تاریخ: ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۴۹
بازدید: ۱۳۸
کد خبر: ۲۷۳۲۳۰
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

۱۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در بافت فرسوده زندگی می‌کنند
‌می‌متالز - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در کشور داریم که ۱۰ میلیون نفر در این بنا‌ها زندگی می‌کنند.

به گزارش می‌متالز، محمد آئینی امروز در نخستین رویداد فناورانه صنعت ساختمان و مسکن که  در محل مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی برگزار شد در تشریح این مسئله که ۶۶ هزار هکتار مساحت بافت‌های نابسامان شهری در ستاد ملی بازآفرینی مصوب شده است، اظهار داشت: ۳۳ درصد از مساحت شهر‌های کشور ذیل بافت فرسوده بوده و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در ایران داریم که ۱۰ میلیون نفر در این بنا‌ها زندگی می‌کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ظرفیت ساخت و ساز در ۲.۷ میلیون واحد ناپایدار گفت: در این بافت ناپایدار امکان ساخت ۷.۵ میلیون واحد جدید وجود دارد بدون آنکه نیازی به الحاق اراضی جدید به شهر‌ها باشد.

وی ادامه داد: از دیگر شرایط نوسازی بافت‌های فرسوده امکان کوچک‌سازی در این بافت‌ها است، اما در بافت‌هایی که قرار است جدیداً به شهر الحاق شود، باید واحد‌ها بزرگ متراژ بوده و تا ۱۰۰ متر احداث شود.

آئینی با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در این بخش گفت: در حال حاضر، ۲۱۰ هزار بنای ناپایدار تخریب و به جای آن ۶۷۰ هزار واحد جدید ساخته شده است و از سوی دیگر ۳۰ هزار مالک واحد‌های ناپایدار و فرسوده را تاکنون به بانک عامل بخش مسکن برای دریافت تسهیلات معرفی کردیم.

آیینی با بیان اینکه باید سالیانه ۲۰۰ واحد نوسازی شود، اما در حال حاضر ۶۵ هزار واحد فرسوده در دست نوسازی است، ادامه داد: باید از مشوق‌هایی که می‌توان به سازنده برای نوسازی این بافت‌ها ارائه داد، امکان تأمین سیمان و فولاد به صورت اقساط است.

به گفته این مقام مسئول سهم شرکت‌های دانش بنیان از نوسازی بافت‌های فرسوده تقریباً صفر است، از دانش‌بنیان‌ها می‌خواهیم به کمک بافت فرسوده بیایند، اگر فناوری‌های نوین بتوانند دوره ساخت بافت‌های فرسوده را از دو سال به ۶ ماه کاهش دهند، مردم متقاعد می‌شوند که ظرف ۶ ماه جابه‌جا شده و واحد‌های فرسوده نوسازی شود. همچنین صنعتی‌سازی کمک می‌کند تا هزینه‌های تمام شده نوسازی بافت فرسوده کاهش یابد.

* ساخت ۲۰۰ هزار مسکن در جنوب تهران

در ادامه این برنامه، محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن ضمن اشاره به انعقاد قرارداد بین وزارت راه و شهرسازی، بانک مسکن و شهرداری برای اجرای طرح اجاره‌داری حرفه‌ای ساخت ٢٠٠ هزار واحد مسکن گفت: فروش متری مسکن از طریق ابزار‌های مختلف مالی را در دستور کار داریم و از این طریق سازوکار سپرده گذاری در بانک‌ها را اصلاح خواهیم کرد.

وی با اشاره به جزییات ساخت واحد‌های اجاره مسکن تاکید کرد: ٢٠٠ هزار واحد در جنوب تهران ساخته می‌شود و بانک مسکن مسئولیت تامین مالی این پروژه را برعهده دارد.

وی ادامه داد: قرار است که سقف رهن این واحد‌ها برای واجدان شرایط ٢٠٠ میلیون تومان باشند و فعلا درباره موضوعاتی مبنی بر شناسایی متقاضیان واجد شرایط یا متراژ این واحد‌ها تصمیم نهایی گرفته نشده است.

شایان ضمن تشریح نرخ تسهیلات بانکی گفت: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، نرخ تسهیلات ١٨ درصد است و اگر قرار باشد این نرخ پایین بیاید مابه التفاوت آن باید از صندوق ملی مسکن تامین شود.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: سقف دوره مشارکت تسهیلات ساخت مسکن ٣۶ ماه است و از آنجایی که هزینه پول پایین است سازندگان تمایلی ندارند که مدت زمان مشارکت کمتر شود.

مدیرعامل بانک مسکن گفت: در حالی که می‌توان با صنعتی سازی این زمان را به ۶ ماه کاهش داد.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت