به گزارش میمتالز، روحالله عسگر شهبازی کارشناس بازار سرمایه به بررسی عوامل تاثیرگذار بر کلیت بازار پرداخت و گفت: گزارشهای ۶ ماهه نشان داد که نسبت به ۶ ماهه اول سال گذشته بیش از نیمی از شرکتها با کاهش تولید مواجه بودند که این موضوع در بخشهایی از صنایع، چون صنعت خودرو بالعکس بود.
وی با اشاره به اینکه امسال به دو پدیده کاهش میزان تولید و طولانیتر شدن عملیات مواجه هستیم، افزود: همه این عوامل باعث شده گردش عملیاتی شرکتها دچار اشکال شده و نیاز آنها به تایمن مالی دو چندان و تقاضای پول افزایش یابد.
شهبازی عنوان کرد: اگر شرایطی وجود داشته باشد که خط اول سود و زیان شرکتها به طور مستقیم و بودن گذشت زمان، متاثر از نرخهای واقعی بازار باشد، زمان سورپرایز کردن برای بازار سرمایه وجود خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با نوسانات فعلی بازار سرمایه اعتقاد داشت: در میانمدت نمیتوان انتظار حرکت شارپی در بورس را داشته باشیم چراکه سایه ریسکهای بودجهای و تامین مالی بلندمدت بر بازار سهام وجود دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که رشد دلار تا چه جایی ادامه پیدا کند تا داراییهای شرکتها ارزشمند شود؟ گفت: زمانی این اتفاق میافتد که به سرمایه گذاریهای بزرگ و پولهای بزگ اجازه دهیم که با امنیت خاطر بیشتری در بازار سرمایهگذاری کنند. سرمایهگذاران بزرگی که خواهان سهم زیادی از بازار هستند باید افق زمانی آنها ۱۰ تا ۱۵ ساله باشد.
شهبازی یادآور شد؛ خصولتی بودن باعث شده شرکتها چابکی لازم را برای فروش داراییها نداشته باشند و این کار را سختتر کرده است.