تاریخ: ۱۲ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۰۷
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۲۸۶۴۸۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

لزوم حرکت به سمت معدن‌کاری سبز در کشور

لزوم حرکت به سمت معدن‌کاری سبز در کشور
‌می‌متالز - رییس انجمن سنگ آهن ایران گفت: معدن‌کاری سبز، رویه‌ای است که حرکت به سمت آن در اکثر کشور‌ها آغاز شده و ما نیز باید تلاش کنیم از این غافله عقب نمانیم.

به گزارش می‌متالز، «مهرداد اکبریان» که در نشست خبری ششمین همایش تخصصی سنگ‌آهن ایران سخن می‌گفت، افزود: معدن‌کاری سبز با کمترین خطر تخریب محیط زیست و کمترین اثر سوء باقی مانده برای نسل‌های آینده همراه است.

این مقام صنفی گفت: معدن‌کاری نسل ۴ و محیط زیست و معدنکاری سبز، یکی از محور‌های پنجگانه این همایش است که نهم بهمن‌ماه در تهران برگزار خواهد شدد.

وی بیان‌داشت: برای تحقق این مهم در کشور، باید همه بهره‌برداران، معدن‌کاران، مکتشفان و حتی مسوولان بخش معدن، با اصول معدن‌کاری سبز آشنا شده و آن را فرا بگیرند.

به گزارش ایرنا، ۳۱ مرداد ماه امسال تفاهم‌نامه معدنکاری سبز و تولید فولاد سبز بین ایمیدرو و شرکت‌های بزرگ معدنی کشور منعقد شد که در آن مسائلی همچون استفاده از باطله‌ها، توسعه فناوری و توسعه پایدار مورد توجه ویژه است.

معدن‌کاری فراسرزمینی

در ادامه «سعید عسگرزاده» دبیر انجمن سنگ آهن ایران با اشاره به معادن سنگ‌آهن فراسرزمینی افزود: توجه به این معادن در دیگر کشورها، در معدن‌کاری روز ما مفید و موثر خواهد بود، زیرا ما را با دانش فنی و روز جهان آشنا خواهد کرد.

وی گفت: اگر به‌دلیل تحریم‌ها از صنایع های‌تک به دور افتاده‌ایم، اما شاید به این شیوه‌ها بتوانیم دانش فنی روز و تجهیزات و ماشین‌آلات جدید را به داخل کشور منتقل کنیم.

عسگرزاده بیان‌داشت: بزرگترین ایراد آن، پُر ریسک بودن کشور‌هایی مانند عراق و افغانستان است که برای معدن‌کاری فراسرزمینی مورد توجه قرار گرفته‌اند و باید بتوان از ظرفیت دیگر کشور‌ها نیز توجه کرد.

پتانسیل سنگ‌آهن کشور

این مقام صنفی در ادامه گفت: در بخش سنگ آهن در کشور از منابع و مواهب چندانی برخوردار نیستیم، شاید ذخایر بزرگی در اعماق زمین وجود داشته باشد و اکتشافات به این موضوع کمک خواهد کرد، اما تاکنون کسی به سراغ آن‌ها نرفته است.

وی بیان‌داشت: در بخش فرآوری سنگ‌آهن‌های کم‌عیار نیز با چنین شرایطی مواجه هستیم، موضوع پُرعیارسازی و استفاده از سنگ‌آهن‌های هماتیتی یک مساله اقتصادی است و اگر روزی شرایط به‌گونه‌ای شود که بتوانیم به سراغ آن‌ها برویم، شاید تا ۲ برابر افزایش ظرفیت در حوزه سنگ‌آهن داشته باشیم.

دبیر انجمن سنگ آهن ایران تاکید کرد: اگر به نقطه‌ای برسیم که با راهکار‌هایی مثل ارتقای بهره‌وری، امکان رقابت با سنگ‌آهن وارداتی باشد، در این صورت تا مدت‌ها سنگ‌آهن موجود در کشور می‌تواند پاسخگوی نیاز صنعت فولاد باشد، اما تحلیل شرایط حاضر این صنعت نشان می‌دهد که از لحاظ قیمتی هنوز فاصله زیادی با دیگر کشور‌ها داریم.

وی گفت: اکنون در استان مرکزی مدیریت موضوع احیاء واحد‌های کوچک‌مقیاس از سوی ایمیدرو به انجمن سنگ‌آهن سپرده شده است و تاکنون سه واحد سنگ‌آهن هماتیتی در این استان به بهره برداری رسیده است.

عسگرزاده معتقد است: با در نظر داشتن معادن هماتیتی در استان هرمزگان و پتانسیل‌های استان مرکزی، پیش‌بینی می‌شود بیش از یک میلیارد تن ذخیره سنگ آهن هماتیتی در این دو منطقه وجود داشته باشد.

وی ادامه‌داد: مشکل آنجاست که تا وقتی که سنگ‌آهن ارزان و بدون دردسر در اختیار و دسترس واحد‌ها قرار می‌گیرد، کسی به سراغ معادن هماتیتی نمی‌رود.

هماتیت یکی از فراوان‌ترین انواع سنگ آهن است که از معادن مختلف استخراج شده و به همین خاطر ویژگی و خواص متفاوتی دارد. در گذشته بسیاری از معادن سنگ آهن هماتیت کشور به علت نبوده فناوری به درستی مورد استفاده قرار نگرفته و به ظرفیت بالا نرسیده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت