تاریخ: ۲۸ آبان ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۱۶
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۲۸۰۹۷۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مهدی سوری عنوان کرد؛

ارز دو نرخی، یارانه‌ای به تولیدکنندگان خارجی!

ارز دو نرخی، یارانه‌ای به تولیدکنندگان خارجی!
‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه می‌گوید ارز دو نرخی علاوه بر آن که زمینه برای رانت و فساد ایجاد کرده، به نوعی با تحمیل عدم النفعی به تولیدکنندگان داخلی، یارانه‌ای به تولیدکنندگان خارجی است.

به گزارش می‌متالز، مهدی سوری، کارشناس بازار سرمایه در مورد اختلاف نرخ ارز نیما با بازار آزاد بیان کرد: اصولا سهامداران بازار سرمایه باید مطالبه‌گر باشند. گاهی برخی مسائل علاوه بر آثار واقعی، آثار روانی هم به دنبال دارند و همین موضوع باعث می‌شود هر از چندگاهی بازار سرمایه نسبت به موضوعی حساس شود. به همین دلیل نیز در بازار سرمایه هر چند وقت یکبار روی مشکلی تمرکز شده و فعالان بازار خواستار رفع آن مشکل می‌شوند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به گلایه‌های سهامداران در رابطه با اختلاف نرخ ارز در سامانه نیما با نرخ‌های بازار آزاد اظهار کرد: در سال‌های اخیر بار‌ها در مورد تبعات چند نرخی بودن ارز صحبت شده و انتقادات بابت اختلاف نرخ ارز در سامانه نیما با بازار آزاد هم موضوع جدیدی نیست. به طور کلی دو نرخی بودن هر کالا یا خدمتی زمینه‌ساز رانت و سوءاستفاده می‌شود و تا زمانی که حتی برای تامین کالایی ضروری مانند داروها، ارز ارزان‌تر در اختیار عده‌ای خاص قرار دهیم، پرونده‌های فساد سر جای خود هستند.

وی افزود: ارز دو نرخی علاوه بر آن که زمینه برای رانت و فساد ایجاد کرده، به نوعی با تحمیل عدم النفعی به تولیدکنندگان داخلی، یارانه‌ای به تولیدکنندگان خارجی است. البته که عوارض چند نرخی بودن ارز همواره متوجه اقتصاد کشور و صنایع تولیدی بوده است؛ اما در مواقعی که نرخ ارز در بازار آزاد افزایش یافته و اختلاف نرخ ارز آزاد با نرخ‌های تکلیفی افزایش یابد، انتقادات گسترده‌تر و پررنگ‌تر می‌شود و اتحاد منتقدان، شاید به امید تاثیرگذاری از طریق فشار رسانه‌ای باشد.

سوری ضمن انتقاد از تضاد منافع بین مدیران شرکت‌ها و سهامداران تصریح کرد: معمولاً مدیران شرکت‌های دولتی، توجه چندانی به منافع سهامداران ندارند و سهامداران نسبت به مدیران برای شرکت‌ها دلسوزتر هستند. در تمام کشور‌های دنیا تضاد منافع بین مدیران شرکت‌های سهامی عام و سهامداران وجود دارد (که با راهکار‌هایی مدیریت شده است)، اما در کشور ما با توجه به آنکه مدیران در سود شرکت‌ها ذینفع نیستند، معمولاً این عارضه پررنگ‌تر است.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین