به گزارش میمتالز، ایجاد اشتغال و پرداخت تسهیلات یکی از دغدغههای اصلی دولتها است. اما مسئلهای که در بسیاری از موارد از سوی کارشناسان بازار کار مورد نقد قرار میگیرند انحراف در منابع تسهیلاتی و به هدف نرسیدن برای ایجاد اشتغال یا پایداری اشتغال است. سامانه رصد اشتغال خرداد ماه امسال با هدف تماس، نظارت بر اجرای طرحهای اشتغالزای کشور ذیل «برنامه زیستبوم ملی اشتغال» و صحتسنجی اشتغال ثبت شده در «سامانه ملی رصد» و نظارت بر نحوه تحقق اهداف کمی و کیفی اشتغال در سیاستها و برنامههای اشتغال کشور افتتاح شد. اما راه اندازی این سامانه در هفتهای که گذشت با حضور کریمی بیرانوند، معاون اشتغال وزارت کار و «قاسم رستمپور» رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال انجام شد.
با سامانه طرح پایش اشتغال کشور جلوگیری از انحراف منابع اشتغالی صورت میگیرد و از سوی دیگر با توجه به اینکه پایداری مشاغل اهمیت دارد، این مسئله با صحت سنجی ارزیابی میشود.
مطابق آمار ارائه شده از سوی معاون اشتغال وزارت کار در راستای برنامه زیست بوم اشتغال دولت سیزدهم سالانه ایجاد یک میلیون و ۲۱۲ هزار شغل را در نظر گرفته بود که در نیمه دوم سال گذشته ۶۵۰ هزار شغل و از ابتدای امسال تا کنون ۷۰۰ هزار شغل در سامانه رصد اشتغال به ثبت رسیده است. به عبارتی بیش از ۵۰ درصد از تعهد دولت در حوزه اشتغال در سال جاری عملیاتی شده است.
کریمی بیرانوند معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد:یکی از انتظارات به حق رهبری و دستور رییس جمهوری همواره در حوزه تأمین مالی و پرداخت تسهیلات اشتغال بوده است. تأکید برای جلوگیری از انحراف تسهیلات مشاغل بوده است، برای همین امر در دولت سیزدهم طرح جامع رصد، پایش و نظارت بر اشتغال راهاندازی شد.
وی ادامه داد: مبنا و اساس این طرح هماهنگی و پایش وظایف و خدمات دستگاههای دولتی و غیردولتی در حوزه اشتغال بوده است بهگونهای که ۱۷ هزار کاربر دستگاه اداری به این سامانه دسترسی دارند.
کریمی بیرانوند دبیرخانه شورای عالی اشتغال را مسوول نظارت بر طرحهای اشتغالی کشور خواند و گفت:مرکز ملی پایش اشتغال کشور، سیاستها و برنامههای اشتغال را ذیل دبیرخانه شورایعالی اشتغال هدایت میکند و وظیفه آن ایجاد هماهنگی میان سطوح مختلف نظارتی (پیامکی/ تلفنی/ میدانی) و همچنین متولی نظارت عملیاتی اجرای برنامه زیستبوم ملی اشتغال است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال کشور اعلام کرد: با سرشماره ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۷۳ میتوان برقراری تماس و ارسال پیامک انجام داد. طبق نظر استان ها، نظارت میدانی با همراهی مراکز مشاوره و کارآفرینی و همکاران استانها آغاز خواهد شد که وظیفه نظارت بر اشتغال ایجادی کل جامعه آماری را برعهده دارند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در گذشته با اعطای تسهیلات اشتغالزایی، نظارت بر فرآیند طرح انجام نمیشد و منابع دچار انحراف میشد، اما اکنون به کمک این مرکز با انجام تماسها در چند مرحله نظارتی از ایجاد اشتغال واقعی اطمینان حاصل میشود.
کریمی بیرانوند تاکید کرد: این مرکز موظف است کلیه طرحها را ۲ بار در فاصله زمانی مشخص، به صورت تلفنی نظارت کند.
وی فرایند نظارت را ۳ مرحله «صحتسنجی پیامکی»، «صحتسنجی تلفنی» و «نظارت میدانی» عنوان کرد و گفت: مهمترین بخش نظارت اشتغال، مرحله نظارت میدانی است که در پنج سطح انجام میشود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهارکرد: «نظارت عالی»، «نظارت ملی»، «نظارت شهرستانی»، «نظارت استانی» و «نظارت فنی» از سطوح نظارت میدانی به شمار میرود.
کریمی بیرانوند گفت: در نظارت فنی تمامی کدهای ملی که به عنوان اشتغال ایجادی در سامانه رصد ثبت شدهاند و حتی در دو مرحله اول صحتسنجی (پیامکی و تلفنی) تأیید شدهاند؛ باید از طریق سامانه و برنامه نظارت میدانی «سانار» نظارت فنی شوند. این مرحله نظارت، مرحله نهایی خواهد بود.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: هدف بلند مدت در موضوع نظارت فنی این است که این نوع نظارت، از فرایند دریافت تسهیلات تا اجرای پروژه و پس از آن را شامل شود و ناظر فنی علاوه بر بازدید میدانی باید طی فرایند کار مشاوره، ارائه راهنمایی و کمک به بهبود اثربخشی را برای صاحب طرح داشته باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم