به گزارش میمتالز، بازار سرمایه در این هفته برای دومین روز متوالی بازهم قرمزپوش بود تا شاخص کل باز هم به حمایت تاریخی خود بیشتر نزدیک شود.
ریزش شاخص در روز یکشنبه، دومین سقوط بزرگ شاخص در دو هفته اخیر بود. امروز نیز شاخصهای بورس همگی با افت مواجه شدند. ریزش بورس و فاصله گرفتن نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز آزاد را میتوان علت و معلول یکدیگر دانست.
در صورتی که بازار سرمایه به حمایتهای مطرح شده از سوی تحلیلگران واکنش نشان ندهد، باید منتظر عمیقتر شدن رکود در بورس باشیم.
تشکیل الگوی مثلث نزولی کلاسیک در بورس
مهدی امیدی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: ارزش بازار به زیر ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان نزول کرده و این مساله به دلیل خروج پولهای حقیقی از بورس بوده است.
وی با اشاره به تحلیل تکنیکال بورس در شرایط فعلی ادامه داد: طبق برآیندهای گرفته شده از تحلیل تکینکال، الگوی مثلث نزولی کلاسیک برای شاخص کل بورس تشکیل شده و باید منتظر باشیم و ببینیم شاخص کل بورس چه زمانی به اولین هدف خود دست پیدا میکند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: افت شاخص از این محدودههای حمایتی یعنی بازه یک میلیون و ۳۲۰ هزار تا یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحدی، میتواند کار صعود را سختتر کرده و در صورت اتفاق افتادن این موضوع باید منتظر رکود عمیق در بازار سهام باشیم.
بازدهی منفی ۳ دهم درصدی شاخص کل در بازار سرمایه
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس نسبت به روز کاری قبل ۴ هزار و ۸۶ واحد افت کرد و به رقم یک میلیون و ۳۷۳ هزار و ۸۲۱ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی سه دهم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس با کاهش هزار و ۶۹۸ واحدی در سطح ۴۰۰ هزار و ۲۱۲ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۴۲ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۵۳ واحد پائین آمد و در سطح ۱۸ هزار و ۵۷۶ واحد قرار گرفت.
رشد ارزش کل معاملات بازار سهام
امروز ارزش کل معاملات بازار سهام به رقم ۱۴۸ هزار و ۴۷۷ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۴۲ و ۵۰۳ میلیارد تومان بود که ۹۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
ارزش معاملات خرد سهام با کاهش ۸۹ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۱۹۱ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس ۱.۵ درصد بوده است.
کاهش خروج سرمایه حقیقی از بورس
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای سومین روز متوالی منفی شد و ۱۹۱ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته ۳۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام آریان (شرکت پارس آریان)، شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) و بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت و نمادهای خاور (ایران خودرو دیزل)، کزغال (زغال سنگ پروده طبس) و واحصا (احیا صنایع خراسان) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
گروههای فرآوردههای نفتی و کک، بانکها و موسسات اعتباری بیشترین خروج پول را به خود اختصاص داده و گروه قند و شکر و استخراج زغال سنگ نیز بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
صفهای خرید و فروش بازار سهام
در معاملات دوشنبه ۵۱ نماد صف خرید داشتند و ۸۱ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت ۱۰ درصدی به ۱۴۳ میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش ۳ درصد افزایش یافت و ۱۸۷ میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نمادهای بکاب (شرکت صنایع جوشکاب یزد)، کپرور (شرکت فراوری زغال سنگ پروده طبس) و فپنا (شرکت سپنتا) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد سکرد (سیمان کردستان)، ثاباد (توریستی و رفاهی آبادگران ایران) و غدشت (دشت مرغاب) تعلق داشت.
منبع: خبرگزاری فارس