به گزارش میمتالز، حمیدرضا جیهانی به بسته حمایتی سازمان بورس اشاره کرد و اظهار کرد: یکی از مهمترین ظرفیتهای بسته حمایتی سازمان بورس این است که انتشار اوراق تبعی بیمه سهام میتواند از هیجاناتی که توسط سهامداران خرد و افراد با سبد دارایی کمتر از ۱۰۰میلیون تومان در بازار ایجاد میشود، جلوگیری کند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه اشخاص حقیقی که پرتفوی (سبد سهام) تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان دارند بیش از ۹۶ درصد از کدهای حقیقی فعال در بازار سرمایه را شامل میشوند، افزود: براساس تصمیم جدید حمایتی، مقرر شد تا از طریق انتشار عمومی اوراق تبعی و فریز کردن سهام به واسطه این اوراق به مدت یکسال، سررسید اعمال یکساله با ۲۰ درصد بالاتر از ارزش سبد فعلی تعریف شود.
وی اضافهکرد: این بدان معناست که سهامداران حقیقی با ارزش سبد سهام زیر ۱۰۰ میلیون تومان میتوانند این اوراق را خریداری کنند و تا یکسال بعد از این ظرفیت استفاده کنند که اگر سهامشان دچار ریزش شد یا سود کمتر از ۲۰ درصد را شامل شد، سال آینده این اوراق اختیار فروش را اعمال کنند.
جیهانی ادامهداد: سهامداران خرد از این طریق سبد سهام خود را بیمه میکنند و اگر سبد آنان تا سال آینده بیشتر از ۲۰ درصد رشد کرده باشد، میتوانند بدون اعمال اختیار فروش از منافع آن استفاده کنند.
وی یادآور شد: یکی دیگر از بندهای بسته حمایتی دولت از بازار سهام، انتشار اوراق تبعی فروش بر روی سهام صندوقهای با درآمد ثابت است، به طوری که مطابق امیدنامه آنها ۱۰ تا ۱۵ درصد دارایی این صندوقها شامل سهام ۴۰ تا ۶۰ درصد شامل سپردههای بانکی و ۴۰ درصد شامل اوراق خزانه دولتی است.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه عنوانکرد: نکته این است که صندوقهای با درآمد ثابت حدود ۴۳۰هزار میلیارد تومان دارایی دارند و اوراق تبعی که از طریق بسته حمایتی منتشر میشود و سررسید آن در یکسال بعد مبلغ ۴۰ همت پیش بینی شده، معادل ۱۰ درصد ارزش صندوقهای با درآمد ثابت است به این ترتیب این طرح بیمه سهام برای صندوقها میتواند چالش و نگرانی مدیران دارایی آنها را مرتفع کند.
وی توضیح داد: با توجه به کاهش ارزش پرتفوی دارایی، بعضی از صندوقهای با درآمد ثابت برای پاسخگویی به کسانی که میخواهند یونیتهای خود را ابطال کنند به سراغ فروش پر ریسکترین دارایی خود یعنی سهام میروند که در همین زمینه طرح بیمه سهام به چالش کنونی صندوق پایان میدهد.
جیهانی به علت روند رو به رشد بورس در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: آغاز روند صعودی بورس از چند منظر قابل بررسی است؛ نکته نخست این است که بازار در ذات خود پویا است و زمانی که قیمتها در نقطه جذابی قرار میگیرند مکانیزمهای ذاتی بازار فعال شده و به بازار ورود میکند؛ بر این اساس با توجه به ریزشهای دو سال اخیر، در حال حاضر نسبت P/E بازار سرمایه در محدوده ۶ قرار گرفته و قیمت سهام از جذابیتهای لازم برخوردار است؛ لذا با توجه به ارزندگی سهم، هم سهامداران حقیقی و هم سهامداران حقوقی بنیادی شروع به خرید سهمهای ارزنده کردند.
وی اضافه کرد: در کنار این موضوع، انتشار خبر لغو محدودیتهای کرونایی در چین باعث شد که در سه هفته اخیر افزایش نرخ کامودیتیها و بالا رفتن قیمت در فلزات گرانبها و همچنین نفت و انرژی را شاهد باشیم که با توجه به اینکه ۶۵ درصد بازار سرمایه صادراتمحور است، خبر بسیار مثبتی برای فعالان بازار بود.
جیهانی عنوان کرد: بنابراین در کنار انتشار بسته حمایتی دولت، شاخص بورس نیز به لحاظ تکنیکالی در نقطه حمایتی قرار گرفت که این موارد در کنار کاهش برخی از ریسکهای مقطعی، سرمایه گذاران را به خرید سهام علاقهمند کرد.
وی در پایان تاکید کرد: باید در نظر داشت وقتی کفه عرضه با بحثهای نظارتی و حمایتی سازمان بورس کاهش پیدا میکند و از فروش سنگین شرکتهای حقوقی و سرمایهگذاریهای بزرگ جلوگیری میشود، قاعدتا تقاضای اشخاص حقیقی بر روند بازار پیشی میگیرد که در این صورت شاهد صفهای خرید و رشد بازار هستیم؛ به طوری که پس از مدتها حجم معاملات روزانه بازار افزایش پیدا کرد که این امر بشارت خوبی برای آینده بازار خواهد بود.