به گزارش میمتالز، محمدیاسر طیبنیا روز _سهشنبه ۱۸ بهمنماه ۱۴۰۱_ در آئین افتتاح مرکز نوآوری فولاد مبارکه در دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به قرار گرفتن در ایام دهه فجر، اظهار کرد: آن چیزی که منجر به این شد که دهه فجر انقلاب اسلامی را جشن بگیریم و هدفی که امام خمینی (ره) دنبال میکردند، صرفاً یک انقلاب یا تغییر رژیم نبود بلکه پایهگذاری یک تمدن نوین ایرانی اسلامی بود.
وی با اشاره به نقش انقلاب اسلامی در اتفاقات جهانی، افزود: در دهههای گذشته شعارهایی از این حرکت نوین جهانی مطرح شده، اما با آن هدفگذاری هنوز فاصله داریم و یکی از پایههای تمدن اسلامی میتواند حرکاتی از این قبیل باشد که به دلیل آن به دانشگاه آمدیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه ادامه داد: این قرن، بهترین زمان و بدترین زمان برای نوآوری است، زیرا شناخت بشر گسترش پیدا کرده و همین موضوع عرصههای زیادی را برای عرصه نوآوری باز کرده است، اما در مقابل هم به دلیل نوآوریهای بسیاری که انجام شده است، هزینهها را برای رقابت بالا میبرد.
وی تصریح کرد: نزدیک به ۴۲ درصد سرمایهگذاری خطرپذیر کشور، زیر یک میلیارد تومان است و بقیه هم اعداد سنگینی نیست و باید در این حوزه باید سرمایهگذاری بیشتری صورت بگیرد. در سه دهه گذشته فولاد مبارکه جای خودش را در صنعت باز کرده است و در حوزه بومیسازی به جایگاه خوبی رسیده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: البته اگر بنا باشد شعار تمدنی تحقق پیدا کند، وضعیت آرمانی قابل قیاس با عمل ما نیست به همین دلیل مأموریت سنگینی را برای فولاد مبارکه در نظر گرفته شده است. انتظار داریم که فولاد مبارکه نقش تعیینکنندهای در مسیر رسیدن به این هدف داشته باشد و بتواند در سی سال آینده شعار اقتصاد بدون نفت را محقق کند.
طیبنیا افزود: به همین دلیل هدفگذاری سختگیرانهای را برای خود تعیین کردیم؛ برای مثال با حفظ جایگاه برتر در شرکتهای فعال در کشور، رسیدن به جمع ۲۵۰ شرکت برتر دنیا جزو هدفگذاریها برای افق آینده فولاد مبارکه است که رسیدن به این جایگاه الزاماتی دارد.
وی ادامه داد: در همین راستا برای اصلاح رابطه با جامعه شروع به سرمایهگذاری کردیم و یکی از مهمترین هدفگذاریها همین حوزه فناوری و نوآوری است که از بیش از یک سال پیش شروع به کار در این عرصه کردیم. اگر فولاد مبارکه به عنوان یک مجموعه پیشرو، همراستا با توسعه متوازن جلو نیاید، به اهداف خود نمیرسد.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تأکید بر اینکه با دید باز وارد این حوزه شدهایم، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد از منابع ما برای تحقیق و توسعه در دانشگاه صنعتی اصفهان شکل گرفته است، گرچه با نگاه جدید مبلغ زیادی نیست، اما نوع نگاه ما گذر از نوآوری سنتی به نوآوری مدرن است و میخواهیم محدوده نگاه را گسترش دهیم.
طیبنیا با اشاره به برنامهریزی برای حضور در مراکز دانشگاهی، گفت: تعداد قابل توجهی از مدیران و متخصصان فولاد مبارکه، فارغالتحصیلان این دانشگاهها هستند و اتفاقات خوبی را هم رقم زدند و امید است با حضور در دانشگاه در ۳۰ سال دوم جهش عظیمی رخ دهد.
وی با بیان اینکه امروز باید نگاه ویژهای به نوآوری داشته باشیم، افزود: به عنوان یک بنگاه اقتصادی این نگاه را داریم که صرفاً هدف، توسعه مرزهای دانش نباشد و نگاه اقتصادی هم برای حضور در دانشگاه داریم.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به نگاه به آینده برای حضور در دانشگاه، خاطرنشان کرد: همچنین باید به اقتصاد نوآوری هم توجه داشته باشیم؛ با اقتصاد نوآور، نیازهای هر دو سمت رفع میشود و اگر حرکت صحیح باشد، دغدغههای مادی و معنوی صنعت و دانشگاه نیز برطرف میشود.
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: هدفگذاری ما این است که اصفهان به قطب نوآوری کشور تبدیل شود و این امر به همت دانشگاهیان برمیگردد که بتوانند دانشگاه صنعتی اصفهان را به محور این قطب تبدیل کنند. هدفگذاری کردیم که به ۰.۵ درصد از درآمدها در حوزه تحقیق و توسعه و نوآوری برسیم و این رقم برای افق ۱۴۱۰ به ۱.۵ درصد برسد؛ این رقم در کشور ما عدد سنگینی است، اما مهم این است که بتوانیم جذب و هدایت مؤثری داشته باشیم که باز هم به همت دانشگاه برمیگردد.
یحیی پالیزدار، مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه نیز در این مراسم اظهار کرد: حرکتی که آغاز شد میتواند الگویی برای یک همکاری استراتژیک بین صنایع و دانشگاههای بزرگ سطح کشور باشد.
وی ادامه داد: به دلیل نوع کارمان همیشه به رقبای خارج از کشور چشم داریم و آنها را رصد میکنیم و برایمان جای سوال دارد که چرا یک ارتباط جدی که منجر به خلق ثروت میشود در خارج شکل میگیرد، اما در داخل این اتفاق رخ نمیدهد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه گفت: شاید یکی از مهمترین ارتباطات بین صنعت و دانشگاه در ارتباط بین فولاد مبارکه و دانشگاه صنعتی اصفهان رقم بخورد.
پالیزدار با بیان اینکه نیاز به رشد جدیتر داریم، افزود: اگر این رشد جدیتر بتواند به فعالیت مولد برسد پایدار میشود؛ از یک سال پیش برنامهریزی شروع شد تا مدل رشد زیست بوم فناوری در فولاد مبارکه را تدوین کنیم و این مسئله را به آینده صنعت فولاد در کشور متصل کنیم.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه به لحاظ پیشرو بودن، به عنوان یک الگو در صنعت فولاد مطرح است، افزود: سعی کردیم هویتهای مختلف داخل این زیست بوم را مشخص کنیم و ارتباطی رسم کنیم تا مشکلات گذشته پیش نیاید.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه تصریح کرد: در گذشته حتی در حوزه نوآوری، معمولاً به صورت زنجیرهای خوب کار میکردیم، اما وقتی این نخ تسبیح وجود ندارد و ارتباطات بین هویتها خوب تعریف نشود، خروجی مورد انتظار رخ نمیدهد.
پالیزدار افزود: هویت دانشگاه نقش مؤثری در تربیت نیروی انسانی و تربیت محققان داشته است، درحالیکه جهتگیری در داخل دانشگاه به این سمت بوده که نقش مهمی در خلق ثروت داشته باشد و این در صورتی رخ میدهد که ارتباط معنادار و جدی بین مراکزی که نیاز جدی دارند و دانشگاه، محقق شود.
وی با اشاره به لزوم فراهم کردن منابع لازم برای این حرکت، خاطرنشان کرد: حتی نیاز است که از نظر فاصله فیزیکی نیز به یکدیگر نزدیک شود و در همین راستا یکی از پایههای این زیستبوم را مرکز نوآوری در دانشگاه تعیین کردیم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه ادامه داد: تلاش شد از دل صنعت، ابرروندها را اطلاعرسانی کنیم و نیاز آینده صنعت فولاد را با دانشگاه به اشتراک بگذاریم و آیندهای را تصویر کنیم که اگر کسی در این مسیر قدم برداشت، بتواند به خلق ثروت برسد و این موضوع رسالت کلی مراکز نوآوری دانشگاهی فولاد مبارکه است.
پالیزدار افزود: مبنایی را پایه گذاشتیم تا بتوانیم با استقرار شتابدهنده در دانشگاه، هستههای فناوری را از دل دانشگاه بیرون بیاوریم.
وی با اشاره به اینکه در این مسیر معاونت پژوهشی میتواند کمکآفرین باشد، گفت: علاوه بر آن لازم است طرحهایی که فارغ از این فرآیند وجود دارد را بررسی کنیم و صبر نکنیم که صرف این فرآیند، خروجی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه تصریح کرد: تعهداتی که شش ماه گذشته داشتیم، با همکاری معاونت پژوهشی و مجموعه ارتباط با صنعت محقق شد و براساس برنامه جلو رفتیم و امروز افتتاح اولین مرکز نوآوری فولاد مبارکه در یکی از پیشروترین دانشگاههای کشور را داریم.
پالیزدار خاطرنشان کرد: امید است که ظرف یک سال آینده، به جایی برسیم که شاهد ۱۰ هسته پژوهشی در دانشگاه باشیم و ارتباط ما فقط گفتاری نباشد، گزارش آن را ارائه دهیم و شاهد امیدآفرینی برای نسل آینده کشور باشیم.
منبع: خبرگزاری ایمنا