تاریخ: ۳۰ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۱:۵۰
بازدید: ۲۲۹
کد خبر: ۲۸۵۳۳۰
سرویس خبر : محیط زیست

افزایش ایمنی معادن زغال‌سنگ با فناوری اسکن لیزری سه‌بعدی

افزایش ایمنی معادن زغال‌سنگ با فناوری اسکن لیزری سه‌بعدی
‌می‌متالز - استفاده از فناوری اسکن لیزری سه‌بعدی، از خطرات کار در معدن کاسته است.

به گزارش می‌متالز، امروزه، به لطف پیشرفت‌های اخیر فناوری، استخراج جبهه کار طولانی (یکی از روش‌های مهم استخراج زیرزمینی زغال‌سنگ در دنیا)، فاصله زیادی با کار در معادن زغال‌سنگ زیرزمینی در گذشته دارد که کارگران پوشیده از گردوغبار از جبهه کار زغال بیرون می‌آمدند.

مایکل کاندی (Michael Condie)، هماهنگ‌کننده خودکارسازی (اتوماسیون) در معدن اوکی کریک (Oaky Creek) در مرکز کوئینزلند در استرالیا، با یک کلیک تخته‌سنگ‌های بزرگ را با استفاده از ماشین‌آلات عظیم برش می‌زند. این تخته‌سنگ‌ها حداقل ۳۰۰ متر زیر محل نشستن او قرار دارند.

کاندی می‌گوید: همکارانم در حال تولید زغال‌سنگ از سطح زمین هستند. استخراج جبهه کار طولانی از راه دور، همیشه هدف معدن‌کاری زیرزمینی بوده است که زغال‌سنگ متالورژیکی تولید می‌کند تا به‌منظور تولید فولاد صادر شود.

این سامانه (سیستم) به گونه‌ای طراحی شده است که معدنچیان بیشتری را از موقعیت‌های پرخطر دور کند. این معدنچیان در کنار ماشین‌آلات سنگینی کار می‌کنند که ۱۶ کیلومتر زیر محل قرارگرفتن دفتر کنترل است.

کارمندان از سطح زمین، تجهیزات اسکن سه‌بعدی را کنترل می‌کنند.

کاندی می‌افزاید: هنوز افراد کمی در زیر زمین کار می‌کنند؛ اما از مناطق خطرناک ماشین‌ها دور هستند.

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی همسود (CSIRO) در استرالیا، فناوری اسکن لیزری سه‌بعدی ExScan را ساخته است که به لطف آن، با یک کلیک، این شرکت می‌تواند از معادن بهره‌برداری کند. فناوری ExScan، برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۷ با سرمایه‌گذاری برنامه تحقیقاتی صنعت زغال‌سنگ استرالیا (ACARP) شروع به توسعه کرد.

این فناوری که برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۹ در معدن شمال بلَک واتِر در مرکز کوئینزلند در استرالیا آزمایش شد، اکنون حداقل در ۱۰ معدن در سراسر استرالیا و چندین معدن خارج از این کشور از جمله در آمریکا استفاده می‌شود.

داشتن حسگر‌ها یا فناوری‌هایی که به انسان کمک می‌کنند که تجهیزاتی را در یک محیط بالقوه خطرناک کنترل کند، همیشه ارزشمند است. در کشاورزی نیز محیط‌های بالقوه خطرناکی وجود دارد که می‌توان در آن‌ها از این نوع فناوری سود برد.

تعداد بازدید : 10

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده