تاریخ: ۱۲ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۳
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۷۲۹۲۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

درخواست احقاق حق سهامداران خرد هپکو‌/ در نبود بازارگردان نوسان‌گیران تپکو را پروژه کرده‌اند

درخواست احقاق حق سهامداران خرد هپکو‌/ در نبود بازارگردان نوسان‌گیران تپکو را پروژه کرده‌اند
‌می‌متالز - تعدادی از مخاطبان خبرگزاری فارس، با ثبت پویشی در سامانه فارسِ من خواستار احقاق حق سهامداران خرد هپکوی اراک شده‌اند.

به گزارش می‌متالز، تلاش‌های هپکو برای سرپا شدن به نتیجه نزدیک شده و حالا محصولات جدیدی به دست کارگران این شرکت روانه بازار شده است.

سال گذشته هپکو بیل‌های ۲۲ تن زنجیری، لودر هفت تن معدنی، للودر پنج تن و بیل لاستیکی به بازار عرضه کرد و پاییز امسال هم بیل ۷۵ تن به معادن کشور عرضه خواهد شد.

در فروردین امسال هم تولید تراک‌های معدنی با ظرفیت ۴۵ و ۶۰ تن با توجه به نیاز معادن در دستور کار قرار گرفته است. بیل سنگین ۴۰ تن و بیل ۷۵ تن هم تا مدتی دیگر در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرد و به این ترتیب چرخه تولید در هپکو پررونق‌تر از گذشته به کار خود ادامه می‌دهد.

رفت و برگشت‌های هپکو بین دولت و بخش خصوصی


از زمانی جان دوباره به جسم هپکو دمیده شد که دست افراد ناکارآمد از این شرکت کوتاه شد، مدیران سرمایه‌داری که بیشتر از آنکه برای توسعه آن اقدام کنند، به دنبال افزایش سرمایه خود، حتی روی کاغذ بودند و آنچه از مدیریت ۱۵ ساله بخش خصوصی نصیب هپکو شد، تعطیلی سالن‌های تولید آن بود.

در سال ۹۹، دولت بخشی از سهام خود، یعنی حدود ۵۵ درصد را بابت رد دیون به تأمین اجتماعی واگذار کرد. البته به شرط آنکه تا پایان همان سال ۹۹، تأمین اجتماعی ۱۷ درصد از ۵۵ درصد سهام هپکو را بردارد و مابقی را به بخش خصوصی واگذار کند، اتفاقی که هرگز رخ نداد.

از ظرفیت اورهال ماشین آلات در هپکو استفاده خواهد شد


در این‌باره، جودکی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به استان مرکزی، گفت: رئیس‌جمهور دستور داد که واردات هر محصول و کالایی که توان تولید آن در داخل وجود دارد، البته با نگاه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها، ممنوع باشد و انجام نگیرد، در خصوص هپکو نیز از همین قضیه استفاده خواهیم کرد. ضمن اینکه قرارداد‌هایی هم در حوزه راهسازی و هم در بخش معدن در حال پیگیری است.

مدیرکل صمت استان مرکزی ادامه داد: یکی از ظرفیت‌های بزرگ هپکو که به‌نوعی شاید مغفول بود و بنا شد آن را با جدیت بیشتری احیا و تقویت کنیم بحث اورهال ماشین‌آلات موجود راهسازی و معدنی است، زیرا در طول سالیان گذشته هزاران دستگاه به کشور وارد شده و امروز این ماشین‌آلات نیاز به بازسازی و اورهال دارند که هپکو ظرفیت بسیار بالایی برای انجام این کار در اختیار دارد و به دنبال این هستیم که معادن بزرگ با انعقاد قرارداد‌هایی با هپکو از این ظرفیت استفاده کنند که در صورت امکان تکنسین‌های هپکو در محل حضور پیدا کنند و یا ماشین‌آلات را به کارخانه منتقل کنند.

سهام هپکو و سهامداران خرد متضرر


طی چند سال گذشته، سهام تپکو بار‌ها و بار‌ها و به دلایل مختلف بسته شده است، این سهام به دلیل فقدان بازارگردان متمرکزی که بتواند از صعود و سقوط این سهام جلوگیری کند، توسط نوسان گیران کنترل شده است.

درحالی که طی مدت اخیر بعد از ضرر به یک باره ۷۰ درصدی (ریزش قیمت هر برگه سهم از ۵۸۰ تومان به ۲۲۰ تومان)، قیمت سهام هپکو کمی احیا شده بود و از ۲۲۰ تومان به ۳۵۰ تومان رسیده بود، مجددا بازی حقوقی و بازیگران این سهم، سبب ریزش قیمت دوباره این شرکت مهم شده است.

متاسفانه روند نوسان‌گیری قیمت تپکو توسط کد‌های حقیقی بزرگ و حقوقی همچنان ادامه دارد و مشخص نیست چرا بخش نظارت بورس بر این سهم نظارت خاصی انجام نمی‌دهد.

به نظر می‌رسد حال و روز سهام هپکو اراک مانند حال و روز کارخانه خوب نباشد، سهامداران خرد این شرکت، در ماه‌های گذشته با مشکلات فراوانی مواجه بوده‌اند.

 نوسان‌گیران تپکو را پروژه کرده‌اند


در این‌باره، علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه، درباره سهام تپکو می‌گوید: مشخصاً سهمی که در چند هفته پیش صف‌های میلیاردی خرید توسط حقوقی‌ها داشت، پس از خالی کردن کد‌های حقیقی، بازهم به روند منفی بازگشته است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون همین روند ادامه داشته و این کد‌های حقیقی و حقوقی بیش از ۵۰ درصد از سهامداران عادی نوسان‌گیری کرده اند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به دلیل اینکه سهامداران حقوقی نماد تپکو هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهند، نوسان گیران این سهم را پروژه کرده‌اند و همین مساله نیز موجب شده تا سهامداران خرد از خرید این سهم متضرر شوند.

درخواست برای احقاق حق سهامداران خرد


بنابراین گزارش مخاطبان خبرگزاری فارس در سامانه فارس من، پویشی با عنوان «درخواست احقاق حق سهامداران خرد هپکوی اراک» را به ثبت رسانده اند.

در متن این پویش آمده است: «سهم شرکت هپکوی اراک با نماد تپکو پس از ماه‌ها بسته بودن سرمایه سهامداران، پس از واگذاری به تامین اجتماعی و پرداخت بدهی‌ها و شروع تولید و کاهش زیان شرکت بازگشایی شد و از قیمت ۵۵۸ تومان قیمت واگذاری در محدوده ۲۰۰ تومان کشف قیمت شد و پس از وعده و وعید مسوولان تامین اجتماعی مبنی بر حمایت از سهم جهت جبران این سقوط قیمتی، قیمت سهم به ۳۷۰ تومان رسید، اما در یک حرکت فریبنده توسط حقوقی و بازیگر سهم حدود شش ماه است قیمت سهم با صف‌های فروش ساختگی توسط سهامدار عمده و بازیگر و در سکوت نظارتی فرابورس، به ۱۳۸ تومان تنزل داده شده و همچنان این سقوط دستوری توسط بازیگر سهم ادامه دارد و در طول این چند ماه میلیارد‌ها سهم از دست سهامدار خرد در پایین‌ترین قیمت جمع آوری شده است و این در حالی است که در طول این چند ماه شرکت به کرّات افشای اطلاعات از نوع الف و سودآوری داشته است. فساد سهامدار عمده، بازیگر در سکوت ناظر فرابورس آشکار بوده و محتاج رسیدگی و احقاق حق سهامدار خرد در این سهم است، به فریاد سهامدار خرد تپکو برسید»

بنابراین گزارش، خبرگزاری فارس طبق رسالتی که بابت پیگیری سوژه‌های فارسِ من برای خود تعریف کرده است، حتما پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار می‌دهد و از مسوولان خواستار توضیح در این‌باره خواهد شد.

کاربران دیگر هم در صورت تمایل می‌توانید به امضاکنندگان این پویش بپیوندند؛ خبرگزاری فارس با رسیدن امضا‌های این پویش به ۱۰۰۰ امضا و بالاتر حتما پیگیری‌های مختلفی در این‌باره خواهد داشت.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده