تاریخ: ۰۵ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۰:۱۳
بازدید: ۱۴۲
کد خبر: ۲۸۲۵۹۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
حمید فرمانی‌باروق

تغییر ماموریت انجمن سیمان و «سیدکو»

تغییر ماموریت انجمن سیمان و «سیدکو»
‌می‌متالز - انجمن‌ها و تشکل‌های تخصصی در دنیای امروز نقش غیرقابل انکاری در توسعه کشور‌ها بازی می‌کنند و تجربه نشان می‌دهد هر اندازه دولت‌ها در تصمیم‌گیری به این تشکل‌های غیر‌دولتی بها داده‌اند، خروجی تصمیمات در نهایت منجر به آثار و عواقب مثبت برای حاکمیت، تولید‌کننده و مصرف‌کننده شده است.

به گزارش می‌متالز، از جمله تشکل‌های تخصصی می‌توان به انجمن سیمان اشاره کرد که نقش واسط بین تولید‌کنندگان و حاکمیت را ایفا کرده است؛ ماموریتی که اگر‌چه بسیار حائز اهمیت است، اما قطعا هدف نهایی از راه‌اندازی انجمن، صرفا انتقال نظرات دو طرف نبوده بلکه توسعه کیفی هم به عنوان یک اصل اولیه مورد تاکید قرار می‌گیرد؛ اصلی که به جرات می‌توان گفت در مرکز توجه قرار خواهد گرفت تا این‌بار رئیس جدید این انجمن خبر از تغییر ماموریت‌ها و توجه به موضوعات علمی و کیفی با الهام‌گیری از کشور‌های توسعه‌یافته دهد. اتفاقی که در هلدینگ سیمانی تحت نظر او هم در حال رخ دادن است و تبدیل این هلدینگ به هلدینگ صنایع معدنی محتمل به نظر می‌رسد.

استفاده از الگو‌های جهانی در انجمن سیمان

حمید فرمانی‌باروق؛ رئیس هیات‌مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع سیمان «سیدکو» در حاشیه برگزاری سیزدهمین نمایشگاه سیمان، بتن، تکنولوژی ساخت و ماشین‌آلات وابسته گفت: واقعیت این است که این انجمن به عنوان یک تشکیلات سیاستگذار که نقش پل ارتباطی بین بخش حاکمیت و کارخانه‌های سیمان را عهده‌دار است، با صرف تغییر یک فرد یا هیات‌مدیره نباید منتظر تغییرات بزرگ باشد بلکه باید فرآیند‌های انجام کار و هدف‌گذاری‌های جدید با الگو‌برداری از انجمن‌های موفق دیگر تعریف شود تا انجمن کارآ و اثر‌بخشی برای صنعت و حاکمیت ایجاد شود و این اتفاقات مهم قطعا نیازمند گذر زمان است.

حمید فرمانی‌باروق با اشاره به این مطلب افزود: امیدواریم از یک تا سه سال آینده شاهد یک انجمن فاخر باشیم که صرفا نقش سخنگوی صنعت و انتقال نامه از حاکمیت به انجمن و بالعکس را ایفا نکند. امروز نسل جدیدی از مدیران صنعت سیمان شکل گرفته‌اند که متفاوت از گذشته فکر می‌کنند و لازم است از این توانایی‌ها در جهت هم‌افزایی و پیشرفت انجمن استفاده کنیم؛ در کشوری مانند آلمان حدود ۲۰۰ پروفسور در بخش‌های مختلف مانند شیمی، برق، مکانیک در استخدام تشکل صنعت سیمان هستند و ما باید برای پیشرفت انجمن به این الگو‌ها توجه کنیم.

پاسخ درباره نگرانی بخش خصوصی

برخی از مدیران شرکت‌های خصوصی صنعت سیمان نسبت به افزایش سهم شرکت‌های دولتی در انجمن سیمان اظهار نگرانی می‌کنند. رئیس انجمن سیمان در این خصوص گفت: حضور مدیران دولتی در انجمن به واسطه ارتباطات ساختاری که با حاکمیت دارند، بسیار موثر است. در حالی که بخش خصوصی قطعا این ارتباطات را ندارد؛ با وجود این ممکن است صراحت لهجه‌ای که بخش خصوصی دارد، بخش دولتی نداشته باشد و برخی ملاحظات را در نظر بگیرد؛ البته نگاهی به عملکرد مدیران دولتی و خصوصی نشان می‌دهد که تفاوت محسوسی بین بخش دولتی و خصوصی وجود ندارد و این دو بخش برای احقاق حقوق صنعت تلاش کرده‌اند. علاوه بر این از ۹ نفر عضو هیات‌مدیره، سه نفر متعلق به بخش خصوصی است که با توجه به سهم ۳۰درصدی بخش خصوصی از صنعت سیمان کاملا عدالت رعایت شده و این اعضا در جلسات و تصمیم‌گیری‌ها حضور فعال دارند.

اعمال محدودیت‌های گاز؛ یک ماه زودتر از هر سال

وی ادامه داد: هر ساله مسوولان نیمه آذر مصرف گاز کارخانه‌های سیمان را محدود می‌کردند، اما سرمای زودرس امسال باعث شد تا از نیمه آبان اعمال محدودیت‌ها آغاز شود؛ به گونه‌ای که گاز برخی از کارخانه‌ها به‌طور کلی قطع شده است. با توجه به ضرورت استفاده از سوخت جایگزین، آخرین تصمیمی که درباره تحویل مازوت به شرکت‌های سیمانی توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اتخاذ شده این است که تضامین ۵۰ درصد میزان مازوت تحویلی به نرخ فوب خلیج فارس از شرکت‌های تولید‌کننده دریافت شود که این تضامین سنگین با توجه به تعهد‌آور بودن و از طرفی تجارب منفی گذشته شرکت‌های سیمانی را دچار تردید کرده و در حال رایزنی برای رفع مشکل هستیم.

حمید فرمانی‌باروق با اشاره به تعامل مطلوب در زمینه مدیریت برق در تابستان اظهار کرد: خوشبختانه با تعامل صورت گرفته بر خلاف اینکه انتظار افزایش قیمت‌ها وجود داشت، شاهد کمترین نوسانات و کمبود در بازار سیمان بودیم؛ بنابراین انتظار داریم برای موضوع مازوت و گاز هم در تعامل با انجمن تصمیم‌گیری شود.

اهداف جاه‌طلبانه صادراتی «سیدکو»

وی همچنین با اشاره به سیزدهمین نمایشگاه سیمان، بتن، تکنولوژی ساخت و ماشین‌آلات وابسته اظهار کرد: نمایشگاه عرصه‌ای برای عرضه توانمندی‌ها و دستاوردهاست و با توجه به تولید سیمان‌های جدید مانند چاه نفت سبک در مجموعه‌های تابعه مانند سیمان کرمان، تصمیم گرفتیم در نمایشگاه حضور پیدا کنیم که امیدواریم سرآغازی برای موفقیت‌های آتی باشد.

وی درباره میزان صادرات سیدکو اظهار کرد: صادرات به عنوان یک راهبرد بسیار حائز اهمیت است و در این راستا با توجه به قرار گرفتن سیمان مازندران در شمال کشور و دسترسی به بنادر امیر آباد و انزلی و همچنین قرار‌گیری سیمان ساروج بوشهر در جنوب و دسترسی به منطقه عسلویه و کنگان و داشتن اسکله اختصاصی برای صادرات، توانسته‌ایم در این زمینه عملکرد موفقی ثبت کنیم. هر چند به خاطر شرایط حاکم بر روابط بین‌الملل در زمینه تامین کشتی و حمل و نقل بین‌المللی شرایط به نحو مطلوب فراهم نیست، اما «سیدکو» اهداف صادراتی جاه‌طلبانه‌ای نسبت به سال‌های گذشته ترسیم کرده است.

تبدیل «سیدکو» به هلدینگ صنایع معدنی

فرمانی‌باروق درباره برنامه‌های توسعه سیدکو اظهار کرد: سیدکو در حال تغییر ماموریت از یک هلدینگ سیمانی به یک هلدینگ صنایع معدنی است که در صورت تحقق، بخش بسیار کوچکی از فعالیت ما به سیمان اختصاص دارد و در شش ماه تا یک سال آینده اخبار تازه‌ای از این هدف‌گذاری اعلام می‌شود.

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه صنعت سیمان به عنوان یک صنعت زیر‌بنایی و اشتغال‌زا با بسیاری از صنایع دیگر مانند عمران و حمل و نقل ارتباط تنگاتنگی دارد، امیدوارم مراجع ذی‌صلاح مانند وزارت صمت و بورس با درک صحیح از واقعیت‌های این صنعت، تصمیماتی مبتنی بر تامین منافع حاکمیت، تولید‌کنندگان و مصرف‌کننده نهایی اتخاذ کنند.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده