تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۵۱
بازدید: ۱۵۱
کد خبر: ۲۹۲۴۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ضرورت تدوین دستورالعمل مشخص برای ساماندهی لکه‌های صنعتی در کشور

ضرورت تدوین دستورالعمل مشخص برای ساماندهی لکه‌های صنعتی در کشور
­می متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت تدوین و ارائه دستورالعمل مشخص و قاعده‌مند به عنوان برنامه عمل برای ساماندهی لکه‌های صنعتی در کشور تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز، علی رسولیان در نشست ساماندهی لکه‌های صنعتی استان تهران که با حضور استاندار تهران، افزود: سیاست‌گذاری صنعتی یک ضرورت و اولویت است و در دولت سیزدهم طرح توازن منطقه‌ای و آمایش سرزمینی برای توازن صنعتی در کشور آغاز شده است.

وی گفت: در سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز، واگذاری اراضی صنعتی با اولویت شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و نوآور به عنوان یک گام مؤثر در در دستور کار قرار گرفته است و بیشتر واگذاری‌ها در تهران با اولویت شرکت‌های دانش بنیان بوده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به تسهیل راه اندازی شهرک‌های صنعتی گفت: اقدامات لازم برای راه اندازی شهرک‌های صنعتی بزرگ در اطراف شهر‌های صنعتی از جمله تهران و سمنان با اخذ مجوز‌های زیست‌محیطی و سایر مجوز‌های لازم انجام شده تا زمینه و شرایط برای حضور هرچه بیشتر سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی فراهم شود.

رسولیان افزود: شهرک‌های صنعتی زون‌بندی شده است و به دنبال تکمیل زنجیره‌های تولید شامل پوشاک، کیف و کفش هستیم.

وی گفت: در حوزه ساماندهی لکه‌های صنعتی نیز نیازمند دستورالعمل مشخص و قاعده‌مند هستیم که فرمانداران بر اساس آن برنامه عمل ساماندهی لکه‌های صنعتی را در دستور کار خود قرار دهند.

علیرضا فخاری، استاندار تهران نیز در این باره گفت: آماده هرگونه همکاری و هماهنگی در زمینه ساماندهی لکه‌های صنعتی مستقر در محدوده جغرافیایی استان تهران هستیم. لکه‌ها اکنون شناسایی و تعیین تکلیف شده است و با تدوین دستورالعمل لازم باید هرچه سریعتر ساماندهی لکه‌های صنعتی انجام شود.

وی افزود: فرمانداران باید اعضای مستقر در هر یک از این لکه‌ها را دعوت کنند و هدایت موضوع را در دست گیرند؛ البته مداخلات دولت در این موضوع باید کاهش یابد و با همکاری بخش خصوصی این کار انجام شود.

فخاری گفت: با تدوین پیوست لازم، کار باید با شفافیت جلو برود؛ ساماندهی گامی موقت است و برای دوران تثبیت باید دستورالعمل‌‎ها تنظیم شود.

استاندارد تهران با بیان اینکه نیازمند برنامه‌ریزی با نگاه ویژه به آمایش صنعتی هستیم، افزود: تعریف حدود و اهداف با توجه به ترکیب بندی صنعتی در ساماندهی‌ها باید مد نظر قرار بگیرد و صنایع متجانس در کنار هم برای پوشش بیشتر باید ساماندهی شود.

در این نشست همچنین سعید صادقی مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی تهران گزارشی از اقدامات انجام شده در زمینه ساماندهی ۳۸ لکه صنعتی استان تهران ارائه کرد.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۱۰ شهرک و ۳۴۱ ناحیه صنعتی و پنج منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۶ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰‌هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه‌هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین