، چون سن، جنسیت، سابقه و رفتار رانندگان توجه میشود و با توجه به اینکه قانونگذار اعلام کرده به رانندگان پرخطر باید نمره منفی تعلق بگیرد، بنابراین طبیعی است که بیمه نامه این افراد گرانتر باشد چراکه این افراد خسارت بیشتری به شخص ثالث و بیمه گر وارد میکنند.
سلیمانی تصریح کرد: ما از اجرای این روش به هیچ وجه دنبال افزایش قیمت نیستیم بلکه به نوعی دنبال جهت دادن به همه کسانی هستیم که بیمه نامه شخص ثالث دریافت کرده اند تا از نظر رعایت ایمنی در رانندگی، بهتر رانندگی کنند بنابراین بیمه مرکزی به دنبال منصفانه و عادلانه کردن حق بیمه است و نه افزایش آن.
به گفته سلیمانی، در روش جدید، تخفیفهای بیمهای همچنان به قوت خود باقی است و حتی اگر رانندهای خودروی جدیدی بخرد، میتواند از همان تخفیفات قبلی روی خودروی جدید خود استفاده کند و تخفیفات او از بین نمیرود.