تاریخ: ۰۱ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۰۷
بازدید: ۸۷
کد خبر: ۲۸۵۵۲۲
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
در نشست فعالان اقتصادی استان با وزیر صمت مطرح شد:

ضرورت تشکیل شهرک خودروسازی در تبریز/ نقش موثر و محوری آذربایجان شرقی در پیشبرد حوزه صنعت، معدن و تجارت

ضرورت تشکیل شهرک خودروسازی در تبریز/ نقش موثر و محوری آذربایجان شرقی در پیشبرد حوزه صنعت، معدن و تجارت
‌می‌متالز - فعالان اقتصادی، صنعت‌گران، تولیدکنندگان، بازرگانان و نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی ظهر امروز در نشستی با وزیر صنعت، معدن و تجارت، مهم‌ترین مسائل و مشکلات حوزه صنعت و تولید استان و راهکار‌های پیشنهادی خود برای رفع موانع این حوزه را با وی در میان گذاشتند.

به گزارش می‌متالز، تورم بالا و نوسانات نرخ ارز، افزایش قیمت مواد اولیه، کمبود تسهیلات بانکی و بالا بودن جرایم معوقات، قیمت‌گذاری نادرست بورس، حامل‌های انرژی، مسائل گمرکی، مشکلات زیست‌محیطی صنایع و ضرورت ایجاد شهرک خودروسازی ازجمله مهم‌ترین مسائل مطرح شده در این نشست بود.

سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه از افزایش ۱۷ درصدی صادرات واحد‌های تولیدی و صنعتی کشور خبر داد و گفت: وضع تولید در کشور روبه بهبود است و روند حرکت آن با سرعت مناسبی پیش می‌رود.

وی، آذربایجان شرقی را یکی از استان‌های مهم و پیشرو در حوزه صنعت و تجارت و دارای بلوغ فرهنگی و صنعتی عنوان کرد و گفت: تولید از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصاد است که باید تمرکز کنیم تا محور همه کار‌ها باشد و یکپارچگی آن حفظ شود.

فاطمی امین افزود: اکنون واحد‌های تولیدی ما در بخش کالا، صنعت، معدن، تجارت و صادرات شاید مشکلاتی داشته باشند، اما سرجمع در اکثر رشته فعالیت‌ها شاهد رشد هستیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: رشد بخش صنعت در سال جاری ۴.۹ درصد بوده است که این عدد سال قبل ۳.۵ درصد و دو سال پیش ۰.۹ درصد بود یعنی از رشد منفی به رشد مثبت رسیده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: یکی از شاخص‌های رشد، تولید شرکت‌های بورسی است که پنجاه درصد تولید کشور را انجام می‌دهد و آبان سال جاری نسبت به سال گذشته ۶.۵ درصد افزایش تولید داشته‌اند.

وی با بیان اینکه ۱۷ درصد در بخش صادرات رشد داشتیم که رشد فزاینده‌ای است، گفت: نمی‌گوییم وضع تولید خوب است، میگوییم روبه بهبود است و روند و حرکت آن با سرعت مناسبی پیش می‌رود، سالیان بسیاری است که تورم داریم و مهمترین تأثیر آن در جامعه بوده من بخش محدودی از جامعه منتفع و بخش بسیاری زیان می‌بینند.

وزیر صمت اضافه کرد: درآمد‌ها متناسب با هزینه‌ها نیستند، خوشبختانه تولید حرکت می‌کند، اما تورم از ۴۰ سال قبل حرکت کرده و اکنون انباشت شده است و کوله باری از تورم گذشته داریم به‌ویژه در سال‌های اخیر سنگین‌تر هم شده است.

وی متذکر شد: دو جریان حرکت می‌کند جریان تولید که علاوه‌براینکه بازار را تنظیم کرده و اشتغال را گسترش می‌دهد سبب توزیع هم می‌شود.

وی ادامه داد: محور تولید ارزش بالایی دارد چراکه اشتغال و ارزش آفرین است و باید از این دوران گذار عبور کنیم که اگر تولید را با سرعت بالاتر ادامه دهیم، در سال آینده به نقطه عطف میرسیم و این تولید بار سنگین تورم را کاهش می‌دهد.

فاطمی امین گفت: اولین کاری که می‌کنیم باید حواس ما پرت نشود چراکه دشمنان هوشمندانه ذهن ما را مدیریت می‌کنند تا حرکت تولیدی ما را متوقف کنند و تورم ادامه یابد و دوباره خیز بیشتر شود.

وی یادآور شد: مردم ما با عمق و قدرت صنعتی تجاری ما آگاه نیستند، جوانان ما خبری از تولید ندارند، کشور‌های خارجی از تولید و پیشرفت ما تعجب می‌کنند، اقدامی در وزارت خانه انجام داده‌ایم تا گردشگری صنعتی را راه بیاندازیم و اتفاقات و افتخارات را بگوییم؛ بازدید از واحد صنعتی لذت بخش است و پیشنهاد می‌کنیم تبریز پرچمدار آن شود.

وی با بیان تلاش می‌کنیم تا در دوران گذار که بر تورم فائق شویم مردم را نسبت به پیشرفت کشور امیدوار کنیم، ادامه داد: تورم، فشار هزینه و فشار تقاضا است که اکنون عمدتاً فشار هزینه است، کسری بودجه دولت رو به بهبود است، مسیر افزایش درآمد مالیاتی امسال خوب بود، سال جاری پنج درصد مالیات تولیدی‌ها کاهش یافته است و پیشنهاد داده‌ایم در سال آینده هم کمتر هم شود یعنی مالیات از قسمت تولید نیست.

وزیر صمت افزود: ۴۸.۵ میلیارد دلار سال گذشته صادرات داشتیم که رقم صادرات نفتی ما کم بوده و وابستگی دولت به نفت کم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: شش ماه اول امسال در بخش معدن و راهسازی ۱۰۰ درصد افزایش تولید داشتیم و دستگاه‌های داخلی را مشخص و بازار ساخت داخل را شناسایی کردیم و موارد باید از بانک باید پیگیری شود.

وی گفت: قصد داریم عمده بار صنعت را روی ریل ببریم، حمل و نقل جاده‌ای به سمت تشکیل شرکت حمل و نقل برود چراکه ناوگان حمل و نقل ما عمده خود مالکی و قابل مدیریت نیست و واحد‌هایی که توان دارند شرکت حمل و نقل ایجاد کنند.

فاطمی امین در پایان تاکید کرد: در حوزه خودرو موافق هستیم تا شهرک خودرو تأسیس شود چراکه آذربایجان شرقی ظرفیت و امکان آن را به طور کامل دارد، اما تاکید می‌کنیم تا حد امکان به دنبال حلقه مفقوده بروید و زنجیره تولید را تکمیل کنید.

بخش خصوصی استان، فعال، پویا و تلاشگر است

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بخش خصوصی استان، فعال، پویا و تلاشگر است و چکش به دست در حوزه صنعت و معدن تلاش می‌کند، افزود: دو مشکل بزرگ در استان داشتیم که یک مورد فعال کردن واحد‌های راکد استان بود و همه مجموعه‌ها دست به دست هم دادند و بیش از ۱۰۰ واحد راکد را به چرخه تولید برگردانیم و اکنون تولید را با ظرفیت بالایی انجام می‌دهند و در بخش صادرات غیر نفتی نیز به دلیل تمرکز بالای آن‌ها در این حوزه نسبت به دو سال گذشته ۴۰ درصد تولید ما افزایش یافته است.

عابدین خرّم افزود: ارزش افزوده معادن آذربایجان شرقی با وجود دارا بودن معادن بسیار و علیرغم ظرفیت بالا دچار مشکل بودند، اما شورای معادن استان فعال شد و ۴۰ واحد راکد در حوزه معدن به چرخه تولید بازگشتند و آن‌هایی که به رکود دچار بودند، تعیین تکلیف شده و بحث مزایده آن‌ها در حال برطرف شدن است تا به چرخه برگردند.

وی خاطرنشان کرد: ارزش افزوده صنایع ما ۴۰ درصد افزایش یافته است و مگاپروژه‌های خوبی در استان شروع شده است چراکه سال گذشته ۱۳۰ هزار نفر در بخش صنعت و معدن شاغل شدند، اما امسال این رقم ۲۸ الی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

خرّم در رابطه با تأسیس شرکت مس آذربایجان نیز گفت: تمرکز بالایی در حوزه مس داریم و از شرکت مس ایران تشکر می‌کنیم که کار‌هایی در زمینه تولید کاتد انجام داده و شرکت پایین دستی خود را فعال می‌کنند و با بخش خصوصی جلساتی گذاشته و در این زمینه تصمیمات خوبی گرفتیم.

وی تاکید کرد: از مدتی پیش بحث ایجاد قطب خودروسازی که یک فعالیت عظیمی است را در دستور کار داریم؛ در تکمیل زنجیره این صنعت مشکل داشتیم و از وزیر صمت درخواست می‌کنیم در حوزه قطعات خودرو که بستر آن هم در استان فراهم است، چرخه تکمیل شود چراکه سه تولید کننده خوب خودرو در استان داریم، اما عمدتاً در کار مونتاژ هستند.

وی خطاب به وزیر صمت افزود: درخواست می‌کنیم موافقت کنید تا شهرک صنعتی خودرو را راه‌اندازی کنیم که در اقتصاد استان تحول اساسی ایجاد می‌کند.

منبع: استانداری آذربایجان شرقی

عناوین برگزیده