تاریخ: ۰۷ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۵۵
بازدید: ۲۴۹
کد خبر: ۲۷۸۵۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

معافیت مالیاتی شرکت‌های پاکستانی در مناطق آزاد

معافیت مالیاتی شرکت‌های پاکستانی در مناطق آزاد
‌می‌متالز - شرکت‌هایی که در مناطق آزاد مستقر هستند، می‌توانند در ایالت سند پاکستان واحد تولیدی تاسیس کنند و به مدت ۱۰سال از پرداخت مالیات معاف شوند. همچنین برای واردات ماشین آلات به این مناطق نباید عوارض ورودی پرداخت کنند. این موضوع یکی از محور‌های سفر هیات تجاری اتاق ایران به پاکستان بود. همچنین در این سفر سه‌تفاهم نامه همکاری بین نمایندگان بخش خصوصی ایران و پاکستان امضا شد.

به گزارش می‌متالز، این تفاهم‌نامه به تشکیل شورای مشترک بازرگانی و حل وفصل اختلافات تجاری معطوف می‌شود. دوطرف براساس تفاهم نامه‌های امضاشده برای تقویت همکاری‌های جامع میان بخش‌های خصوصی دو کشور، ایجاد شورای مشترک بازرگانی ایران و پاکستان و تعیین سازوکاری برای حل وفصل اختلافات تجاری دوجانبه توافق کردند. در این سفر همچنین بر لزوم متعادل شدن تراز تجاری بین ایران و پاکستان تاکید شد. در حال حاضر تراز تجاری بین دو کشور به نفع ایران مثبت است، به گونه‌ای که صادرات ایران به این کشور حدود دوبرابر صادرات آن‌ها به ایران برآورد می‌شود. ارزش گذاری کالا‌های ایرانی برای واردات به پاکستان موضوع دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت. به گفته تجار ایرانی، در حال حاضر قیمت‌ها کارشناسی‌شده تعیین نمی‌شود و این امر موجب بالا رفتن مجموع ارزش کالا‌های ایرانی در بازار پاکستان می‌شود. همچنین با توجه به توافق رئیس اتاق ایران با مدیران بانک‌مرکزی پاکستان مبنی بر تشکیل کمیته ۱۰نفره برای تهیه دستورالعمل اجرای تهاتر، از طرف ایران پیشنهاد شد که از این ظرفیت برای حل مشکل موجود نیز استفاده شود.

لزوم اصلاح نظام ارزش گذاری کالا‌ها

هیات تجاری اتاق ایران به همراه سرکنسول ایران در کراچی با رئیس سازمان توسعه تجارت پاکستان ملاقات کردند. در این نشست احسان علی مانگی، رئیس سازمان توسعه تجارت پاکستان تصریح کرد: سطح مناسبات تجاری بین ایران و پاکستان مناسب نیست؛ بنابراین باید راه‌های جدیدی برای توسعه مناسبات پیدا کنیم. قاسم نوید قمر، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری پاکستان نیز مشارکت در همه بخش‌های اقتصادی این کشور را امکان پذیر دانست و در ادامه به تشریح جزئیات و روند سرمایه‌گذاری در پاکستان به‌ویژه ایالت سند پرداخت. در ادامه منصور عباس رضوی، معاون سازمان سرمایه‌گذاری پاکستان ظرفیت‌های بندری موجود در این ایالت را مورد توجه قرار داد. براساس اظهارات او بندر بن قاسم و کراچی دو بندر مهم در این منطقه هستند که کلیه انتقالات انرژی از طریق بندر بن قاسم انجام می‌شود. در این بین به تولید ۱۹۰میلیون تن زغال سنگ در پاکستان اشاره شد که سهم بیشتر آن به ایالت سند مربوط می‌شود. ظرفیت‌های تولید برق پاکستان نکته دیگری بود که جزئیات آن ارائه شد. براساس گفته‌های این گزارش، گردشگری، مواد غذایی، سیستم‌های نگهداری و بسته بندی مواد غذایی مهم‌ترین حوزه‌هایی هستند که برای سرمایه‌گذاری در پاکستان مورد توجه قرار می‌گیرند.

از طرفی در ایالت سند پاکستان پنج‌منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد که اگر شرکت سرمایه‌گذار، واحد تولیدی در این مناطق تاسیس کند، می‌تواند از معافیت‌های موجود بهره ببرد. بر این اساس سرمایه‌گذاران به مدت ۱۰سال از پرداخت مالیات معاف و برای واردات ماشین آلات، معاف از عوارض حقوقی هستند. در ادامه زبیر موتی والا، رئیس گروه بازرگانی اتاق کراچی پاکستان گفت: در حال حاضر دو کشور بیشتر به صورت غیررسمی با هم تجارت دارند. در این بین تحریم‌ها علیه ایران هم اثرگذار بود. او در ادامه به خروج پاکستان از لیست خاکستری FATF اشاره کرد و خواستار بهره گیری از این فرصت شد. موتی والا تاکید کرد: پاکستان به دلیل فصل سرمای پیش رو و کمبود انرژی موردنیاز باید درباره تعطیلی یا فعالیت کارخانه‌های خود اولویت بندی کند، این درحالی است که می‌تواند انرژی موردنیاز خود را از طریق ایران تامین کند؛ اما متاسفانه تحریم‌ها مانع از این شده است. شافعی، رئیس اتاق ایران نیز به اقدامات خوبی که برای افزایش مناسبات ایران و پاکستان شروع شده اشاره و اظهار امیدواری کرد که هر چه زودتر موافقت نامه تجارت آزاد اجرایی شود. او از امضای تفاهم‌نامه برای تشکیل شورای بازرگانی و امضای تفاهم نامه داوری و حل اختلافات احتمالی بین فعالان اقتصا دی دوکشور خبر داد. شافعی همچنین با نگاهی به تجارت غیررسمی و فعالیت تجار غیرحرفه‌ای در ارتباط بین ایران و پاکستان و آسیب‌هایی که به تجارت دوکشور وارد کرده است، تشکیل شورای بازرگانی را حرکتی برای حل این معضل مهم عنوان کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده