تاریخ: ۰۲ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۰۵
بازدید: ۱۴۷
کد خبر: ۲۸۱۸۲۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

لزوم تامین انرژی پایدار جهت تولید مناسب سیمان در کشور

لزوم تامین انرژی پایدار جهت تولید مناسب سیمان در کشور
‌می‌متالز - رئیس هیات مدیره انجمن سیمان ضمن اشاره به نهضت ملی مسکن خواستار تامین انرژی پایدار جهت تولید سیمان در کشور شد.

به گزارش می‌متالز، سیزدهمین نمایشگاه صنعت سیمان، بتن و صنایع وابسته در حالی برگزار می‌شود که مدیران و فعالان این صنعت جهت دریافت بازخورد‌های بهتر از مشتریان و سایر ذینفعان در این رویداد حضور پیدا کرده‌اند.

حمید فرمانی، رییس هیات مدیره انجمن سیمان با اشاره به برگزاری این نمایشگاه گفت: نمایشگاه صنعت سیمان محلی است برای عرضه توانمندی‌ها و دستاورد‌های این صنعت به مشتریان و سایر ذینفعانی که به اینجا می‌آیند تا بازخورد‌های خودشان از عملکرد شرکت‌ها را به آنان ارائه کنند.

وی اضافه کرد: شرکت‌های سیمانی نیز با ارائه آخرین دستاورد‌های خود در حوزه کیفیت، محصولات جدید و بازار‌های جدید درصدد هستند تا خودشان را به مخاطبان معرفی کنند. محصولاتی همچون سیمان‌های آمیخته، ال سی ۳ و سهم‌مان در موضوعات زیست محیطی و کاهش آلایندگی‌ها در این صنعت و البته کاهش مصرف انرژی در تولید از جمله مواردی است که در نمایشگاه بر روی آن تمرکز شده است. باید اشاره کنم در تمامی این موارد پیشرفت‌های خوبی حاصل شده و امیدواریم تا بتوانیم آن را در معرض قضاوت مخاطبین قرار دهیم.

وی با اشاره به دوران پساکرونا و برگزاری دوباره نمایشگاه‌های صنایع مختلف گفت: استقبال از نمایشگاه سیمان، بتن و صنایع وابسته فراتر از تصور ما بود و التبه که جا دارد خوب‌تر هم بشود. همانطور که می‌بینید اکثر شرکت‌های سیمانی با حضور مدیران عامل، مدیران آزمایشگاه‌ها، مدیران فنی، فروش و صادرات در حال بازدید از نمایشگاه هستند و فکر می‌کنم با شناخت کم و کاستی‌ها بتوان در نمایشگاه بعدی نیز با آمادگی بیشتری شرکت کرد.

فرمانی ضمن اشاره به مهمترین مشکلات صنعت سیمان در شرایط فعلی گفت: صنعت سیمان کشور با ۸۸ میلیون تن ظرفیت دایر در کشور و همچنین بیش از ۸۰ سال قدمت و رتبه ششمین صنعت سیمان جهان نقش بسزایی در موضوع توسعه و عمران کشور دارد و کالایی راهبردی محسوب می‌شود و پیشران خیلی از صنایع از جمله ساخت و ساز و مسکن است. در کنار این صنعت سیمان سهم بیش از ۲۰ درصدی از حمل‌و‌نقل زمینی کشور را شامل می‌شود و در زمینه اشتغال نیز از صنایع مهم در کشور است.

این مقام مسوول در انجمن سیمان تاکید کرد: با وجود اینکه محصول سیمان در زمینه‌ی صادرات نیز در میان اقلام مهم به حساب می‌آید، اما با مشکلات زیادی نیز دست و پنجه نرم می‌کند و با توجه به بازار مسکن و نقش مهم آن در این حوزه، مراجع تصمیم‌گیر مانند دولت کنترل‌هایی را اعمال می‌کند که بعضا مشکلاتی را در درآمد‌های مجموعه‌های سیمانی ایجاد می‌کند. به واسطه این مشکلات دیگر بنگاه‌ها توان نوسازی و تامین قطعات یدکی خودشان را ندارد. برای مثال در موضوع انرژی مشکلات زیادی برای تامین گاز و برق داریم و مشغول مذاکره با تامین کنندگان دولتی برق، گاز و مازوت هستیم.

وی خاطر نشان کرد: ما در صددیم تا به نوعی نیاز صنعت به انرژی را بالانس کنیم تا از التهاب در بازار در امان باشیم. همینطور در زمینه صادرات بخشنامه‌هایی صادر شده که در پی آن مشکلاتی به وجود آمده است. در این راستا تلاش کردیم واقعیت‌ها را منعکس کرده تا تغییرات و تحول‌ها در زمان مناسب و با کمترین اثر منفی در این صنعت رقم بخورد.

فرمانی یادآورد شد: در زمینه حقوق دولتی معادن بحث‌های جدی با وزارت صمت داریم و سایر عناصر تشکیل دهنده اقلام بهای تمام شده که متاسفانه در این سال‌ها نوسانات قیمتی زیادی داشته اند را به نقد و بررسی کارشناسی گذاشته‌ایم و انتظار داریم متناسب با آن آزادسازی قیمتی نیز اتفاق بی‌افتد تا در فضایی منصفانه تولید و فروش شکل بگیرد.

وی در مورد آمار تولید و صادارت سیمان نیز گفت: ظرفیت دایر در سیمان کشور تا امروز ۸۸ میلیون تن است که در بهترین حالت ۷۲ میلیون تن تولید و حدود ۶۳ میلیون تن فروش داخلی و بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن نیز صادرات کلینکر و سیمان انجام شده است. همچنین ۱۲ میلیون تن صادرات سال قبل بوده که در ۷ ماهه امسال این رقم به ۸ میلیون ۲۰۰ هزار تن رسیده که این عدد به ۲۰ مقصد صادراتی ارسال شده و اغلب به صورت کلینکر بوده است.

رئیس هیات مدیره انجمن سیمان در پایان گفت: تصور ما این است که با فعال شدن نهضت ملی مسکن و ساخت پروژه‌هایی که دولت وعده آن را داده امید می‌رود تا صنعت سیمان نیز نقشی در این امر داشته باشد، مشروط به این که تامین انرژی پایدار برق و گاز توسط دولت محقق شود تا بتوانیم در مدیریت قیمت و تامین مسکن نیز نقش مثبتی ایفا کنیم.

منبع: ارانیکو

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده