تاریخ: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۱۹
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۲۷۱۷۴۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عضو کمیسیون عمران مجلس عنوان کرد؛

بهره‌وری از معادن جایگزین درآمد‌های نفتی شود

بهره‌وری از معادن جایگزین درآمد‌های نفتی شود
‌می‌متالز - عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید به سمت ارتقاء بهره‌وری و پرهیز جدی از خام‌فروشی معادن برویم، زیرا که افزایش درآمد‌ها از این بخش می‌تواند جایگزین درآمد‌های نفتی شود.

به گزارش می‌متالز، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس در تلاش‌های خود برای حمایت از نخبگان و اشتغال پای کار ایستاده و با وضع قوانین مختلف بر این مهم تاکید دارد.

وی ادامه داد: حمایت بی، چون و چرا تجربه تلخی بود که سبب ایجاد انحصار در برخی از مشاغل و تولیدات از جمله خودروسازی و لوازم خانگی شد و قطعاً نباید این اتفاق در بخش ماشین آلات معدنی تکرار شود. ما در یک دهه گذشته دیدیم که حمایت‌های بدون برنامه و غیرکارشناسی چه آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی را به دنبال داشته است.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در حوزه لوازم خانگی و خودرو این حمایت‌ها سبب کاهش کیفیت محصولات تولیدی شد، هرچند ایجاد اشتغال کرد، اما به ساختار تولید و اقتصاد آسیب ایجاد کرد و مردم به نام تولید و اشتغال با جان و مال خود خسارت این سوءمدیریت را پرداخت می‌کنند، بنابراین باید حمایت از اشتغال و تولید بر اساس برنامه ریزی باشد.

وی گفت: طی سه سال گذشته، ما شاهد واردات ماشین آلات معدنی و برخی از ماشین آلات راه سازی بودیم. ما مدافع تولید داخل در همه زمینه‌ها هستیم؛ مثلاً ماشین سازی‌هایی مانند هپکو و ... در این زمینه فعالیت دارند، اما ظرفیت آن‌ها در کمیت و کیفیت پایین است. اینکه باید از این تولیدکنندگان تولید کنیم حرفی نیست، اما این حمایت سبب افزایش هزینه تولید و خدمات را برای مردم افزایش می‌دهیم.

یوسفی اظهار کرد: از سوی دیگر، آنچه در دولت‌ها به خصوص در دولت قبل به آن توجه نشد این بود که معدن بهترین گزینه برای جایگزینی نفت است که مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری نیز هست. از سوی دیگر موضوع قابل توجه استحصال با کیفیت و تبدیل معادن به مصحول نهایی با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت است.

عضو کمیسیون عمران خاطرنشان کرد: حدود یک دهه قبل یکی از کشور‌های خارجی محصول معدنی ما را نزدیک مزر با قیمت بسیار ناچیز به صورت خام خریداری می‌کرد و در کشتی تبدیل به محصول نهایی می‌کرد و مجدد به داخل ایران صادر می‌کرد.

نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: وظیفه همه ما حمایت از تولید است، اما نباید این حمایت غیرکارشناسی به هر قیمتی باشد. ممانعت از واردات ماشین آلات تخصصی معدنی که تولید آن برای کشور صرفه اقتصادی ندارد و برای تولید باید هزینه زیادی پرداخت شود اصولی نیست. به جای این کار باید از خام فروشی مواد معدنی و تولید محصول بی کیفیت در این بخش جلوگیری کنیم. وقتی تولید در معادن به دلیل ماشین آلات بی کیفیت و فرسوده که اساس تولید در این بخش است، بخوابد قطعاً سبب بیکاری می‌شود، اما با واردات ماشین آلات نو، به روز و تخصصی قطعاً اشتغال رونق گرفته و سرعت تولید نیز بالا می‌رود، که متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد و که نشان دهنده بی برنامگی در این بخش است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پایان متذکر شد: هر زمان در هر بخشی انحصار ایجاد شود، چه تولید چه واردات باید شاهد بی برنامگی و برخی حواشی باشیم. وقتی ما امتیاز واردات را به یک شخص و یا یک خانواده می‌دهیم در حالی که صنعت و معدن کشور به این محصولی که وارد می‌شود، نیاز دارد، قطعاً شرایط خوبی ایجاد نمی‌شود. باید کار را به کاردان سپرد. در حال حاضر در دنیا اقتصاد بر پاشنه عرضه و تقاضا می‌چرخد. به عنوان مثال وقتی کسی تخحصص و توان مالی واردات یک ماشین معدنی مورد نیاز معادن را دارد باید به او کمک کرد.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت