به گزارش میمتالز، حامد حسننژاد روز چهارشنبه به رسانهها اعلام کرد: این ۲ پهنه در سال ۱۳۹۳ برای اکتشافات سیستماتیک در استان تعریف شد و با توجه به اکتشافات ژئوفیزیک هوایی توسط ایمیدرو از طریق فراخوان واگذار نشد.
وی افزود: پهنه آهنگران با وسعت هزار و ۷۰۲ کیلومتر مربع در شهرستان زیرکوه، شمال شهرستان درمیان و بخشی از شمال شرق استان و پهنه بشرویه نیز به وسعت ۲ هزار و ۷۳۲ کیلومتر مربع در شهرستانهای فردوس و سرایان واقع شده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: طی پیگیریهای صورت گرفته در یک سال اخیر و با اعلام دفتر اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت مقرر شد این ۲ پهنه راس ساعت ۱۱ روز یکشنبه یازدهم دی ماه آزادسازی شود.
وی گفت: موقعیت و محل پهنهها در سامانه کاداستر مشخص شده است و متقاضیان ثبت این محدودهها میتوانند در تاریخ اعلامی به سامانه کاداستر مراجعه کنند.
به گزارش ایرنا طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی خراسان جنوبی از مهر سال ۱۴۰۰ اجرا شد که تا شهریور امسال طی یک سال به سرانجام رسید و دستاوردهای این طرح آبان ماه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در محل این وزارتخانه رونمایی شد.
تغییر پارادایم (الگو)های اکتشاف، انجام اکتشافات نظاممند، آموزش درون و برون سازمانی، ارتقای فعالیتهای آزمایشگاهی، انجام برخی مراحل آزمایشگاهی در محل پروژه و بایگانی نظاممند نمونه برداشتی از جمله مواردی بود که اولین بار در یک طرح زمینشناسی مورد توجه قرار گرفت.
خروجی اجرای این طرح در خراسان جنوبی شامل ۲۰ عنوان نقشه و در مجموع ۶۰ برگ نقشه در سه لایه مطالعاتی زمینشناسی، ژئوشیمیایی و زمینشناسی اقتصادی تهیه شد.
طرح تحول زمینشناسی در ۱۵ هزار کیلومتر مربع از وسعت خراسان جنوبی با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان در شهرستانهای بیرجند، سربیشه، قاینات و خوسف اجرا شد و اکتشاف ۱۷ محدوده طلا، ۶۰ محدوده مس، ۲۵ محدوده نیکل نخستین بار در شرق کشور، ۹ محدوده منیزیت، ۶ محدوده سرب و روی از دستاوردهای اجرای این طرح است.
در حال حاضر ۷۲۷ معدن با ۵۵ نوع ماده معدنی و ذخیره قطعی ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تن در خراسان جنوبی وجود دارد و این استان رتبه اول کشور را در ذخایر زغالسنگ، منیزیت و خاکهای نسوز داراست، همچنین رتبه ششم کشور در تعداد معادن و رتبه دوازدهم در ذخایر قطعی مواد معدنی از آن خراسان جنوبی است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان جنوبی