تاریخ: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۳۲
بازدید: ۲۶۶
کد خبر: ۲۸۱۸۱۲
بدون سرب در برابر ایکس؛

لباس‌های نانویی که از شما در برابر اشعه‌های مضر محافظت می‌کند

لباس‌های نانویی که از شما در برابر اشعه‌های مضر محافظت می‌کند
‌می‌متالز - یکی از شرکت‌های فناور بدون استفاده از فلز سرب، لباس‌های ضد اشعه را به تولید رسانده است که این لباس قدرت جذب بالای اشعه نسبت به سرب دارد.

به گزارش می‌متالز، با توجه به آسیب‌ها و خطرات قرارگیری در معرض پرتو‌های ایکس، البسه محافظ امواج یکی از ضروری‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای افرادی است که در محیط‌هایی با خطر تابش امواج مضر، مانند رادیولوژی و تصویربرداری‌های هسته‌ای کار می‌کنند. یکی از رایج‌ترین روش‌های محافظت در برابر امواج مختلف به ویژه امواج ایکس استفاده از فلز سرب است که به دلیل وزن بالا و عدم انعطاف پذیری استفاده روزمره از آن به عنوان پوشش محافظ با دشواری‌های زیادی همراه است. در همین راستا، یکی از شرکت‌های فناور برای حل این چالش گسترده موفق به تولید انواع پوشش‌های لاستیکی بدون سرب لباس‌های نانویی شده است.

این لباس دارای لایه ترکیبی از برخی نانو ذرات فلزی غیرسربی و پلیمر‌های مختلف است که می‌تواند برای تولید انواع البسه محافظ با کاربری‌های مختلف جایگزین لایه سربی شود.

همچنین این زره دارای یک لایه داخلی چسبیده به پارچه است و لایه داخلی متشکل از نانو پودر‌های فلزی و جذب اشعه ایکس است که در درصدی از توانایی آن در جذب انرژی صفر تا ۱۵۰ کیلو ولت که طیف وسیعی از انرژی پزشکی است، ترکیب می‌شود.

غیر سمی، کیفیت بالا بدون شکنندگی در طول زمان، عمر بسیار طولانی، امکان سفارشی سازی ضخامت و پوشش مدل‌ها بر اساس نوع استفاده، کیفیت یکسان با قیمت کمتر نسبت به مدل‌های خارجی به نصف هزینه و پتانسیل برای کاربر توسعه. برای تولید پوشش‌های محافظ برای تشعشعات هسته‌ای یکی از مزیت‌های فنی و اقتصادی این محصول در نظر گرفته شده است.

همچنین این لباس به گونه‌ای ساخته شده است که وزن کمتری نسبت به تشعشعات بدون سرب داشته و نرم‌تر است شود و طول عمر بیشتری دارد. همچنین نانوپودر فلزی به کار رفته در این لباس در بستری قرار می‌گیرد که خاصیت نرم و لطیفی دارد که می‌توان از آن در لباس استفاده کرد.

این محافظ‌ها در تمامی مراکز درمانی، آنژیوگرافی توسط رادیولوژیست‌ها و قلب و عروق و در محیط‌های دارای امواج رادیواکتیو به مدت طولانی قابل استفاده است.

منبع: خبرگزاری آنا

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده