تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۴۶
بازدید: ۱۴۱
کد خبر: ۲۶۹۰۱۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تصویب راه‌اندازی مرکز آموزش تخصصی - مهارتی صنایع معدنی در خواف

تصویب راه‌اندازی مرکز آموزش تخصصی - مهارتی صنایع معدنی در خواف
‌می‌متالز - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در قالب انعقاد تفاهم‌نامه‌ای چهارجانبه، راه اندازی مرکز آموزش تخصصی- مهارتی صنایع معدنی در قالب پردیس صنایع معدنی شرق کشور در خواف به تصویب رسید.

به گزارش می‌متالز، ابوالفضل چمندی پنجشنبه شب در نشستی با مسوولان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این موضوع در استانداری افزود: این تفاهم نامه چهارجانبه بین معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای، پارک علم و فناوری خراسان و خانه معدن استان منعقد شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به لزوم ارتقای مهارت و نقش آن در جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی از مناطق مرزی کشور بویژه شهرستان‌های خواف و تایباد به عنوان مناطق ویژه معدنی خراسان رضوی، ایجاد چنین پردیس‌هایی در سالی که مزین به حمایت از اشتغال دانش بنیان است، اقدامی موثر به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: تامین نیروی بومی کارآمد و متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی منطقه از مهمترین وظایف سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است که هفته قبل با حضور معاون سازمان فنی و حرفه‌ای در اولین جلسه شورای مهارت استان مورد تاکید قرار گرفت.

در این نشست به طور همزمان ۲۱ مرکز آموزشی دولتی و غیردولتی به صورت ویدئوکنفرانس با حضور فرمانداران شهرستان‌های خراسان رضوی افتتاح شد و مدیران تعدادی از مراکز آموزشی موفق در طرح آموزش در محیط کار واقعی مورد تجلیل قرار گرفتند.

مجموعه معدنی سنگ‌آهن سنگان خواف با یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌آهن در ایران است.

مجموعه کانسار‌های سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌آهن امکان فعالیت‌های معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان، مجموعه اپال پارسیان، شرکت فراگیر توسعه سناباد و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

دسترسی به محل کانسار‌های سنگ‌آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان پذیر بوده و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث می‌باشد از جنوب سایت معدن سنگان عبور می‌کند.

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان رضوی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده