به گزارش میمتالز، امید قالیباف با اشاره به اقدامات وزارت صمت برای رفع مشکل واردات ماشین آلات معدنی، اظهارداشت: وزارت صمت برای جبران و نوسازی ماشین آلات معدنی واردات در این بخش را تسهیل کرده است و فعالان معدنی و معدنکاران میتوانند درخواست خود را برای تامین تجهیزات و ماشین آلات معدنی در سامانه “توان ایران” ثبت کنند.
وی گفت: چنانچه تولید کنندهای از داخل کشور تامین کننده این نیاز و درخواست فعالان معدنی و معدنکاران باشد، میتواند با اعلام در سامانه، ماشین آلات معدنی مورد نیاز را در کشور تامین کند و چنانچه تامین داخلی آن ممکن نبود با ثبت سفارش ماشین آلات معدنی مورد نیاز به کشور وارد خواهد شد.
سخنگوی وزارت صمت با بیان اینکه در حال حاضر مجوز واردات ۱۵۰۰ دستگاه ماشین آلات معدنی صادر شده است، افزود: فعالان بخش معدنی و معدنکاران بخش معدن به عنوان وارد کنندگان ماشین آلات خواهند بود و چنانچه نمایندگان برخی از برندهای ماشین آلات معدنی در ایران حضور داشته باشند، طبعا این نمایندگیها میتوانند ماشین آلات معدنی را به کشور وارد کنند.
قالیباف در پاسخ به این پرسش مبنی بر تخصیص تسهیلات وزارت صمت برای واردکنندگان ماشین آلات گفت: وزارت صمت برای واردکنندگان تجهیزات و ماشین آلات معدنی تسهیلاتی قرار نداده، اما مجوز واردات به ماشین آلات با عمر ۵ سال صادر شده است تا قیمت ماشین آلات نو پایینتر بیاید و واردکنندگان بتوانند راحتتر اقدام به خرید کنند.
وی خاطرنشان کرد: صندوق سرمایه گذاری معدنی ایمیدرو، اما تسهیلاتی را برای معدنکاران و سرمایه گذاریهای معدنی تخصیص داده است و تلاش میشود منابع مالی این صندوق برای معدنکاران و سرمایه گذاران بخش معدن کشور تامین شود. به نظر میرسد تسهیلات صندوق سرمایه گذاری معدنی فقط برای خرید ماشین الات معدنی تولید داخل اختصاص داده خواهد شد.
سخنگوی وزارت صمت درباره خدمات پس از فروش ماشین آلات معدنی وارداتی توضیح داد: معدنکاران نقش اصلی را در واردات ماشین آلات معدنی برعهده دارند، بنابراین با اشراف و آگاهی کامل ماشین آلات را وارد میکنند و خود نیز مسوول خدمات و قطعات این ماشین آلات هستند. برهمین اساس، با علم به اینکه چه نوع ماشین آلاتی وارد شود، خود را درگیر مشکلات فنی و تامین قطعات نمیکنند. از سوی دیگر، شیوه کارکرد این ماشین آلات همانند خودروهای سواری نیست که الزام به ارائه خدمات پس از فروش داشته باشند.
منبع: فولادبان