به گزارش میمتالز، غلامرضا اخوان فرید رئیس کمیسیون بهبود محیط کسبوکار و توسعه اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه این جلسه بهمنظور احصای نظرات بخشخصوصی درباره پیش نویس لایحه قانون مالیاتهای مستقیم برگزار شدهاست، افزود: با وجود اینکه کسی منکر نقش مهم مالیات در اداره کشور نیست، اما توجه به عادلانهبودن مالیات و جلوگیری از فرارمالیاتی از اهمیت زیادی برخوردار است. وی تصریح کرد: بهعنوان یک فعال اقتصادی انتظار دارم در اخذ مالیات، دولت و مجلس جانب تولید را درنظرگرفته و وضع قوانین جدید مالیاتی متکی بر روندی باشد که علاوهبر جلوگیری از فرارمالیاتی، سرمایهداران را تشویق به سرمایهگذاری در بخش تولید کند. عضو هیاتنمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان گفت: وضع قوانین جدید پیش از فراهمکردن بسترهای لازم، علاوهبر واردکردن شوکی عظیم بر پیکره اقتصاد کشور، ممکن است خسارتهای جبران ناپذیر سیاسی، امنیتی و اجتماعی بههمراه داشته باشد.
در ادامه اصغر اخوانمقدم نایبرئیس این کمیسیون با تاکید بر ضرورت وضع مالیات عادلانه برای فعالان اقتصادی کشور گفت: متاسفانه معافیتهای مالیاتی درنظر گرفتهشده نیز به دلیل مهیا نبودن زیرساختهای لازم، کارگشا نبوده و بعضا مشکلی را از بخش مولد کشور رفع نمیکند. وی واردکردن شوکهای زیاد به صنایع را موجب سردرگمی صاحبان کسبوکار دانست، همچنین خواستار عدماجرای قوانین جدید بهصورت پایلوت در اصفهان شد.
مهدی طغیانی نماینده مجلس شورایاسلامی نیز با تاکید بر اینکه نظام مالیاتی کشور نیازمند اصلاح است افزود: از ابتدای مجلس یازدهم موضوع مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد و ساماندهی معافیتها برای حل چالشهای نظام مالیاتی در دولت و مجلس مطرح شد که اقداماتی در این زمینه در حال انجام است. وی گفت: برای جلوگیری از کتمان و فرارمالیاتی نیازمند شفافیت در اقتصاد هستیم که سامانه مودیان و پایانههای فروشگاهی و لایحه قانون مالیاتهای مستقیم نیز به همین منظور در حال بررسی و اجرا است. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، لازمه ورود به هر نوع اصلاح مالیاتی را زیرساخت اطلاعاتی لازم دانست و تاکید کرد: تا دادههای لازم را در اختیار نداشته باشیم نمیتوانیم اقدامی کنیم. طغیانی با بیان اینکه پس از شفاف سازی با هیچ فعالیت واسطه گری که مشمول مالیات نباشد، مواجه نخواهیم بود بر ضرورت مهار سوداگری در بازار تاکید کرد.
در ادامه عباس مزیکی مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان نیز خواستار وضع و اجرای قوانین پس از فراهمکردن زیرساختهای لازم آن شد و گفت: در غیراینصورت اجرای قوانین جدید، نتیجهای جز نارضایتی نخواهد داشت. وی افزود: به دلیل نبود شفافیت و اطلاعات کامل متاسفانه اثر معافیتهای درنظرگرفته شده مشهود نبوده و لازم است پیش از تصویب کارکارشناسی دقیقی انجامشده و اصلاحات لازم قبل از تصویب و اجرای قوانین انجام شود.
در صورت مهیا نبودن زیرساخت ها؛ قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم شوک عظیمی متوجه اقتصاد خواهد کرد. کمالی عضو هیاتعلمی دانشگاه نیز با تاکید بر اینکه پیش نویس قانون اصلاح مالیاتهای مستقیم میتواند شوکهای عظیمی متوجه پیکره اقتصاد کشور کند، افزود: در این لایحه مالیات از حالت منبع محور خارجشده و شخصمحور خواهد شد و این در حالی است که تفاوت در نحوه محاسبه مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی منجر به فرار سرمایه شدید از بخش تولید و سوق آن به بخش واسطه خواهد شد. وی در ادامه تداوم اخذ مالیات گزاف و مشمولکردن تمام فعالیتهای شفاف را منجر به افزایش حجم اقتصاد زیرزمینی و بهتبع آن خارجشدن پول از گردش معاملات و کاهش سرعت گردش پول و در نهایت افزایش تورم دانست.
منبع: دنیای اقتصاد