به گزارش میمتالز، یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: تداوم تحریمها و ورود لطمه به منابع ارزی کشور از محل واردات خودرو موجب مخالفت بانک مرکزی با واردات بوده و در این صورت مجوز واردات خودرو صادر نمیشود.
عباس آرگون اظهار داشت: مهمترین موضوع در واردات بحث تامین ارز است. اگر بانک مرکزی مخالفتی با واردات نداشته باشد و با توجه به سقف ارزی یک میلیارد دلار تعیین شده در آییننامه ارز موردنیاز را تامین نماید، امکان واردات فراهم میشود. اما اگر واردات خودرو لطمه به منابع ارزی کشور وارد نماید، صدور مجوز واردات بعید به نظر میرسد.
وی افزود: شرایط اقتصادی ایجاب میکند، کالاهای ضروریتر از خودرو در اولویت تامین ارز قرار بگیرد. اما اگر تحریمها برداشته شود، زمینه برای رشد صادرات و افزایش صادرات نفتی فراهم میشود و توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و در نتیجه تامین ارز موردنیاز کشور با مشکل کمتری مواجه شده و تامین ارز موردنیاز برای واردات از جمله واردات خودرو تسهیل میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: اگر شرایط تحریمی کماکان تداوم داشته باشد، قطعا بانک مرکزی موافق واردات خودرو نخواهد بود، زیرا ارز موردنیاز از هر محلی که تامین شود، واردات موجب کاهش منابع ارزی و خروج ارز از کشور میشود.
آرگون تاکید کرد: در هر صورت ارز میبایست به منظور تقویت منابع ارزی داخلی به چرخه ارزی کشور بازگردد و اینکه ارز موردنیاز از کدام منبع تامین شود، تفاوتی ندارد. هر چند ممکن است واردات با نرخ تعرفه شناور انجام شود، اما به هر حال واردات بخشی از ورودی ارزی کشور را به خود اختصاص میدهد.
وی در خصوص واگذاری تامین ارز به واردکنندگان برای تسهیل و تسریع در عملیاتی کردن واردات خودرو تصریح کرد: سقف ارزی یک میلیارد دلار گذاشته شده است. حتی در این صورت نیز محل تامین ارز دارای اهمیت است و دیگر اینکه ارز بدون صاحب و فاقد شناسنامه وجود ندارد و محل تامین آن مشخص است که میتواند از محل صادرات باشد. اگر ابهامی در تامین ارز وجود داشته باشد، با توجه به اینکه واردات ارزبری زیادی دارد، بعید میدانم واردات خودرو انجام شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تاکید کرد: تامین ارز از هر محلی باشد به هر حال ورودی ارزی کشور است. واردات بدون انتقال ارز نیز قابل پذیرش نیست، زیرا در این صورت نیز واردکننده ارز موردنیاز را از بازار آزاد تامین خواهد کرد و این امر موجب افزایش تقاضای ارزی و تاثیرات منفی بر بازار ارز میشود.
آرگون در پایان در خصوص تامین ارز موردنیاز برای واردات از طریق ارز ایرانیان خارج از کشور خاطرنشان کرد: در اینجا این پرسش مطرح میشود که آیا در واقعیت ارز مورد اشاره وجود دارد و این اشخاص قصد واردات و تامین ارز از این طریق را دارند و دیگر اینکه چطور میتوان نسبت به منشاء خارجی این ارز اطمینان حاصل کرد و آیا واردات از این طریق موجب ورود فشار به منابع ارزی کشور نمیشود.
منبع: خبر خودرو