به گزارش میمتالز، جلوگیری از انحراف تسهیلات اشتغالزایی مسالهای است که مورد بحث تمام کارشناسان بازار کار است. چرا که عدهای معتقدند آنچه منجر به ایجاد اشتغال میشود، صرفاً پرداخت تسهیلات نیست. از این رو دولت سیزدهم با هدف رصد و صحت سنجی در پرداخت تسهیلات در خردادماه سال جاری سامانه رصد اشتغال را راه اندازی کرد. سامانه رصد اشتغال خرداد ماه امسال با هدف تماس، نظارت بر اجرای طرحهای اشتغالزای کشور ذیل «برنامه زیستبوم ملی اشتغال» و صحتسنجی اشتغال ثبت شده در «سامانه ملی رصد» و نظارت بر نحوه تحقق اهداف کمی و کیفی اشتغال در سیاستها و برنامههای اشتغال کشور افتتاح شد. راه اندازی این سامانه در آبان ماه با حضور کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار و «قاسم رستمپور» رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال انجام شد.
مطابق آخرین اظهارات معاون اشتغال وزارت کار در آبان ماه ۱۴۰۱, دولت سیزدهم سالانه ایجاد یک میلیون و ۲۱۲ هزار شغل را در نظر گرفته بود که در نیمه دوم سال گذشته ۶۵۰ هزار شغل و از ابتدای امسال تا آبان ماه ۷۰۰ هزار شغل در سامانه رصد اشتغال به ثبت رسیده است.
وی افزود: این مشاغل در لایههای مختلف ثبت شده و با این عملکرد، بیش از ۵۰ درصد از تعهد دولت در حوزه اشتغال در سال جاری عملیاتی شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از انتظارات به حق رهبری و دستور رییس جمهوری همواره در حوزه تأمین مالی و پرداخت تسهیلات اشتغال بوده است گفت: تأکید برای جلوگیری از انحراف تسهیلات مشاغل بوده است، برای همین امر در دولت سیزدهم طرح جامع رصد، پایش و نظارت بر اشتغال راهاندازی شد.
وی ادامه داد: مبنا و اساس این طرح هماهنگی و پایش وظایف و خدمات دستگاههای دولتی و غیردولتی در حوزه اشتغال بوده است بهگونهای ۱۷ هزار کاربر دستگاه اداری به این سامانه دسترسی دارند. برای ثبت در سامانه رصد هم هیچ مبنای غیر از کد ملی افراد وجود ندارد.
وی ادامه داد: نبود اطلاعات و آمار صحیح اکنون یکی از بزرگترین مشکلات حوزه اشتغال در کشور است، به همین دلیل سامانه رصد بر مبنای کد ملی ایجاد شده است تا امکان تصمیمگیری و تصمیمسازی در حوزه اشتغال حاصل شود.
قاسم رستم پور، رییس دبیرخانه شورایعالی اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آخرین اظهارات خود در گفت وگویی درباره سامانه رصد بیان کرده است: کارشناسان و بازرسان نسبت به خدمات ارائه شده به متقاضیان در سامانه جامع رصد، پایش و نظارت بر اشتغال صحت سنجی میکنند.
رستم پور با اشاره به اینکه سه مرحله نظارت و صحت سنجی نسبت به مشاغل ایجاد شده در سامانه صورت میگیرد اظهار کرده است: کارشناسان و بازرسان در مرحله اول به کسانی که خدمات دریافت کردهاند، پیام ارسال میکنند در مرحله دوم تماس و در مرحله سوم نظارت بهصورت حضوری انجام میشود.
وی با بیان اینکه ۹۰۰ هزار پیام به متقاضیان ارسال شده است، بیان کرد: در این مرحله افراد اگر خدماتی دریافت کرده باشند تأیید و در غیر این صورت اعتراض میکنند همچنین تاکنون در مرحله نظارت تلفنی با ۱۷۹ هزار نفر تماس گرفته و نسبت به خدماتی از جمله مشاوره، مجوز و تسهیلاتی که دریافت کردهاند، سؤالاتی پرسیده شده است.
رییس دبیرخانه شورایعالی اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ۷۱ هزار نفر خدماتی را که از طریق این سامانه و نهادهای متولی دریافت کردهاند تأیید کرده و ۳۱ هزار نفر مشکلات و موانعی را اعلام کردهاند.
وی تأکید کرد: تماسها به متقاضیان از شماره مرکز ۰۹۲۰۰۰۶۳۷۳ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گرفته میشود و نحوه خدماترسانی مورد بررسی قرار میگیرد.
رستم پور با اشاره به اینکه ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر کاربر سامانه ملی رصد اشتغال هستند، گفت: همه این کاربران از بخش اجرایی و دولتی هستند که متولی ارائه خدمات به متقاضیان و افراد جویای کار هستند.
به گفتهی رستم پور در دولت سیزدهم در سامانه ملی رصد اشتغال به ۸۰۰ هزار نفر که درصدد ایجاد اشتغال بودهاند خدماتی از جمله صدور مجوز، تسهیلات مالی و مشاوره ارائه شده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم