تاریخ: ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۰۱
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۲۷۴۶۵۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

درآمد ۱۲ میلیارد دلاری ریوتینتو در سال ۲۰۲۲ از صنعت آلومینیوم

درآمد ۱۲ میلیارد دلاری ریوتینتو در سال ۲۰۲۲ از صنعت آلومینیوم
‌می‌متالز - تولید آلومینیوم شرکت ریوتینتو از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ روند نزولی داشت. در سال ۲۰۱۷، تولید آلومینیوم سه میلیون و ۵۵۰ هزار تن بود که با نرخ رشد مرکب سالانه منفی ۲.۹ درصد در سال ۲۰۲۱، به سه میلیون و ۱۶۰ هزار تن رسید. درآمد شرکت ریوتینتو از بخش آلومینیوم در سال ۲۰۲۰ افت شدید در مقایسه با سال گذشته پیدا کرد. به دلیل همه‌گیری بیماری کرونا در سال ۲۰۲۰، میزان تقاضای آلومینیوم کاهش یافت که این امر عاملی در کاهش قیمت آلومینیوم شد. در سال ۲۰۲۱ درآمد بخش آلومینیوم این شرکت به ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار رسید. با وجود افزایش هزینه‌های تولید، رشد قیمت آلومینیوم بیشتر بود و باعث افزایش درآمد این شرکت شد. میزان انتشار گاز گلخانه‌ای در بخش آلومینیوم در سال ۲۰۲۱، حدود ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن که نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش یک درصدی داشت.

به گزارش می‌متالز، ریوتینتو «Rio Tinto» شرکت استخراج معادن و فلزات انگلیسی استرالیایی است که دفتر مرکزی آن در شهر لندن، انگلیس واقع شده و دفتر مدیریتی آن، در ساختمان ۱۲۰ کالینز استریت، در شهر ملبورن استرالیا است. شرکت ریوتینتو دارای عملیات استخراج فلزات در شش قاره است، اما بخش اعظم از فعالیت‌های آن، در کشور‌های استرالیا و کانادا متمرکز شده‌است. این شرکت مالک تعداد زیادی معدن در سراسر دنیا بوده که یکی از مهم‌ترین معادن این شرکت، معدن روباز اسکوندیا است. ریوتینتو مالک ۳۰ درصد از این معدن مس است. این معدن یکی از بزرگ‌ترین معادن مس جهان به شمار می‌رود. این شرکت در تلاش اجرای توافقنامه آب و هوایی پاریس بوده و برنامه‌های متعددی برای کم کردن انتشار گاز‌های گلخانه‌ای دارد. در سال ۲۰۲۱، انتشار مطلق گاز‌های گلخانه‌ای گروه محصولات آلومینیوم ریوتینتو (۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تن CO۲e)، یک درصد کمتر از سال ۲۰۱۸ بود. این شرکت در بلندمدت قصد دارد تولید کربن را به صفر برساند. تحقق این هدف تا سال ۲۰۵۰ برای کمک به جلوگیری از افزایش دمای کره زمین، برنامه‌ریزی شده است.

نمودار ۱ میزان تولید آلومینا و آلومینیوم از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ را برای شرکت ریوتینتو نشان می‌دهد. به طور کلی تولید آلومینای شرکت ریوتینتو از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ روند نزولی داشته است به صورتی که نرخ رشد مرکب سالانه آن حدود منفی ۰.۶ درصد بود. تولید آلومینای این شرکت در سال ۲۰۱۹ کمینه‌ای را در سال‌های مورد بررسی ثبت کرد. یکی از دلایل افت تولید آلومینا در سال ۲۰۱۹، تعمیر و نگهداری در رفاینری‌های اقیانوس آرام بود. این برنامه شامل تعطیلی پنج ساله برای سرویس‌دهی به کارخانه تولید انرژی در «Yarwun» استرالیا بود. در سال ۲۰۲۰ با افزایش تولید در ۲ ریفاینری اقیانوس آرام، شرکت ریوتینتو توانست بخشی از کاهش تولید آلومینا را جبران کند. در سال ۲۰۲۰، میزان تولید آلومینای ریوتینتو حدود هشت میلیون و ۴۰ هزار تن بود که با افت ۱.۷ درصدی در سال ۲۰۲۱، به هفت میلیون و ۹۰۰ هزار تن کاهش یافت. در سال ۲۰۲۱ به دلیل قطعی برق در طول سال، در کارخانه «Yarwun» و کارخانه «Vaudreuil» در کانادا، تولید آلومینا کاهش یافت.

تولید آلومینای شرکت به طور کلی روند تولید آلومینیوم ریوتینتو از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۰ کاهشی بود. در سال ۲۰۱۹ میزان تولید آلومینیوم در مقایسه با سال گذشته، حدود ۸.۳ درصد کاهش یافت. ارزیابی‌های آتورپات نشان می‌دهد یکی از دلایل افت تولید آلومینیوم، قطعی خط تولید به خاطر پیشگیری از مشکلات مربوط به ایمنی دیگ در کارخانه «ISAL» در ایسلند بود. در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ به دلیل جایگزین کردن خط دیگ احیا کارخانه «Kitimat» کانادا زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده، تولید آلومینیوم در سال ۲۰۱۹ کاهش یافت. میزان تولید آلومینیوم در سال ۲۰۲۰، حدود سه میلیون و ۱۸۰ هزار تن بود که با افت حدود یک درصد در سال ۲۰۲۱، تولید آلومینیوم به سه میلیون و ۱۶۰ هزار تن رسید.

درآمد ۱۲ میلیارد دلاری ریوتینتو در سال ۲۰۲۲ از صنعت آلومینیوم


رشد حاشیه «EBITDA» مجموعه آلومینیوم


نمودار ۲، میزان درآمد و حاشیه «EBITDA» از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ را برای شرکت ریوتینتو نشان می‌دهد. نرخ رشد مرکب سالانه «CAGR» درآمد حاصل از فروش بوکسیت، آلومینا و آلومینیوم از سال ۲۰۱۷ تا سال ۲۰۲۱ حدود ۳.۶ درصد بود. درآمد شرکت ریوتینتو در سال ۲۰۲۰ کمینه‌ای را در سال‌های مورد بررسی ثبت کرد. میزان درآمد این شرکت از فروش مجموعه آلومینیوم حدود ۹ میلیارد و ۳۱۰ میلیون دلار بود که با رشد ۳۶.۳ درصدی در سال ۲۰۲۱، به ۱۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید. یکی از دلایل مهم افت درآمد در بخش آلومینیوم این شرکت، ویروس کرونا بود. در سال ۲۰۲۰ با همه‌گیری کرونا، تقاضا برای آلومینیوم کاهش یافت؛ در حالی که میزان عرضه به همان میزان سال گذشته باقی ماند در نتیجه درآمد شرکت ریوتینتو افت پیدا کرد. میزان حاشیه «EBITDA» آلومینیوم به طور متوسط از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ برای بخش آلومینیوم این شرکت، حدود ۳۱.۱ درصد بود. در سال ۲۰۲۰ میزان حاشیه «EBITDA» بخش آلومینیوم حدود ۲۶ درصد بود که با رشد ۱۲ واحد درصدی در سال ۲۰۲۱ به ۳۸ درصد رسید. با واکسیناسیون همگانی، بیماری کرونا تا حدودی کنترل و این عامل باعث افزایش تقاضا در بخش آلومینیوم شد. از سوی دیگر، قیمت آلومینیوم در بورس کالای لندن «LME» افزایش یافت که این امر کمک شایانی به افزایش قیمت فروش آلومینیوم و در نهایت، افزایش حاشیه «EBITDA» در بخش آلومینیوم کرد.

درآمد ۱۲ میلیارد دلاری ریوتینتو در سال ۲۰۲۲ از صنعت آلومینیوم


کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای


فرایند ذوب آلومینیوم به مقادیر قابل توجهی الکتریسیته نیاز دارد و استفاده از آند‌های کربنی باعث انتشار گاز‌های گلخانه‌ای می‌شود. اگرچه اکثر کارخانه‌های ذوب ریوتینتو از طریق برق تجدیدپذیر تامین می‌شوند، اما دو کارخانه‌ی ذوب «Boyne» و «Tomago» در شرق استرالیا هستند عمدتا انرژی مورد استفاده آن‌ها از ژنراتور‌هایی است که زغال‌سنگ مصرف می‌کنند. در فرایند پالایش آلومینا، دو منبع اصلی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، زغال‌سنگ و گاز طبیعی مورد استفاده برای گرما و تکلیس است. در سال ۲۰۲۱، انتشار مطلق گاز‌های گلخانه‌ای گروه محصولات آلومینیوم شرکت ریوتینتو، ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن CO۲e بود که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۸، حدود یک درصد کمتر بود. از جمله برنامه‌های این شرکت برای کاهش انتشارات کربنی در راستای همسویی با اهداف توافقنامه پاریس، کاهش ۵۰ درصدی انتشار گاز‌های گلخانه‌ای تا سال ۲۰۳۰ است.

منبع: فلزات آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده