به گزارش میمتالز، جبار کوچکینژاد رئیس هیات تحقیق و تفحص از نحوه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی در دولت یازدهم و دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت این تحقیق و تفحص، گفت: متاسفانه بانک مرکزی در این زمینه همکاری چندانی نداشته و این تفحص متوقف مانده و مدت ۶ ماهه قانونی برای رسیدگی به آن گذشته است.
وی با بیان اینکه تاکنون در این باره چندین بار به رئیس مجلس نامه نوشتهام، گفت: در این باره به کمیسیون اصل نود نامه نوشتم و قرار شد این کمیسیون هم با دعوت از مسئولان بانک مرکزی موضوع تحقیق و تفحص از تخصیص ارز ۴۲۰۰ را پیگیری کند.
نماینده رشت در مجلس تصریح کرد: بانک مرکزی تاکنون دفتری به اعضای هیات تحقیق و تفحص اختصاص نداده است تا در آنجا مستقر شوند و کارهای لازم را انجام دهند و متاسفانه مدت زمان زیادی هم از تصویب این تفحص در مجلس گذشته است و این تفحص بلاتکلیف مانده است.
کوچکینژاد با بیان اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی یکی از چالشهای بزرگی است که بسیار مورد توجه بوده و در جراید و فضای مجازی به آن پرداخته میشود و مخالفان و موافقان زیادی دارد، افزود: از سال ۹۷ که دولت ارز ۴۲۰۰ تومانی را برای تامین کالاهای اساسی اختصاص داده تا کنون تقریبا ۲ هزار همت برای تامین این کالاها ارز دولتی پرداخت شده است.
وی با تاکید بر اینکه متاسفانه این منابع به هدف نرسیده و اغلب به جیب دلالان رفته است، گفت: در همین راستا مجلس نیز طرح تحقیق و تفحص از عملکرد دولت در خصوص ارز ۴۲۰۰، منابع و مصارف را کلید زد که در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و هم جلسه علنی به تصویب رسید و هیات رئیسه این هیئت نیز تعیین و قرار شد کار تفحص از دستگاههای مربوطه شروع شود.
قرائت گزارش کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد دولت در مورد ارز ۴۲۰۰؛ منابع و مصارف، در دستور کار جلسه علنی روز سهشنبه ۱۱ آبان سال ۱۴۰۰ قوه مقننه قرار داشت.
بعد از قرائت گزارش این کمیسیون، نمایندگان مجلس با اجرای تحقیق و تفحص از عملکرد دولت سابق در ارز ۴۲۰۰ تومانی موافقت کردند.
از ۲۲۳ نماینده حاضر در نشست علنی مجلس، ۱۷۴ نماینده با انجام تحقیق و تفحص از عملکرد دولت سابق در ارز ۴۲۰۰ تومانی موافقت کردند و ۹ نماینده هم مخالفت کردند ضمن اینکه ۴ رأی هم ممتنع بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم