تاریخ: ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۴۲
بازدید: ۱۹۲
کد خبر: ۲۹۳۹۱۵
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

صادرات شمش، علت کمبود مواد اولیه در صنعت آلومینیوم

‌می‌متالز - کمبود عرضه شمش آلومینیوم در بورس کالا و ایجاد رقابت کاذب نه تنها افزایش قیمت‌ها را به دنبال داشته، بلکه تامین مواد اولیه را نیز برای تولیدکنندگان دشوار کرده است.

به گزارش می‌متالز، هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای تولیدکنندگان آلومینیوم گفت: پایین بودن قیمت محصول نهایی وارداتی نسبت به قیمت شمش عرضه شده در بورس کالا موجب ترغیب تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم به صادرات شمش شده است.

وی افزود: فویل آلومینیوم وارداتی از چین در حالی در بندرعباس به قیمت ۹۴ هزار تومان معامله می‌شود که قیمت شمش آلومینیوم در بورس کالا ۱۲۰ هزار تومان است.

تعداد بازدید : 6

رئیس سندیکای تولیدکنندگان آلومینیوم با اشاره به مشکلاتی که برای نقل و انتقال ارز در کشور وجود دارد، گفت: عمده مواد اولیه تولید شمش، وارداتی است و تولیدکنندگان برای تامین مواد اولیه موردنیاز خود بخشی از شمش تولیدی خود را صادر می‌کنند.

گودرزی افزود: تولیدکنندگان برای تامین ارز موردنیاز، ۳۵ درصد از تولید شمش خود را باید صادر کنند، اما در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد از شمش تولیدی خود را صادر می‌کنند.

تعداد بازدید : 4

رئیس سندیکای تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم با اشاره به معضل کمبود مواد اولیه در صنایع پایین دست آلومینیوم گفت: نیاز داخلی به ارز و مابه التفاوت نرخ ارز و به تبع آن صادرات شمش، اگر چه ارزآوری برای کشور به دنبال دارد، اما موجب شده تا صنایع پایین دست با کمبود مواد اولیه مواجه شوند و در نتیجه افزایش تقاضا و عرضه کم، قیمت مواد اولیه نیز افزایش می‌یابد.

تعداد بازدید : 2

وی با اشاره به میزان تولید واحد‌های صنایع پایین دست صنعت آلومینیوم افزود: واحد‌های تولیدی به طور میانگین با ۸۰ درصد ظرفیت تولید خود فعالیت می‌کردند، اما با شرایط جدید در دو ماه اخیر تولید در این صنعت به شدت کاهش یافته است.

گودرزی ادامه داد: شرایط تولید به گونه‌ای شده است که واردات برای تولیدکنندگان باصرفه‌تر از تولید شده است و فعالان این صنف اقدام به ثبت سفارش برای واردات محصول نهایی کرده اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بازار‌های صادراتی را در منطقه از دست داده ایم، گفت: در حالی میزان تولید کویل آلومینیوم در واحد‌های پایین دست بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تن در سال است که کشور ترکیه بیش از ۳۵۰ هزار تن تولید دارد و بازار کشور‌های منطقه را در اختیار گرفته است.

تعداد بازدید : 4

گودرزی گفت: صنایع پایین دست آلومینیوم به ۹ گروه مختلف از جمله صنایع ساختمانی، غذایی، دارویی، برودتی، خودرو، دفاعی، لوازم خانگی، نیروگاهی و نفت و گاز تقسیم می‌شود و مجموع اشتغال در این صنایع ۱۰ برابر صنایع بالادستی است و در حال حاضر حدود ۴ هزار شغل در این صنعت وجود دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده