به گزارش می متالز، آخرین اخبار حکایت از آن دارد که خیابانهای کاراکاس، پایتخت، سرشار از هواداران ۲ گروه از مردم این کشور است؛ یک گروه حامی حوآن گوآیدو، رئیس مجلس ملی و رهبر مخالفان دولت کنونی است و گروه دیگر همچنان نیکلاس مادورو را تنها رئیسجمهوری ونزوئلا میدانند. این رویارویی در ۲ هفته گذشته، بحران سیاسی در ونزوئلا را وارد مرحله جدیدی کرده است. در این بین، امریکا در موافقت با حوآن گوآیدو تلاش میکند درآمد نفتی و ارزی دولت مادورو را متوقف کند.
کاخ سفید حتی گفته که تمام گزینهها علیه مادورو را روی میز گذاشته و تهدید کرده که اگر امنیت جانی دیپلماتهایش در کاراکاس یا حوآن گوآیدو تامین نشود، عواقب سختی برای مادورو خواهد داشت.
کشورهای اروپایی نیز به دولت مادورو تا پایان روز گذشته وقت داده بودند تا برای برگزاری انتخابات آزاد و زودرس تصمیمگیری کند وگرنه آنها نیز چون امریکا، کانادا، پرو و چندین کشور دیگر، خوآن گوآیدو، رئیس مجلس ملی و رهبر مخالفان را به عنوان رئیسجمهوری موقت به رسمیت خواهند شناخت. در این بحبوحه، طلا ابزار خوبی برای واشنگتن شده تا با ایجاد مانع در فروش طلایی که در اختیار دولت مادورو است، مانع ورود ارز به این کشور شود. ترکیه و امارات نیز در جایگاه خریداران اصلی طلای ونزوئلا اهرمهای قدرت خوبی برای امریکا به شمار میآیند.
به نقل از بیبیسی انگلیسی، در پی افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی امریکا بر ونزوئلا و محدود کردن دولت نیکلاس مادورو به منابع ارزی خارجی، یک شرکت اماراتی، خرید طلا از ونزوئلا را با توجه به تحریمهای واشنگتن متوقف کرده است.
در همین حال یک شرکت سرمایهگذاری در امارات متحده عربی گفته که هفته گذشته از بانک مرکزی ونزوئلا ۳ تن طلا خریداری کرده است.
در بیانیه این شرکت که بهدست خبرگزاری رویترز رسیده، آمده که شرکت سرمایهگذاری نور یا نورکَپیتال در ابوظبی، خرید طلا از ونزوئلا را متوقف میکند.
خبرنگاران محلی از شایعهها درباره محمولههای دیگر طلا صحبت میکنند که به نظر میرسد با هواپیماهای روسی منتقل میشوند. به نظر میرسد در پی اعمال تحریم امریکا بر شرکت نفت دولتی ونزوئلا، نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری این کشور تلاش برای فروش منابع دیگر و تثبیت اقتصاد بحرانزده ونزوئلا را افزایش داده چراکه فروش ذخایر طلای بانک مرکزی اقدامی است که به ندرت از سوی دولتها روی میدهد.
با این همه، دولت امریکا به شرکت نور و سایر شرکتها و کشورها هشدار داده که خرید طلا از دولت مادورو را متوقف کنند.
همزمان دولت ترکیه برای توقف خرید طلا از این کشور زیر فشار واشنگتن قرار گرفته است.
به نظر میرسد ترکیه حالا یکی از نگرانیهای اصلی امریکا برای افزایش فشار بر نیکلاس مادورو باشد. نگرانیهای رو به افزایش امریکا از این است که طلای صادر شده از ونزوئلا به ترکیه، به ایران نیز برسد.
سال گذشته ونزوئلا ۹۰۰ میلیون دلار طلا به ترکیه صادر کرد. این محموله طلا به ظاهر قرار است پس از پالایش در ترکیه به ونزوئلا بازگردانده شود اما هیچ مدرکی از خروج دوباره طلا به مقصد ونزوئلا وجود ندارد. به همین دلیل برخی، از احتمال ورود بخشی از طلای ونزوئلا به ایران صحبت میکنند.
ترکیه مانند روسیه و چین از کشورهایی است که حمایت سفت و سخت خود را از نیکلاس مادورو اعلام کرده است.
برخی منابع به بیبیسی گفتهاند ترکیه هشدارهای تازهای درباره نقض احتمالی تحریمهای امریکا دریافت کرده است.
جتهای خصوصی ترکیه و روسیه در روزهای اخیر، به ونزوئلا سفر کردهاند اما ترکیه میگوید این تجارتها با پیروی از مقررات بینالمللی است.
مخالفان دولت ونزوئلا، حکومت نیکلاس مادورو را متهم میکنند که به شیوهای غیرقانونی و به نرخ آسیب به محیطزیست دست به استخراج طلا میزند و برای کنترل معادن طلا به راهاندازی شبکههای تبهکاری سازمانیافته دستزده است. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری امریکا، با امضای یک فرمان، خرید طلا از ونزوئلا را برای شرکتها و افراد امریکایی ممنوع کرده است.
حالا با هشدار به مقامات ترکیه به نظر میرسد از نظر واشنگتن این فرمان قابل اعمال بر کشورها و شرکتهای غیرامریکایی هم هست.
یک نماینده مجلس ونزوئلا که از مخالفان رئیسجمهور است، ادعا کرده که یک جت روس متعلق به شرکت نوردویند برای انتقال دست کم ۲۰ تن طلا از کشور در کاراکاس نشسته است.
رد چند جت خصوصی دیگر متعلق به گروه چینر، یک شرکت معدن مهم در ترکیه نیز در پرواز به کاراکاس گرفته شده است. صاحبان این شرکت با رجب طیب اردوغان رابطه نزدیک دارند.