به گزارش میمتالز، رینگ محصولات مختلف زنجیره آهن و فولاد در آخرین هفته از پاییز رونق دو چندانی به خود گرفت، به نحوی که متقاضیان برای کسب سهم از عرضه محصولات مختلفی از جمله آهناسفنجی، شمش فولاد و حتی میلگرد برخی واحدهای تولیدی حاضر به رقابت قیمتی با یکدیگر شدند.
قطعی گاز صنایع از نیمه آذر ماه با کاهش تولید و عرضه محصولات مختلف زنجیره آهن و فولاد به ایجاد رقابت قیمتی میان متقاضیان آهناسفنجی و شمش فولاد انجامید و زمینه رشد بهای این محصولات و میلگرد در رینگ صنعتی بورس کالا و بازار آزاد را فراهم کرد.
واحدهای نوردی ظرف روز پایانی آذر ماه بالغ بر ۱۶۸ هزار تن انواع میلگرد با نرخ پایهای در بازه ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان در رینگ صنعتی بورس کالای ایران عرضه کردند. با وجود رکود سنگین مصرفی حاکم بر بازار مقاطع طویل فولادی و نبود چشمان داز مثبت از تقاضا در میان مدت، اما تقاضایی بالغ بر ۱۱۰ هزار تن برای این محصولات در بازار به ثبت رسید که در نهایت به فروش ۵۷ هزار تن میلگرد با میانگین نرخ ۱۷ هزار و ۱۷۰ تومان انجامید. اگرچه در این روز تنها ۳۴ درصد میلگرد عرضه شده در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شد، اما با توجه به انباشت محصول در انبار بازار آزاد، این میزان نیز رقمی قابل توجه شمرده میشود.
قطعی گاز واحدهای احیا و رشد مستمر نرخ ارز محرک رونق نسبی رینگ مقاطع طویل فولادی و صعود بهای محصولات فولادی در بازار داخل بود.
واحدهای احیا در هفته پایانی آذر تنها ۳۵ هزار تن آهناسفنجی در بازار فیزیکی بورس کالا عرضه کردند، تقاضای ۱۱۵ هزار تنی برای این محصول به ثبت رسید و خریداران برای کسب سهم از عرضه این محصول به رقابت ۳۵.۵ درصدی دست زدند. به این ترتیب میانگین نرخ فروش آهناسفنجی از بورس کالا به ۱۰ هزار و ۸۰ تومان رسید.
واحدهای فولادی در هفته پایانی آذر ماه حدود ۷۰ هزار تن شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس کالا عرضه کردند که این رقم حدود ۷۰ درصد کمتر از عرضههای معمول هفتههای قبل بود. کاهش تولید به دلیل قطعی گاز، مجوز کاهش عرضه را به فولادسازان داد.
قیمت پایه شمش فولاد برای عرضه در بازار فیزیکی بورس کالای ایران برابر ۱۳ هزار تومان تا ۱۴ هزار و ۲۶۰ تومان تعیین شد، برتری محسوس تقاضا نسبت به عرضه باعث شد تا نوردکاران برای کسب سهم از عرضه شمش فولاد دست به رقابت قیمتی زده و در نهایت میانگین نرخ فروش شمش از این بازار به ۱۴ ه زار و ۴۵۰ تومان رسید.
منبع: اقتصاد نیوز