تاریخ: ۱۹ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۲۴
بازدید: ۱۶۶
کد خبر: ۲۷۶۵۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تجارت با همسایگان چه تغییری کرد؟

تجارت با همسایگان چه تغییری کرد؟
‌می‌متالز - در نیمه نخست امسال، ۳۸میلیون و ۵۶۰هزار تن کالا به ارزش ۲۴میلیارد و ۱۹۸میلیون دلار بین ایران و ۱۵کشور همسایه ایران تبادل شد.

به گزارش می‌متالز، تجارت با همسایگان در نیمسال اول ۱۴۰۱ چه تغییراتی داشته است؟ در نیمه نخست امسال، ۳۸میلیون و ۵۶۰هزار تن کالا به ارزش ۲۴میلیارد و ۱۹۸میلیون دلار بین ایران و ۱۵کشور همسایه ایران تبادل شد که نسبت به نیمه نخست سال قبل از لحاظ ارزش ۷درصد رشد داشته است. با وجود رشد ۷درصدی در ارزش تجارت غیر نفتی کشور با کشور‌های همسایه، شاهد کاهش ۱۸درصدی در وزن هستیم.

بیشترین میزان رشد در صادرات مربوط به عربستان با رشد ۵۳۲درصدی و بیشترین میزان تغییر در واردات مربوط به پاکستان با رشد ۳۵۰درصدی در ۶ ماه نخست امسال بود. صادرات ۶ ماهه به کشور‌های همسایه ۲۹میلیون و ۲۸۰هزار تن به ارزش ۱۲میلیارد و ۳۲۷میلیون و ۳۰۴هزار و ۴۴۶دلار بود که با کاهش ۱۹درصدی در وزن با رشد ۱۰درصدی ارزش همراه بوده است.

واردات از همسایگان در این مدت نیز ۹میلیون و ۳۲۰هزار تن کالا به ارزش ۱۱میلیارد و ۸۷۰میلیون و ۵۶۷هزار و ۳۵۵دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴درصد در وزن کاهش و ۴.۴درصد در ارزش افزایش داشته است.

عراق با ۹میلیون و ۸۶۶هزار تن به ارزش ۳میلیارد و ۳۸۲میلیون دلار (کاهش ۱۲ درصدی)، امارات با ۵میلیون و ۷۲۱هزار تن به ارزش ۳میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار (رشد ۳۹ درصدی)، ترکیه با ۴میلیون و ۱۰۶تن به ارزش ۲میلیارد و ۶۲۶میلیون دلار (رشد ۱۴درصدی)، افغانستان با یک میلیون و ۵۸۲هزار تن به ارزش ۷۹۲میلیون دلار (کاهش ۲۱درصدی) و پاکستان با یک میلیون و ۳۱۵هزار تن به ارزش ۵۶۱ میلیون دلار (رشد ۳ درصدی)، پنج مقصد اول صادرات کالای ایرانی به کشور‌های همسایه بودند.

عمان با یک میلیون و ۵۴۰هزار تن به ارزش ۵۴۲میلیون دلار (رشد ۹۵درصدی)، آذربایجان با ۳۷۲هزار تن به ارزش ۳۶۳میلیون دلار (رشد ۷۲ درصدی)، روسیه ۶۲۲ هزار تن به ارزش ۳۳۹میلیون دلار (رشد ۲۵درصدی)، ترکمنستان با ۶۳۱هزار تن به ارزش ۲۰۶میلیون دلار (رشد ۴۲ درصدی)، ارمنستان با ۴۲۶ هزار تن به ارزش ۱۷۷میلیون دلار (رشد ۱۴درصدی)، کویت با دو میلیون و ۳۵۶هزار تن به ارزش ۸۲میلیون دلار (رشد ۲۶درصدی)، قزاقستان با ۲۷۳هزار تن به ارزش ۷۵میلیون دلار (کاهش ۶درصدی)، قطر با ۴۶۴هزار تن به ارزش ۶۵میلیون دلار (کاهش ۱۳درصدی)، بحرین با ۴ هزار و ۸۴۷تن به ارزش ۳.۹میلیون دلار (رشد ۲۱درصدی) و عربستان ۴۷۶تن به ارزش ۲۴۶ هزار و ۵۰۹ دلار (رشد ۵۳۲درصدی)، به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در واردات ۶ ماهه سال جاری نیز امارات با ۷ میلیارد و ۲۰۶ میلیون دلار (کاهش یک درصدی)، ترکیه با ۲میلیارد و ۶۸۰میلیون دلار (رشد ۱۰درصدی)، روسیه با ۸۷۶میلیون دلار (رشد ۳۷درصدی)، پاکستان با ۴۹۴میلیون دلار (رشد ۳۵۰درصدی) و عمان با ۳۶۵میلیون دلار (رشد ۳۵درصدی)، پنج فروشنده اول کالا‌های مورد نیاز کشور در بین همسایگان بودند.

عراق با ۹۰میلیون دلار (کاهش ۸۲درصدی)، قزاقستان با ۸۰میلیون دلار (رشد ۱۴۸درصدی)، قطر با ۲۱میلیون دلار (رشد ۲۴۸درصدی)، آذربایجان با ۱۹.۴ میلیون دلار (کاهش ۱۵درصدی)، ترکمنستان با ۱۵.۳میلیون دلار (کاهش ۲۹درصدی)، افغانستان با ۱۳.۱میلیون دلار (رشد ۱۰۶درصدی)، کویت با ۵.۱ میلیون دلار (کاهش ۲۷درصدی)، ارمنستان با ۵میلیون دلار (کاهش ۶۵درصدی) و بحرین با ۸۹۳ هزار دلار (کاهش ۳۰درصدی) در رتبه‌های بعدی فروش کالا به ایران در بین کشور‌های همسایه، در نیمه نخست امسال قرار دارند.

منبع: فردای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت