تاریخ: ۱۱ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۱۷
بازدید: ۱۱۵
کد خبر: ۲۸۶۴۴۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

۱۴ نقطه امیدبخش معدنی در شهرستان گناباد شناسایی شد

‌می‌متالز - رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: ۱۴ نقطه امیدبخش جهت اکتشاف و استخراج مواد معدنی در این شهرستان شناسایی شده است.

به گزارش می‌متالز، هادی ایزدی روز یکشنبه افزود: این نقاط امید بخش معدنی بیشتر در زمینه‌های مس، سرب، آهن، منگنز و ... هستند که مطالعات آن طی سال‌های گذشته در شهرستان گناباد صورت گرفته و یا در دست انجام است.

وی ادامه داد: یکی از نتایج مهم مطالعات در نقاط امید بخش معدنی در گناباد آغاز عملیات اکتشاف‌های معدنی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از ۲ هفته گذشته در حوالی روستای "نجم آباد" این شهرستان است.

رییس اداره صعت و معدن و تجارت گناباد گفت: بیشتر معادن این شهرستان از نوع کانی غیر فلزی هستند و با توجه به اینکه معادن گناباد ظرفیت استخراج کانی‌های فلزی را دارد و ارزش اقتصادی معادن فلزی زیاد است، برای رونق چرخه معادن این شهرستان به دنبال اکتشاف معادن فلزی از جمله مس، سرب، آهن، منگنز و امثال آن هستیم.

وی بیان کرد: از مجموع ۵۱۰ هزار تن استخراج سالیانه معادن گناباد، ۵۵ درصد آن در شهرستان فرآوری و بقیه مواد به صورت خام، برای فرآوری به شهر‌های دیگر فرستاده می‌شود.

ایزدی کمبود واحد‌های فرآوری را از مشکلات مهم در بخش معدن گناباد برشمرد و گفت: با افزایش این سری واحد‌ها خام فروشی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: اداره صنعت و معدن و تجارت با پرداخت تسهیلات از واحد‌های متقاضی سرمایه گذاری در زمینه فرآوری مواد معدنی حمایت می‌کند.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد اظهار داشت: مقادیر زیادی مواد معدنی و ۲۵۰ هزار تن خاک و سنگ، سالانه در شهرستان گناباد استخراج می‌شود که برخی از این مواد به خصوص "کائولن" به دلیل نبود صنایع فرآوری به صورت خام برای مصارف واحد‌های تولیدی به دیگر نقاط کشور ارسال می‌شود.

وی افزود: تولید کائولن از جمله قابلیت‌های خاص گناباد به شمار می‌رود و واحد‌های استخراج کائولن در گناباد ملزم به راه اندازی واحد فرآوری این مواد شده اند و با راه اندازی واحد تولید کاشی در این شهرستان در آینده نزدیک، سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن کائولن، معادل ۷۰ درصد تولید شهرستان در این واحد مصرف می‌شود.

فرماندار گناباد هم پیش از این در گفتگو با خبرنگار ایرنا از تخصیص ۲۰۰ میلیارد ریال برای انجام عملیات اکتشاف و استخراج مس و طلا در این شهرستان توسط دولت سیزدهم خبر داده بود.

رضا نصیری با بیان اینکه بعد از اکتشاف مس و طلا، بهره برداری از معدن در این منطقه آغاز می‌شود، بیان کرد: این مساله تحول اقتصادی در منطقه را موجب خواهد شد و علاوه بر مسایل بانکی و مالیاتی بخشی از سود فعالیت‌های معدنی این بخش به شهرستان گناباد اختصاص می‌یابد.

۱۷۲ واحد صنعتی در زیربخش‌های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت گناباد فعالیت دارند که برای راه اندازی آن‌ها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر به طور مستقیم و ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده اند.

سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

منبع: دنیای معدن

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده