به گزارش میمتالز، محمدرضا افشین رئیس اداره صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در فصل زمستان با توجه به افزایش مصرف گاز در کشور و در اولویت قرار گرفتن تأمین گاز بخش خانگی، اختصاص گاز برای صنایع بزرگ با محدودیتهایی همراه است.
او افزود: برای واحدهای صنعتی بزرگی مانند سیمان که مصرف زیاد گاز دارند، سوخت جایگزین در این فصل در نظر گرفته میشود، واحدهای سیمانی از منابع ذخیرهسازی برای سوخت برخوردار هستند که طی هماهنگی با شرکت پخش فراوردههای نفتی این منابع از سوخت جایگزین پر میشود تا در فصل سرما از آن استفاده شود.
رئیس اداره صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی ادامه داد: درصورتیکه گاز صنایع سنگینی مانند سیمان در فصل سرما قطع شود، این واحدها از سوخت جایگزین بهره میگیرند و مشکلی در تولید آنها به وجود نمیآید.
افشین بیان کرد: از سوی دیگر واحدهای سیمانی در فصل تابستان، کلینکر (در تولید سیمان پُرتلَند، دانههای حرارت دیدهای است، که معمولاً ۳-۲۵ میلیمتر (قطر) دارند و از حرارت دادن سنگ آهک و آلومینیوم خاک رس در مرحله کوره سیمان به وجود میآیند) تولید و ذخیره سازی میکنند تا در فصل زمستان بدون نیاز به سوخت آنها را آسیاب و سیمان تولید کنند.
او تصریح کرد: هماینک هفت واحد تولیدی سیمان با ظرفیت تولید سالانه ۸.۲۵ میلیون تن در شهرستانهای مشهد، خواف، زاوه، سبزوار و تربت جام فعالیت دارند که زمینه اشتغال ۲ هزار و ۲۲۶ نفر را فراهم کردهاند.
رئیس اداره صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید کرد: این واحدهای سیمانی ۲ هزار و ۳۶۸ تن کلینکر در اختیاردارند تا بتوانند در زمان محدودیتهای گاز، از آنها برای تولید سیمان بهره گیرند.
افشین اظهار کرد: باقی صنایع بزرگ خراسان رضوی بسته به شرایط آب و هوایی و افزایش سرما و بهتبع آن افزایش مصرف گاز احتمالی، قطعی گاز آنها وجود دارد.
توکلی زاده مدیرعامل سیمان زاوه دراینباره میگوید: منظور از سوخت دوم همان مازوت است که بسیار آلودهکننده است و کاربرد سختی دارد و ما ترجیح میدهیم در این شرایط پخت سیمان را انجام ندهیم.
وی بابیان این که این سوخت از پالایشگاهها تأمین میشود، افزود: برخی کارخانههای سیمان هم اکنون به دلیل محدودیت گاز از این سوخت استفاده میکنند.