تاریخ: ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۳۷
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۲۹۲۵۴۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گفت‌و‌گوی فارس با نماینده مردم زرند و کوهبنان/ بانوی ادیبی که برای صنعتی شدن منطقه‌اش، مسیر اقتصاد را دنبال کرد

گفت‌و‌گوی فارس با نماینده مردم زرند و کوهبنان/ بانوی ادیبی که برای صنعتی شدن منطقه‌اش، مسیر اقتصاد را دنبال کرد
‌می‌متالز - نماینده مردم زرند و کوهبنان گفت: در این دوره نماینده مردم منطقه‌ای شدم که معدنی است، وظیفه داشتم کمک کنم تا به یک شهر صنعتی تبدیل شود، کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع و معادن پیشنهاد شد که با مشورت مجموعه استان و مشورتی که در زرند و کوهبنان داشتم، کمیسیون اقتصادی را انتخاب کردم، البته در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی هم فعالیت‌هایی دارم.

به گزارش می‌متالز، عفت شریعتی کوهبنانی را از سال‌ها قبل به عنوان یکی از فعالان بزرگ فرهنگی استان می‌شناختیم، شاعر، نویسنده و دغدغه‌مند در حوزه فرهنگ و ادب که خطیب توانمندی هم بود.

وقتی به عنوان نماینده مردم زرند و کوهبنان وارد مجلس شد، نقطه امیدی در میان فعالان فرهنگی و جامعه زنان استان ایجاد شد و آن‌ها انتظار داشتند او در این عرصه وارد فعالیت خاص شود، گره‌گشا باشد و راهگشایی کند.

شریعتی‌کوهبنانی، اما حوزه دیگری را انتخاب می‌کند و وارد کمیسیون اقتصادی مجلس می‌شود.

قصد کردم که این سوال را از این نخبه فرهنگی استان بپرسم، اما شاکله گفتگو از همان اول روی همین موضوع بنیان گذاشته شد.

او دلیل این امر را پاسخ داد و گفت: دوره‌های قبل نماینده مردم مشهد و کلات بودم، در دوره‌ای سخنگوی کمیسیون فرهنگی و در دوره‌ای هم نائب‌رئیس کمیسیون اجتماعی شدم، کار‌های خوبی را هم دنبال کردم.

وی اضافه کرد: این بار، اما نماینده مردم منطقه‌ای شدم که معدنی است و وظیفه داشتم کمک کنم تا به یک شهر صنعتی تبدیل شود، کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع و معادن پیشنهاد شد که با مشورت مجموعه استان و مشورتی که در زرند و کوهبنان داشتم، کمیسیون اقتصادی را انتخاب کردم، البته در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی هم فعالیت‌هایی دارم.

شریعتی برقراری ارتباط موثر مسؤولان صمت با مدیران معادن شهرستان‌های زرند و کوهبنان را اولین قدم فعالیت در این حوزه دانست و عنوان کرد: این اقدام شاید در دوره‌های گذشته کم‌رنگ‌تر بوده است.

شریعتی‌کوهبنانی از دیدار با وزرای صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد و گفت: تا قبل از سال جدید وزیر کار را به منطقه می‌بریم تا سختی کار کارگران معادن را از نزدیک ببیند، مشکلات کارگری بویژه بیمه آن‌ها باید حل شود، ما هم در تلاش هستیم که کمکی به بهبود آن داشته باشیم.

بهبود اوضاع اشتغال در مناطق زرند و کوهبنان نسبت به قبل

وی از اشتغالزایی ۱۵۰۰ نفر سخن به میان آورد و با تاکید بر اینکه همه این شغل‌ها در اختیار بومیان قرار گرفت، گفت: اوضاع اشتغال در مناطق زرند و کوهبنان نسبت به قبل خیلی بهتر شده است، امیدواری برای آینده هم بسیار زیاد است.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با وزرای دوره گذشته ازجمله اسلامی وزیر نیرو و رزم حسینی در ارتباط بودیم، این دوره هم فاطمی‌امین قول‌های خوبی داده و می‌توانیم برای توسعه زرند و کوهبنان روی آن‌ها حساب کنیم.

بررسی مشکلات کارگری با حضور ۷۰ نفر از نمایندگان این قشر

وی از جلسه‌ای با جامعه کارگری این منطقه سخن به میان آورد و عنوان کرد: این جلسه امروز با حضور مسؤولان و حدود ۷۰ نفر از نمایندگان کارگری برگزار شد و به بررسی مشکلات آن‌ها پرداختیم.

شریعتی‌کوهبنانی از استانداردسازی جاده زرند _ کوهبنان سخن به میان آورد و با بیان اینکه این جاده سالانه حدود ۱۲ نفر کشته می‌داد، گفت: ۳۵۰ میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: مدت‌ها پیش اصلاح آن را در دستور کار قرار دادیم، اما مجموعه راه و شهرسازی استان در دوره قبل همکاری لازم را نداشت و عملا تعطیل بود.

به کارخانه صبانور امید نداریم/ کارخانه جدید جایگزین شده است

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس به کارخانه سرب و روی کوهبنان پرداخت و با تاکید بر اینکه این کارخانه فقط یک نام بود و عملا هیچ کاری انجام نمی‌داد، اظهار داشت: صبانور یک قطعه زمین با امتیاز آب و برق گرفت، آن را ثبت داد و همه کار‌ها را به انجام رساند، اما هیچ اکتشافی انجام ندادند.

وی ادامه داد: مدیرکل صمت وقت، آقای حسینی‌نژاد در نمازجمعه کوهبنان به مردم قول داد که کارخانه، کار خود را آغاز می‌کند و در جلسه‌ای با مدیران صبانور گفت کار را انجام دهید.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طولانی شدن روند، ما را به این مجموعه مشکوک کرد، عنوان داشت: مدیران صبانور را به تهران دعوت کردیم و موضوع مورد بحث قرار گرفت، آن زمان جعفری رئیس ایمیدرو کشور شده بود و بعد از آن یک هیات هفت نفره را به صورت محرمانه به کوهبنان فرستاد و با یک تحقیقات فشرده مشخص شد کارخانه‌ای وجود ندارد.

شریعتی اضافه کرد: دکتر طهماسبی را به عنوان نماینده ناظر انتخاب کردیم و مقرر شد صبانور یک اکتشاف انجام دهد، هنوز هم آنطور که باید کار نمی‌کند.

وی عنوان کرد: از صبانور ناامید شدیم و از نجمی‌نیا که چندین کارخانه دارد دعوت کردیم سرب و روی کوهبنان را برعهده بگیرد، او می‌گوید یک ریال از دولت نمی‌خواهیم فقط آب ما را تامین کنید، بنابراین به این مجموعه بسیار امیدواریم.

این نماینده مجلس تلاش برای حل مشکل آب این منطقه را از دیگر فعالیت‌های خود برشمرد و تصریح کرد: منطقه ما از نیمه اول فروردین دیگر آب نداشت و مردم دوران سختی را می‌گذراندند.

وی اضافه کرد: سال ۹۹ اقدام کردیم برای آب زرند کاری کنیم و تصمیم گرفتیم آب خلیج‌فارس را به زرند و بعد از آن به کوهبنان بیاوریم، با وزرا و استانداران جلسات متعدد داشتیم و در تازه‌ترین آن‌ها جلسه‌ای با محرابیان وزیر نیرو گذاشتیم و مقرر شد روند انتقال آب به منطقه زرند را از خط یک یعنی از کرمان پی بگیرند که با تکمیل آن به سمت کوهبنان می‌رویم، این آب هم به منظور تامین آب شرب مردم و هم برای مصارف کشاورزی است.

آب خلیج‌فارس به زرند و کوهبنان می‌رود

شریعتی به ورود آب زلال و پاک از دریا تاکید کرد و با بیان اینکه آبی که از دریا به کرمان می‌آید آب ساحل نیست و ۳۵ کیلومتر از آن فاصله دارد، به عمق دریا می‌رود و همانجا تصفیه می‌شود، گفت: ۹۰۰ میلیارد تومان برای ۹۰ کیلومتر انتقال آب خلیج‌فارس گذاشته شده، این آب اگر مشکل خاصی پیش نیاید، در اردیبهشت یا خرداد سال سال ۱۴۰۲ به کرمان می‌رسد و بعد از آن به سمت زرند و کوهبنان می‌رود.

مدیران معدنی و صنعتی دولت قبل پاسخگو نبودند

وی در بخش دیگری از سخنان خود به عدم پاسخگویی مدیران صنایع و معادن دوره قبل و ارتباط ضعیف آن‌ها با مسؤولان معادن زرند و کوهبنان پرداخت و ابراز کرد: مسؤولان نسبت به مردم تعهد دارند و همه تلاشمان را کردیم تا این ارتباط را تقویت کنیم.

شریعتی‌کوهبنانی تصریح کرد: طرحی را در مجلس تصویب کردیم که ۱۵ درصد معادن صرف مناطقی شود که معدن در آن وجود دارد، این موضوع می‌تواند به پیشرفت مناطق معدنی ازجمله زرند و کوهبنان کمک بزرگی کند.

وی عنوان داشت: خاندوری وزیر اقتصاد را به زرند آوردیم و در جلساتی مسائل اقتصادی مطرح و پیشنهاداتی داده شد که نمایندگان کارگری زغال‌سنگ هم آمدند و مشکلات خود را بیان کردند.

تصویب ۱۶ مصوبه سرنوشت‌ساز برای کوهبنان

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی از تلاش‌ها برای رفع محرومیت در کوهبنان سخن به میان آورد و گفت: مردم در شهر تنگنا‌هایی داشتند، برای حل آن جلسه‌ای با فتاح رئیس بنیاد مستضعفان داشتیم و او را به کوهبنان آوردیم، آسیب‌شناسی‌هایی صورت گرفت و ۱۶ مصوبه سرنوشت‌ساز برای این منطقه تصویب کردیم.

وی اضافه کرد: ساخت صد منزل برای نیازمندان از طریق بنیاد مسکن، یکصد سری جهیزیه، ۵ هزار بسته معیشتی، ۱۵ میلیارد برای تغییر و ترمیم مبلمان شهری، ۲۰ میلیارد وام خوداشتغالی ۴ درصد، حفر ۲ حلقه چاه کشاورزی، تکمیل ساختمان نیروی انتظامی، اختصاص ۱۰۰ میلیون برای ساختمان پاسگاه، خرید خودرو برای نیروی انتظامی، تعمیر قنوات مناطق، ساخت خانه عالم، تعمیر چند مدرسه، اقلام پزشکی و چند دستگاه آمبولانس و اختصاص ۱۸ میلیارد تومان برای روشنایی معابر زرند و کوهبنان از آن جمله هستند.

شریعتی‌کوهبنانی اضافه کرد: سازمان شهرداری‌های وزارت کشور نیز مبالغ زیادی به زرند و کوهبنان پرداخت کرد که برخی نیز ماشین‌آلات گرفتند، بیشترین آن متعلق ریحان‌شهر است که به زودی به بخش تبدیل می‌شود، ضمن اینکه شهرستان‌های بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت نیز قیر رایگان دریافت و توانستند بخش زیادی از خیابان‌ها، کوچه‌ها و حتی روستا‌های خود را آسفالت کنند.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس با تاکید بر اینکه نسبت به آینده بسیار امیدوار هستم، عنوان کرد: تا سال گذشته فرماندار اصلاح‌طلب بود و نمی‌توانستیم در کوهبنان کار کنیم، او کوچکترین همکاری با نماینده نداشت و حتی جلسات انتخاباتی ما را به هم می‌زد، تعلل در جابه‌جایی‌ها هم موجب یک‌سری عقب‌افتادگی‌ها شد، اما با توصیه‌هایی که به آقای رئیسی داشتم جای بسیار امیدواری وجود دارد.

در تلاش هستم برای کارگران معادن در بودجه سال آینده ضریب ۲ در نظر گرفته شود

وی به حقوق بازنشستگان معادن پرداخت و با تاکید بر اینکه در بودجه سال آینده برای این امر برنامه ویژه‌ای داریم، گفت: کارگری که در معادن بازنشست می‌شود با کارگری که در جای دیگر کار کرده با هم قابل مقایسه نیستند، برای آن‌ها ضریب ۲ و اضطراری مطرح کردم، علاوه بر این، از وزیر کار قول گرفتیم که به شهرستان زرند سفری داشته باشد تا به وضعیت کارگران از نزدیک رسیدگی شود.

از زمانی که شریعتی‌کوهبنانی عنوان کرد نماینده مردم منطقه معدنی است، سؤوالات هم حول همین محور چرخید، شاید هم شرایط اقتصادی کشور ایجاب می‌کرد که موضوعات اقتصادی طرفدار بیشتری داشته باشد، در اواخر بحث با سوالی جلسه را از ریل اقتصادی خارج و شریعتی‌کوهبنانی را به سمت فرهنگ و ادب بردم و از کوهبنان، سرزمین فرهنگ و عرفان پرسیدم که این تعادل را چه‌طور در مجلس ایجاد کرده و برای حفظ این میراث ارزشمند و سپردنش به دامن آینده و آیندگان چه برنامه‌هایی داشته است.

اینجا بود که تغییر چهره خانم نماینده آشکار شد و انگار روح تازه‌ای به او تزریق و مطمئن شدیم شریعتی‌کوهبنانی علی‌رغم خواست قلبی خود، صرفا از روی اجبار پا در کمیسیون اقتصادی گذاشته است و اهداف بلند دیگری را دنبال کرده تا گرهی از سفره مردم منطقه‌اش باز کند.

این سوال، او را به خاطرات دور و نزدیک برد، زمانی که حضرت آقا به کرمان سفر کردند و شریعتی‌کوهبنانی با اینکه نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس بود، به عنوان نماینده کرمان، فرهنگ کوهبنان را برای رهبر معظم انقلاب تشریح کرد.

برای بام فرهنگی کرمان ارزش و احترام زیادی قائلم

وی کوهبنان را سرزمین شاه‌نعمت‌الله‌ولی، برهان‌الدین و دیگر شخصیت‌ها دانست و با تاکید بر اینکه برای کوهبنان به عنوان بام فرهنگی کرمان ارزش و احترام ویژه قائل هستم، گفت: در زمان مجلس هفتم تلاش کردم شعبه‌ای از دانشگاه آزاد را در این منطقه تاسیس کنند که محقق شد.

شریعتی عنوان کرد: در این دوره هم پیشنهاد کردم هفته فرهنگی کوهبنان را شناسایی کنند، آن را در تاریخ سالانه کوهبنان ذکر کنند و اعتبار فرهنگی کوهبنان باشد، البته این برای زرند هم صادق است.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کار‌های فرهنگی در کوهبنان سرعت می‌گیرد، گفت: بسیاری از اقدامات را نمی‌شود گفت، اما ما به فکر حفظ فرهنگ منطقه کوهبنان هستیم.

در این نشست که قاسم احمدی‌افزادی، همسر عفت شریعتی نیز او را همراهی می‌کرد، بین تعریف‌ها و تمجید‌های افزادی از شریعتی و شعرخوانی شریعتی برای افزادی متوجه رابطه عاطفی عمیق این زوج موفق شدیم که سال‌های زیادی را در کنار هم گذرانده و در موفقیت‌های یکدیگر سهیم‌اند، اگر روزی خانم نماینده موافقت کردند، از زندگی این بانوی ادیب در جهت تحکیم بنیان خانواده‌ها بیشتر خواهیم نوشت.

گفت‌و‌گوی صمیمانه مجموعه فارس در کرمان با شریعتی‌کوهبنانی با سرودن فی‌المجلس دو رباعی توسط نماینده مجلس و تقدیم آن‌ها به خبرنگاران فارس پایان یافت، هدیه‌ای ارزشمند که توان ادبی و اشراف دکتر شریعتی بر فنون شاعری را متجلی کرد.

بانوان نمونه در اخبار

همه فرزانه‌اند و دوراندیش

در شمار عدد اگرچه کم‌اید

در شمار خرد، هزاران بیش

***

نیک برخورداری والامقام

اسوه‌ای بر عزم و نظم و نیکنام

در مسیر انقلاب راستین

نیکمردی با درایت، بامرام

برای همه نمایندگان مردم در مجلس به‌ویژه تنها بانوی کرمانی در این نهاد آرزوی موفقیت داریم.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت