تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۳
بازدید: ۲۰۲
کد خبر: ۲۸۶۴۴۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تجلی همراستا با نقشه راه مواد معدنی استراتژیک ایمیدرو

تجلی همراستا با نقشه راه مواد معدنی استراتژیک ایمیدرو
‌می‌متالز - پس از توجه ویژه شرکت تجلی به عناصر نادر خاکی، حالا سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به دنبال تدوین نقشه راه مواد معدنی حیاتی است. اما آیا تجلی بازوی اجرایی ایمیدرو در اجرای این نقشه خواهد شد؟ نگاهی به برنامه تجلی نشان می‌دهد چندان این موضوع دور از ذهن نخواهد بود.

به گزارش می‌متالز، نگاهی به بازار‌های جهانی نشان می‌دهد که مواد معدنی استراتژیک و عناصر نادر خاکی آینده درخشانی دارند و ورود به این حوزه می‌تواند با سوددهی بسیار خوبی همراه باشد.

از سویی دیگر بهره برداری از این عناصر در تامین نیاز‌های داخلی صنایع مهم بسیار حائز اهمیت خواهد بود. این در حالی است که ایران هم از ذخایر عناصر نادر خاکی و همچنین مواد معدنی استراتژیک برخوردار است و سرمایه گذاری در این بخش می‌تواند با ارزش افزوده بسیار بالایی همراه باشد.  

اهمیت این موضوع تا جایی پیش رفته است که حالا سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به دنبال تدوین نقشه راه برای عناصر حیاتی و استراتژیک است.  

حرکت به این سمت می‌تواند برگرفته از برخی پیش بینی‌ها در بازار‌های جهانی باشد. به عنوان مثال پیش بینی‌ها بر آن است که قیمت مواد معدنی در سال ۲۰۲۳ با کاهش همراه است، در نتیجه حرکت به سمت بهره برداری از ذخایر عناصر نادرخاکی و عناصر استراتژیک می‌تواند به حضور در بازار و جبران کاهش قیمت محصولاتی همچون فولاد، آلومینیوم و... بپردازد.  

۱۳ ماده معدنی شامل گرافیت، منگنز، فسفات، تیتانیوم، قلع، پتاس، سیلیس پرعیار، نیکل، لیتیوم، بور، وانادیوم، کبالت و عناصر نادر خاکی در دستور کار ایمیدرو قرار گرفته است تا نقشه راه بهره برداری از آن‌ها تدوین شود و سرمایه گذارانی در این حوزه جذب شود تا در نهایت علاوه بر تامین نیاز داخلی به ارزآوری برای کشور منجر شود.  

ایمیدرو در تلاش است در این نقشه راه، تکمیل زنجیره ارزش در این حوزه‌ها را تکمیل کند. امروز ایمیدور به این نتیجه رسیده است که باید به سمت موادی با ارزش افزوده حرکت کند.

 به عنوان مثال تنها به تولید شمش فولاد نباید اکتفا کرد، بلکه باید تولید فولاد‌های آلیاژی نیز در دستور کار باشد تا بتوان به ارزش افزوده بسیاری دست یافت. این موضوع در بخش معدن هم قابل اجرا است، یعنی نباید تنها به استخراج ذخایری همچون سنگ آهن، مس و... پرداخت، بلکه باید به سمت استخراج و استحصال ذخایر ارزشمند از عناصر نادر خاکی رفت.

موضوع تنها به تدوین نقشه راه ایمیدرو ختم نمی‌شود. این موضوع می‌تواند بستر را برای ورود شرکت‌های سرمایه گذار فراهم کند، که بررسی‌ها نشان می‌دهد، شرکت تجلی شانس بالایی برای بهره برداری از این نقشه راه و ورود به این حوزه دارد.  

اما چرا تجلی می‌تواند در کنار ایمیدرو به بهره برداری از ذخایر استراتژیک پرداخته و به نوعی در این حوزه یکه تازی کند؟

تقریبا پیش از آنکه رییس هیات عامل ایمیدرو از تدوین این نقشه راه خبر دهد، مدیرعامل شرکت پروژه محور تجلی نیز از ورود به حوزه عناصر نادر خاکی خبر داده بود.

این مجموعه در تلاش است که وزن سرمایه گذاری تجلی در مواد نادر خاکی را افزایش دهد. ورود به این حوزه برای تجلی از سوددهی بالایی همراه است و می‌تواند شرایط خوبی را برای سهامداران آن ایجاد کند.  

تجلی براساس ارزشی که این مواد به همراه دارند تمهیدات لازم در زمینه اکتشاف و استخراج را بعمل آورده است؛ که این امر نشان ازانتخاب استراتژی صحیح و عزم این مجموعه برای حضور در حوزه عناصر نادر خاکی است.  

حال چنین مجموعه‌ای با برنامه ریزی صورت گرفته و با نگاه بلند مدتی که به بازار دارد، می‌تواند به تحقق برنامه‌های ایمیدرو کمک کند و شاید بتوان این گونه بیان کرد که تجلی بازوی اجرایی ایمیدر در حوزه عناصر نادر خاکی می‌شود.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده