تاریخ: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۳۸
بازدید: ۱۲۹
کد خبر: ۲۷۴۷۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

الکترونیکی شدن فرآیند بین المللی ترانزیت در گمرک شهید رجایی

الکترونیکی شدن فرآیند بین المللی ترانزیت در گمرک شهید رجایی
‌می‌متالز - برای نخستین بار در کشور فرایند بین المللی گمرکی ترانزیت جاده‌ای کالا به صورت الکترونیک (طرح حمل و نقل بین المللی جاده‌ای یا کارنه etir) از مسیر گمرک شهید رجایی بندرعباس اجرایی شد.

به گزارش می‌متالز، بر اساس تعاریف بین المللی کلمه تیر (tir) مخفف حمل و نقل جاده‌ای بین المللی است و تیر الکترونیکی شبکه‌ای است که کالا تحت سند واحد و تبادل الکترونیکی، اطلاعات بین کشور‌ها و تضمین بین المللی معتبر منتقل می‌شود.

ناظر گمرکات هرمزگان گفت: بمنظور تسهیل ترانزیت و توسعه کریدور شمال - جنوب نخستین محموله از مبدا کشور هند به گمرک شهیدرجایی بندرعباس، و سپس از گمرک آستارا به کشور روسیه فرستاده شد.

حسین سعیدی افزود: پیش از این اسناد ترانزیت و کارنه بصورت فیزیکی و دستی به شرکت حمل و نقل و گمرک فرستاده می‌شد که حدود دو تا سه هفته طول می‌کشید، اما اکنون همه اسناد بصورت برخط به گمرک فرستاده می‌شود و ترخیص کالا در یک روز و در سریعترین زمان ممکن صورت می‌گیرد.

وی گفت: این محموله حاوی الکل چرب صنعتی به وزن ۲۱ هزار و ۹۷۰ کیلوگرم، به ارزش ۸۲ هزار دلار است که با یک کانتینر به کشور روسیه فرستاده شد.

ناظر گمرکات هرمزگان گفت: اجرای رویه تیر الکترونیکی موجب تبادل الکترونیکی اطلاعات بین کشور‌ها و تسریع و رونق بیشتر تجارت می‌شود.

سعیدی افزود: در اجرای این طرح اتاق بازرگانی هرمزگان نقش مهمی داشته است.

محمدرضا صفا رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان هم گفت: کارنه تیر سند گمرکی است که برای ترانزیت بین المللی کالا در چهارچوب کنوانسیون تیر، در اتاق بازرگانی کشور مبدا صادر، و کالا با وسیله نقلیه جاده‌ای به صورت پلمپ شده به مقصد فرستاده می‌شود.

شصت درصد ترانزیت کشور در گمرک شهیدرجایی بندرعباس انجام می‌شود.

این گمرک رتبه نخست ترانزیت کشور را دارد.

از ابتدای سال تا پایان مرداد حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا در گمرکات هرمزگان ترانزیت شده است که ۶۲ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده