به گزارش میمتالز، وی افزود: رقابت در عرصه بین المللی جدی است و باید در مورد توسعهها و اقدامات دیگر برنامه ریزیهایی داشته باشیم. امروز علاوه بر چالشهای بین المللی تعارضاتی نیز وجود دارد و این مشکلات باید حل شود تا بتوانیم جایگاه خود را حفظ کنیم.
هر چند در سال گذشته این همایش برگزار شد، ولی امروز مشکلات زیادی وجود دارد و در دسترسی به بخش قابل توجهی از گاز مورد نیاز صنعت فولاد با محدودیت روبرو شده ایم. از سال گذشته تاکنون تنها فولادسازان بوده اند که اقداماتی را در خوزه مصرف بهینه و تامین انرژی انجام داده اند.
روند استفاده از گاز به طور کلی در حال افزایش است و با توجه به برنامه ریزی برای تولید ۵۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ و مجوزهایی که بالغ بر ۱۰۰ میلیون تن ایجاد شده چالشهایی را در آینده ایجاد کرده است. ۵۰ درصد مصارف در کشور خانگی و نیروگاهی است. صنعت فولاد حدود ۳ درصد گاز کشور را به عنوان صنعتی گاز محور مصرف میکند
اگر بخواهیم اتفاقی ویژهای در کوتاه مدت رخ دهد با توجه به زمان بر بودن سرمایه گذاری در میادین گازی، کارهایی عملیاتی برای صرفه جویی در مصارف خانگی را مطرح کردیم که البته سازمانهای مربوطه باید محور این کار میشدند. پیشنهادهایی عملیاتی برای طرح جایگزینی بخاری و اهدای پاداش به مشترکین کم مصرف مطرح شد.
راندمان تولید برق نیروگاهی حدود ۳۸ درصد از که در بسیاری نقاط کشور راندمان ۲۰ درصدی را شاهدیم که با افزایش راندمان میتوانیم شاهد کاهش مصرف گاز در مصارف نیروگاهی باشیم. این کار با سرمایه گذاری کمی در کوتاه مدت قابل انجام است که میتواند مشکلات را تا حدی کاهش دهد. فولاد مبارکه در این حوزه ورود کرده و نیروگاهی با راندمان ۶۰ درصد و پیشرفت بالای ۵۵ درصد در پروژه را شاهد هستیم.
در حوزه کاهش مصرف برق نیز به همین صورت است. مصرف صنعت فولاد چیزی حدود ۷ درصد است و با توجه به زیاد بودن مصرف خانگی باید اقداماتی را انجام دهیم.
۳۰ میلیون یورو سرمایه گذاری برای صرفه جویی در مصرف انرژی انجام شده و پروژههایی با ارزش ۹۸۴ میلیون یورو فعال هستند که اهتمام فولاد مبارکه را به بهنیه سازی مصارف انرژی نشان میدهد.
فولاد مبارکه برای تولید برق نیروگاه ۹۱۴ مگاوات سیکل ترکیبی، ۲۰۰ مگاواتی بادی و ۶۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در دست احداث دارد که این پروژهها دستاوردهای زیست محیطی نیز به همراه خواهند داست.
به خاطر کمبود انرژی در گندله سازی ۶۹۱ هزار تن، احیا مستقیم ۱۲۰۷ هزار تن، ریخته گری مداوم ۸۰۰ هزار تن، احیا مستقیم سبا ۴۱۸ هزار تن افت تولید را در فولاد مبارکه شاهد بوده ایم.
فعالسازی میادین گازی توسط فولاد مبارکه پیشنهاد شده و در دست مطالعه است که چیزی حدود یک میلیارد یورو نیاز به سرمایه گذاری دارد که وزارت نفت باید در زمینه اعطای مجوزات همکاری کند و باید تضمین داده شود که گاز و برق تولید شده به خود صنایع تعلق بگیرد.
در زمینه تولید برق نیز مجوزات در حال پیگیری است که روند آن توسط وزارت خانه باید تسریع شود.