تاریخ: ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۴۷
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۲۸۹۷۷۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

قطع حامل‌های انرژی صنایع مخاطره‌آمیز خواهد بود

قطع حامل‌های انرژی صنایع مخاطره‌آمیز خواهد بود
‌می‌متالز - پنجاه و پنجمین نشست هیات‌نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با حضور حمیدی معاون هماهنگی امور استانداری سمنان، حقیقت حسینی مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان، اعضای هیات‌نمایندگان و جمعی از فعالان اقتصادی با محوریت بررسی مشکلات گاز صنایع در محل سالن اجتماعات این اتاق برگزار شد.

به گزارش می‌متالز، علی اصغر جمعه‌ای رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان در این نشست گفت: از ابتدای بحران گاز اتاق بازرگانی مذاکرات متعددی با مقامات استان انجام داده، موارد مهم را مطرح و دغدغه‌های واحد‌های صنعتی را بیان کرده‌است، هرچه به آخر سال‌نزدیک‌تر می‌شویم فشار بر مدیران صنایع بیشتر می‌شود، چون علاوه‌بر مدیریت بحران انرژی باید پاسخگوی مطالبات حقوق، عیدی، پاداش و سنوات کارکنان نیز باشند، علاوه‌بر آن صاحبان صنایع به علت قطع گاز نمی‌توانند پاسخگویی تعهدات سفارش خود باشند و از طرفی تسهیلات بانک‌ها در آخر سال بسته می‌شود.

با توجه به موارد فوق شرایط بسیار سخت شده‌است. جمعه‌ای بیان کرد: اعلام شده‌است که سوخت جایگزین تامین خواهد شد؛ متاسفانه برای تامین سوخت جایگزین، پیچ و خم‌های زیادی پیش‌رو قرارگرفته است، می‌دانیم توزیع گاز و برق شبکه‌ای است، اگر توازن منطقه‌ای در کل کشور برقرار شود بی شک صنایع با افت فشار و قطعی مواجه نخواهند شد. وی گفت: در استان سمنان بیش از ۹۸‌درصد صنایع متعلق به بخش‌خصوصی است، متاسفانه در تابستان صنایع با برق مشکل دارند، در زمستان با برق و گاز مشکل دارند، اگر قرار بر این است که کل کشور قطعی داشته باشد استان سمنان هم باید قطعی داشته باشد. طی رصد اتاق بازرگانی بسیاری از استان‌ها مشکلات استان سمنان را ندارند و شرایط پایدار است. فرامرز محبوبی مشاور صنایع اتاق بازرگانی سمنان در این نشست گفت: محدودیت‌های اعمال شده بر بخش‌های نیروگاه، شرکت‌های سیمان، آجر، مصالح ساختمانی و دیگر رشته‌ها را شامل‌شده و طی محاسبات انجام شده توسط اتاق ۶۰درصد صرفه جویی با محوریت صنایع صورت‌گرفته است. اگر این شرایط ادامه پیدا کند شرکت‌های تولیدی با تنش روبه‌رو می‌شوند.

در تمام جلسات برگزارشده اشاره‌ای به ماده‌۲۵ قانون بهبود فضای کسب‌وکار نشده است. مفاد این قانون به صراحت اعلام کرده‌است که حامل‌های انرژی واحد‌های تولیدی نباید قطع شود. حمید علوی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی در این نشست گفت: مشکل واحد‌ها فراتر از قطع ۵ یا ۱۰ روزه است، زیرا بعضی از واحد‌های معدنی و سیمانی نباید خط‌تولید آن‌ها خاموش بشود؛ به روز‌کردن خط‌تولید بسیار زمانبر و پرهزینه خواهد بود. بسیاری از واحد‌های معدنی، مواد اولیه کارخانه‌های دیگر را تامین می‌کنند، اگر این شرایط ادامه پیدا کند دچار بحران تولید و مسائل مبتلابه می‌شویم. محمد همتیان دبیر اتاق، قطع برق را یکی دیگر از دغدغه‌های صاحبان صنایع ذکر کرد و گفت: طی اعلام شرکت توانیر استان سمنان به علت نرسیدن انرژی به نیروگاه‌ها احتمال قطعی‌برق صنایع وجود خواهد داشت. با توجه به شرایط متولیان زمان‌بندی دقیقی از شرایط به تولیدکنندگان اعلام کنند تا این افراد حداقل بتوانند برنامه ریزی مناسبی برای واحد خود انجام بدهند. بهرامی مدیرعامل شرکت نورد‌گرم در این جلسه گفت: واحد‌های فولادی با حجم مشخص و تعریف شده فشار گاز کار می‌کنند. اختصاص ۵۰‌درصد گاز برای یک واحد فولادی بی ثمر است، چون کوره‌ها با فشار psi ۶۰ کار می‌کنند؛ از طرفی دستگاه‌ها توان استفاده از یک‌سوخت را دارند و جایگزین کردن سوخت دوم نیاز به تعمیر و نگهداری خاص دارد که ارزش تمام شده کالا را دوبرابر خواهد کرد.

مهدی جعفری عضو هیات‌نمایندگان اتاق سمنان در این نشست گفت: واحد‌هایی که همواره در شرایط مختلف کسب‌وکار خود را حفظ کرده و هیچ معوقه یا مطالباتی با دستگاه‌های اجرایی ندارند، باید تمایزی با دیگر واحد‌ها داشته باشند. در حال‌حاضر هیچ امتیازی برای واحد‌های نمونه درنظر گرفته نمی‌شود. وی ادامه داد: اگر این شرایط و سیاستگذاری ادامه پیدا کند قطعا پذیرش سرمایه‌گذار در استان سمنان سخت خواهد بود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده