تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۹:۲۲
بازدید: ۱۰۵
کد خبر: ۲۹۰۲۹۰
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

ورود پول به بازار خودرو و سکه تحت الشعاع قانون مالیات بر عایدی سرمایه/ هشدار بورسی در بازار ارز

ورود پول به بازار خودرو و سکه تحت الشعاع قانون مالیات بر عایدی سرمایه/ هشدار بورسی در بازار ارز
‌می‌متالز - عرضه خودرو در بورس کالا و استقبال از سهام خودرویی یکی از دلایل رشد بازار سهام و ایجاد روند صعودی در بازار سرمایه بوده است که با خبر توقف عرضه، افزایش اختلافات میان طرف‌های موافق و مخالف و مشخص نشدن نتیجه اختلافات، بازار سرمایه به آتش سهام خودرویی سوخت و خروج پول از بازار سرمایه شدت گرفت.

به گزارش می‌متالز، معامله‌گران بازار سرمایه دلیل منفی‌های این روز‌های بازار سهام را نامه رییس شورای رقابت خطاب به رییس سازمان بورس می‌دانند که دستور توقف عرضه خودرو در بورس کالا را داده بود.

عرضه خودرو در بورس کالا و استقبال از سهام خودرویی یکی از دلایل رشد بازار سهام و ایجاد روند صعودی در بازار سرمایه بوده است که با خبر توقف عرضه، افزایش اختلافات میان طرف‌های موافق و مخالف و مشخص نشدن نتیجه اختلافات، بازار سرمایه به آتش سهام خودرویی سوخت و خروج پول از بازار سرمایه شدت گرفت.

حقوقی در صف‌های فروش خوب می‌خرد، ولی ترسی که از این شرایط در دل سهامدار ایجاد شده باعث می‌شود فعلا به بازار وارد نشود. شتاب منفی کاهشی در بازار سرمایه باید کاسته شود و کف سازی در محدوده حمایتی جدید انجام شود تا اطمینان به بازار برگردد و خروج پول به ورود پول تبدیل شود. ولی آنچه که خروج پول از بازار سرمایه را برای بازار ارز حساس میکند سطح ریسک‌های سیاسی است. پول‌های خارج شده از بازار سرمایه برای نجات از آتش تورم بر ریال، برای ورود به هر بازار که چراغ سبز نشان دهد عجله می‌کنند و همین مساله نگرانی‌ها برای بازار ارز که در این روز‌ها مثبت هایش به منفی ها چربیده و برای خریداران سود بیشتری از بازار سهام داشته افزایش می‌دهد.

در صورتی که در زمان اصلاح شاخص کل بازار سرمایه، نگاه‌ها به بازدهی بازار ارز مثبت شود مساله خروج پول از بازار سرمایه می‌تواند به یک تهدید برای بازار ارز تبدیل شود.

این روز‌ها خبر بررسی قانون مالیات بر عایدی سرمایه داغ است، این قانون در زمان دولت حسن روحانی زمانی که امید‌ها از احیای برجام به خاطر فشار‌های ترامپ رنگ باخته بود در حال بررسی بود، ولی پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری و کاهش سخت گیری‌ها برای فروش نفت در آن زمان بررسی این قانون را به حاشیه برد. حال تاریخ تکرار شده و داغ شدن بررسی این موضوع یادآور این موضوع است که امید‌ها از احیای برجام کاهش پیدا کرده است.

مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند ورود پول به بازار خودرو، ماشین و تا حدودی سکه را تحت تاثیر قرار دهد، ولی برای بازار ارز شرایط فرق میکند. دولت شاید جزییات معاملات دلار سهمیه‌ای را داشته باشد و بتواند از آن مالیات بگیرد، ولی آنچه که در ایران و کشور‌هایی که معاملات بازار سیاه ارز دارند بر قیمت بازار‌ها اثر می‌گذارد معاملات بازار آزاد یا بازار سیاه ارز است که شفافیت مالی ندارد و بررسی دقیق آن سخت خواهد بود.

بازارها، چون به دنبال حداکثر کردن سود خود هستند بالاترین نرخ را مبنا قرار می‌دهند و، چون حداکثر قیمت دلار به بازار آزاد برمیگردد به طور طبیعی در طول زمان دلار آزاد مبنای قیمت گذاری در بازار‌ها می‌شود و این اتفاق در شرایطی رخ می‌دهد که شفافیت مالی در این بازار به خاطر محدودیت‌ها و غیر قانونی بودن آن کم است و نمی‌توان با استفاده از قانون مالیات بر عایدی سرمایه این بازار را منفی کرد.

چرا بازارساز به دنبال فروش سنگین ربع سکه نیست؟

استقبال از ربع سکه خیلی بالا نیست، زیرا بانک مرکزی آن را با فاصله کمتری از انتظار بازار به فروش می‌رساند و کف قیمتی در معاملات ربع سکه بورسی هر روز بالاتر می‌آید بررسی این مساله نشان می‌دهد که بازار ساز می‌خواهد با عرضه ربع سکه در سقف‌های قیمتی ربع سکه، فشار حباب در این بازار را کمتر کند.

ولی نزدیکی قیمت ربع سکه به قیمت بازار ساز، سایه رانت ناشی از اختلاف قیمت‌ها را خنثی می‌کند. شاید به همین دلیل است که بازار ساز در قیمت‌های پایین دست به عرضه نمی‌زند.

منبع: اقتصاد نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده